Pompierii au amendat Metrorex cu peste 12.000 de lei. Statiile unde au gasit instalatii electrice improvizate

Ultimul update: Luni 24 Aprilie 2017 07:11
Data publicarii: Vineri 21 Aprilie 2017 17:29
Categorie: Actualitate
statie metrou Izvor

Metrorex, amendata de ISU cu peste 12.000 de lei, in urma unor controale defasurate in statiile de metrou.

Metrorex a primit amenzi in valoare totala de peste 12.000 de lei, in urma unor controale defasurate in statiile de metrou, a anuntat, vineri, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov (ISUBIF). Sanctiunile au fost aplicate din cauza lipsei a doua cai de evacuare in unele statii de metrou, dar si din pricina spatiilor comerciale care reduc latimea de circulatie.

 

Controalele au fost efectuate in perioada 3-7 aprilie de catre ISUBIF si au vizat modul de respectare a normelor de aparare impotriva incendiilor, modul de realizare a evacuarii in situatii de urgenta, dar si functionarea instalatiei de detectie-semnalizare-alarmare in caz de incendiu.

In urma verificarilor, au fost identificate mai multe nereguli, pentru care au fost aplicate 21 de sanctiuni contraventionale (cinci amenzi si 16 avertismente), in valoare totala de 12.500 de lei.

Haos la metrou, intre statiile Dristor 2 si Gara de Nord. O conducta RADET care s-a spart a provocat devierea unor trenuri

Potrivit ISUBIF, amenzile au fost date pentru statiile de metrou care nu au asigurata sau finalizata o a doua cale de evacuare, neexistand, astfel, posibilitatea ca persoanele sa aiba cel putin doua cai de evacuare, care sa duca in directii opuse.

De asemenea, in statiile Universitate, Piata Romana, Piata Iancului, Gara de Nord 1, Piata Sudului, Tineretului, exista in continuare spatii comerciale care reduc, prin modul de amplasare, latimea libera de circulatie a cailor de evacuare, mai arata reprezentantii ISUBIF.

Ei mai spun ca, in unele statii, mijloacele tehnice de aparare impotriva incendiilor nu sunt in stare de functionare permanenta.

"Pe durata controlului, reprezentantii companiei au fost in masura sa remedieze situatiile punctuale constatate de inspectorii de prevenire, privind exploatarea cu improvizatii a instalatiei electrice (din statiile Mihai Bravu, Izvor, Petrache Poenaru), respectiv pentru repunerea in stare de functionare a corpurilor de iluminat de securitate pentru evacuare”, precizeaza reprezentantii ISUBIF.

Pompierii au adaugat ca, de la ultimul control, desfasurat in perioada 7-25 noiembrie 2016, Metrorex a luat unele masuri pentru remedierea problemelor legate de evacuarea calatorilor, fiind eliminate barele metalice improvizate de la sistemul de turnicheti, iar usile de pe traseele de evacuare sunt in prezent mentinute libere, neincuiate si deschise.

Metrorex a anuntat ca a inceput, in 19 aprilie, modernizarea statiilor de metrou, primele lucrari avand loc in statiile Republica, Titan si Nicolae Grigorescu. Lucrarile la cele trei statii sunt programate sa se incheie in 5 mai.

Modernizarea sistemului de control presupune inlocuirea liniei actuale de turnicheti, cu o vechime de peste 20 de ani, cu porti de acces batante, moderne, care faciliteaza atat intrarea, cat si evacuarea rapida a calatorilor in situatii de urgenta.

Noile porti de acces vor avea dubla utilitate, atat prin sistemul de citire a benzii magnetice, cat si prin sistemul de citire a cardurilor contactless, care va putea fi utilizat dupa finalizarea lucrarilor de modernizare a sistemului de control - acces din toate statiile de metrou, a mai anuntat Metrorex.

statie metrou Izvor Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Metrorex incepe, din 19 aprilie, modernizarea statiilor. Primele lucrari, la Republica, Titan si Nicolae Grigorescu

Metrorex incepe, din 19 aprilie, modernizarea statiilor. Primele lucrari, la Republica, Titan si Nicolae Grigorescu

Poliția Rutieră

Au crezut că opresc un șofer beat, însă polițiștii au avut o surpriză uriașă. Cine era la volan

Mesajul unui elev din Cluj: ”Am fost dat afară de la ore din cauza părului indecent de lung”

Accident grav, în centrul oraşului Galaţi. O tânăra de 20 de ani, lovită de o maşină

Reacția unei femei din Caraș Severin care a găsit la gunoi 9.000 de euro

Educatoarea filmată în timp ce agresa copiii, internată pentru evaluare la Psihiatrie

Şapte răniţi, între care o fetiţă de 12 ani, într-un accident produs în Piteşti

urmarire, politie, capitala,

Un şofer s-a răsturnat cu maşina, în Capitală, urmărit de poliţişt. Au tras focuri de armă

Două fetițe din Baia-Mare, spulberate de un autobuz pe trecerea de pietoni. Mărturia șoferului

Scandal într-o cafenea din Târgovişte. Au furat un pistol cu bile şi au tras un foc în aer

A dat foc la casa unei familii de șase persoane ca să se răzbune pe iubita care l-a părăsit

Spania, la un pas să declanșeze art. 155. Catalonia ar deveni controlată de Madrid

Satul din România cu cinci locuitori. Decebal, primul copil botezat