Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Presa daneza: Politia Romana ar fi comandat furturi in Danemarca. "Au fost livrate unor membri ai mafiei romanesti"

hot masini

O presupusa operatiune sub acoperire a autoritatilor romane a fost dezvaluita de presa daneza.

Potrivit TheLocal.dk, care citeaza Tidsskrift for Kriminalret (publicatia unde apar deciziile judecatoresti in cazurile penale), este vorba despre un caz in care o instanta a decis in 2013 ca politia romana a ordonat furtul unor echipamente de constructie, incercand sa anihileze astfel o retea de infractori. Procurorul Jan Rechendorff a declarat agentiei de presa Ritzau ca „este vorba despre un caz foarte special”, deoarece autoritatile de la Bucuresti nu le-au informat pe cele de la Copenhaga, iar o astfel de actiune este ilegala, conform dreptului danez.

Citeste si: Jaf in stil romanesc. Furturile de tractoare, o inventie a maramuresenilor din Borsa, au devenit o moda in Europa

In centrul acestui caz este un barbat care a furat in noiembrie si decembrie 2013 9 echipamente de constructii de la firma din Danemarca, in valoare totala de 4 milioane de coroane (circa 540.000 de euro). O parte dintre aceste echipamente ar fi fost duse in Romania si livrate unor membri ai „mafiei romanesti”. In cursul ultimului transport, omul a fost arestat in Germania si pus sub acuzare de o instanta daneza, dar in final a scapat deoarece colabora cu politia din tara noastra, desi autoritatile din Danemarca nu fusesera informate despre aceasta operatiune.

Mai mult, echipamentele furate nu ar fi fost returnate nici pana acum de politia romana, spune procurorul Rechendorff, desi autoritatile daneze au facut demult cereri in acest sens.
 

 

Sursa: Thelocal.dk / , Data publicarii: 14 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Danemarca, furturi, politia, infractori, echipament, constructii, dosar,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed