Seful politiei din Sinaia, Marin Tudorica, a fost retinut. Ar fi primit mita carne si peste

Ultimul update: Sambata 16 Ianuarie 2016 07:11
Data publicarii: Miercuri 13 Ianuarie 2016 08:52
Categorie: Actualitate

Conducerea politiei din Sinaia este in centrul unui scandal de coruptie.

UPDATE 20:45 Seful Politiei Sinaia, Marin Tudorica, si un om de afaceri pe care il proteja, Cristian Simion, au fost retinuti miercuri seara de procurorii DNA Ploiesti.

Acestia au fost scosi incatusaţt din sediul DNA Ploiesti, dupa mai multe ore de audieri, si sunt dusi in arestul IJP Prahova.

Seful institutiei, comisarul sef Marin Tudorica, si ajunctul sau, Ionut Roşca, sunt suspectati ca ar fi protejat interesele unui om de afaceri din oras, de la care ar fi primit bani si bunuri in valoare de 40 de mii de euro. Sase perchezitii s-au desfasurat simultan miercuri la domiciliile celor doi, dar si la serviciu.

Ancheta s-a declansat ca urmare a unui denunt inregistrat la DNA in decembrie anul trecut. Denuntatorul ar fi povestit in amanunt cum comisarul sef Marin Tudorica si adjunctul sau, Ionut Rosca, i-ar fi determinat pe subalterni sa anuleze amenzi si sa tergiverseze cercetarile penale indreptate impotriva unui patron din oras.

DNA deschide dosar penal in cazul lucrarilor scrise de detinuti. Cum s-au scris carti de 212 pagini in 6 ore si 40 de minute

Omul de afaceri vizat de ancheta a lucrat o vreme pe vasele de croaziera si si-a investit banii intr-un mic chiosc alimentar. Se pare ca i-a mers bine de vreme ce acum, dupa 8 ani, detine un supermarket in centrul statiunii Sinaia. Ofiterii anticoruptie spun ca afacerile i-au fost protejate de sefii politiei, cu care era prieten la catarama.

In schimbul acestui ajutor, omul de afaceri ar fi cheltuit 40 de mii de euro in ultimii doi, ani sustin procurorii.

Pentru rezultate deosebite in activitate, comisarul sef Marin Tudorica era recompensat de Politia Romana cu salariu de merit. Dar, in paralel, sustin anchetatorii, seful politiei primea atentii si din partea omului de afaceri pe care il proteja: plicuri cu bani, materiale de constructii, carne si ....peste!

Femeie: "Sunt revoltata pentru ca, in primul rand, ei ar trebui sa respecte regulile si ei fac ilegalitati pe banii nostri."

Barbat: "Politistii ar trebui sa se ocupe de hoti, nu sa fie ei hotii."

Atat omul de afaceri, cat si cei doi sefi ai politiei Sinaia au fost dusi la DNA Ploiesti. In cautare de probe, anchetatorii au stat ore in sir si in vila din Campina a comisarului sef Marin Tudorica. Ofiterul a reusit sa ridice acest imobil, pe doua nivele, in numai un an.

Adjunctul sefului politiei Sinaia, Ionut Rosca, a fost deja audiat si a colaborat cu procurorii. El este cercetat sub control judicar.

Gruia Stoica, la un pas de sentinta definitiva. Cati ani de inchisoare ar putea primi proprietarul Grupului Feroviar Roman

Gruia Stoica, la un pas de sentinta definitiva. Cati ani de inchisoare ar putea primi proprietarul Grupului Feroviar Roman

Regele Mihai alături de Regina Ana

Scrisoarea principesei Margareta către Regele Mihai: „Există o parte în acest om care nu ne aparţine nouă”

Eroii Revoluţiei de la Timişoara, comemorați de suporterii unei echipe de fotbal

Sondaj: Cetățenii Republicii Moldova, mai apropiați de Rusia decât de România

Cât de mult au semănat funeraliile Regelui Mihai cu cele ale Reginei Maria, din 1938

Funeraliile Regelui Mihai, în presa internațională: „A fost o figură importantă în perioadele zbuciumate din istoria României

Curtea de Argeș, locul unde își dorm somnul veșnic Regii României. Motivul din spatele tradiției

Funeralii

AP: „Funeraliile Regelui Mihai scot la lumină disputele din sânul Familiei Regale”

Fragmente din mesajele Regelui, transmise din exil poporului român. „Stați uniți într-un gând și într-o simțire”

Christian Science Monitor: „Regele Mihai, un simbol al demnității, într-o lume politică zgomotoasă și derutantă”

Slujba pentru Regele Mihai, unică în ultimii 79 de ani. Veteran: ”A suferit mai mult decât mine”

Scene impresionante. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai, urcat în Trenul Regal

Flashmob în tăcere, la sediul PSD din Sibiu, în memoria Regelui Mihai