Pompierii au amendat Metrorex cu peste 12.000 de lei. Statiile unde au gasit instalatii electrice improvizate

Ultimul update: Luni 24 Aprilie 2017 07:11
Data publicarii: Vineri 21 Aprilie 2017 17:29
Categorie: Actualitate
statie metrou Izvor

Metrorex, amendata de ISU cu peste 12.000 de lei, in urma unor controale defasurate in statiile de metrou.

Metrorex a primit amenzi in valoare totala de peste 12.000 de lei, in urma unor controale defasurate in statiile de metrou, a anuntat, vineri, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov (ISUBIF). Sanctiunile au fost aplicate din cauza lipsei a doua cai de evacuare in unele statii de metrou, dar si din pricina spatiilor comerciale care reduc latimea de circulatie.

 

Controalele au fost efectuate in perioada 3-7 aprilie de catre ISUBIF si au vizat modul de respectare a normelor de aparare impotriva incendiilor, modul de realizare a evacuarii in situatii de urgenta, dar si functionarea instalatiei de detectie-semnalizare-alarmare in caz de incendiu.

In urma verificarilor, au fost identificate mai multe nereguli, pentru care au fost aplicate 21 de sanctiuni contraventionale (cinci amenzi si 16 avertismente), in valoare totala de 12.500 de lei.

Haos la metrou, intre statiile Dristor 2 si Gara de Nord. O conducta RADET care s-a spart a provocat devierea unor trenuri

Potrivit ISUBIF, amenzile au fost date pentru statiile de metrou care nu au asigurata sau finalizata o a doua cale de evacuare, neexistand, astfel, posibilitatea ca persoanele sa aiba cel putin doua cai de evacuare, care sa duca in directii opuse.

De asemenea, in statiile Universitate, Piata Romana, Piata Iancului, Gara de Nord 1, Piata Sudului, Tineretului, exista in continuare spatii comerciale care reduc, prin modul de amplasare, latimea libera de circulatie a cailor de evacuare, mai arata reprezentantii ISUBIF.

Ei mai spun ca, in unele statii, mijloacele tehnice de aparare impotriva incendiilor nu sunt in stare de functionare permanenta.

"Pe durata controlului, reprezentantii companiei au fost in masura sa remedieze situatiile punctuale constatate de inspectorii de prevenire, privind exploatarea cu improvizatii a instalatiei electrice (din statiile Mihai Bravu, Izvor, Petrache Poenaru), respectiv pentru repunerea in stare de functionare a corpurilor de iluminat de securitate pentru evacuare”, precizeaza reprezentantii ISUBIF.

Pompierii au adaugat ca, de la ultimul control, desfasurat in perioada 7-25 noiembrie 2016, Metrorex a luat unele masuri pentru remedierea problemelor legate de evacuarea calatorilor, fiind eliminate barele metalice improvizate de la sistemul de turnicheti, iar usile de pe traseele de evacuare sunt in prezent mentinute libere, neincuiate si deschise.

Metrorex a anuntat ca a inceput, in 19 aprilie, modernizarea statiilor de metrou, primele lucrari avand loc in statiile Republica, Titan si Nicolae Grigorescu. Lucrarile la cele trei statii sunt programate sa se incheie in 5 mai.

Modernizarea sistemului de control presupune inlocuirea liniei actuale de turnicheti, cu o vechime de peste 20 de ani, cu porti de acces batante, moderne, care faciliteaza atat intrarea, cat si evacuarea rapida a calatorilor in situatii de urgenta.

Noile porti de acces vor avea dubla utilitate, atat prin sistemul de citire a benzii magnetice, cat si prin sistemul de citire a cardurilor contactless, care va putea fi utilizat dupa finalizarea lucrarilor de modernizare a sistemului de control - acces din toate statiile de metrou, a mai anuntat Metrorex.

statie metrou Izvor Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Metrorex incepe, din 19 aprilie, modernizarea statiilor. Primele lucrari, la Republica, Titan si Nicolae Grigorescu

Metrorex incepe, din 19 aprilie, modernizarea statiilor. Primele lucrari, la Republica, Titan si Nicolae Grigorescu

Haos la metrou, intre statiile Dristor 2 si Gara de Nord. O conducta RADET care s-a spart a provocat devierea unor trenuri

Haos la metrou, intre statiile Dristor 2 si Gara de Nord. O conducta RADET care s-a spart a provocat devierea unor trenuri

Metroul din Drumul Taberei, o telenovela fara sfarsit. Cum au reusit bulgarii sa faca 2 magistrale noi intr-un timp mai scurt

Metroul din Drumul Taberei, o telenovela fara sfarsit. Cum au reusit bulgarii sa faca 2 magistrale noi intr-un timp mai scurt

Oameni speriati si intarzieri mari, dupa ce un metrou a ramas blocat in tunel, joi seara. Cum a

Oameni speriati si intarzieri mari, dupa ce un metrou a ramas blocat in tunel, joi seara. Cum a "rezolvat" Metrorex criza

crima metrou

Suspecta crimei de la metrou, reținută de poliție. Ar fi încercat să împingă și o altă fată

Protestul transportatorilor s-a suspendat. "Toate doleanţele au fost rezolvate"

Misterul ceasului purtat de Regele Mihai. Moștenirea pe care Majestatea Sa o lasă în urmă

Ambasadorul Canadei, despre modificarea Legilor Justiției: „Înțelegem pe deplin nemulțumirile protestatarilor”

Momentul aducerii Regelui Mihai în țară, transmis LIVE pe www.stirileprotv.ro, miercuri, de la 11:00

Dacian Cioloș i-a trimis ambasadoarei Suediei o pereche de șosete de lână: „Pare că vine o iarnă grea”

gara regala, curtea de arges

Gara Regală Curtea de Argeș. Paragina ”mascată” cu var și vopsea pe ultima sută de metri

Un șofer a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat cu mașina într-o curbă. VIDEO

Protest inedit în Sibiu față de modificările aduse Legilor Justiției

4 sirieni, între care 2 copii mici, găsiţi la vamă într-un camion cu haine

Şerban Nicolae, schimb de replici cu procurorul general: ”Este o insultă ceea ce v-aţi permis să declaraţi”

Polițistul atacat cu sabia are paralizată partea stângă a corpului. Apelul MAI