Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Primul roman condamnat pentru terorism a cerut redeschiderea dosarului. Despagubirile primite de Ciupercescu in inchisoare

Embed:

Primul roman condamnat pentru terorism, dupa ce a fost gasit vinovat ca in noiembrie 2002 a detonat o grenada in fata liceului Jean Monet, din Capitala, cere redeschiderea dosarului sau.

Dragos Ciupercescu sustine si astazi ca este nevinovat.

In 2007, Ciupercescu a fost condamnat la 18 ani de inchisoare, dupa ce a fost gasit vinovat nu doar de atacul cu grenada de la Jean Monet, ci si de amplasarea altei grenade in parcul Cismigiu din Capitala.

Dupa 12 ani petrecuti in spatele gratiilor, condamnatul spune ca a fost fortat sa recunoasca faptele. Ciupercescu le-a cerut judecatorilor instantei supreme sa anuleze condamnarea si sa rejudece cazul, dar o asemenea cerere este considerata inadmisibila.

Procurorii sunt insa de parere ca nimic nu mai poate schimba soarta celui supranumit grenadierul de la Jean Monet.

Singurii care i-au dat castig de cauza in toti acesti ani sunt judecatorii de la CEDO, care au condamnat Romania pentru conditiile din inchisoare. Ciupercescu a fost despagubit de doua ori cu 21 de mii de euro.

Dragos Ciupercescu nu se gandeste catusi de putin sa renunte la ideea de a cere anularea condamnarii si rejudecarea cazului. Asta chiar daca in septembrie ar putea fi eliberat conditionat. Atunci va fi ispasit trei sferturi de pedeapsa.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 13 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: Dragos Ciupercescu, terorism, Jean Monet,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed