Seful politiei din Sinaia, Marin Tudorica, a fost retinut. Ar fi primit mita carne si peste

13-01-2016 08:52


Conducerea politiei din Sinaia este in centrul unui scandal de coruptie.

UPDATE 20:45 Seful Politiei Sinaia, Marin Tudorica, si un om de afaceri pe care il proteja, Cristian Simion, au fost retinuti miercuri seara de procurorii DNA Ploiesti.

Acestia au fost scosi incatusaţt din sediul DNA Ploiesti, dupa mai multe ore de audieri, si sunt dusi in arestul IJP Prahova.

Seful institutiei, comisarul sef Marin Tudorica, si ajunctul sau, Ionut Roşca, sunt suspectati ca ar fi protejat interesele unui om de afaceri din oras, de la care ar fi primit bani si bunuri in valoare de 40 de mii de euro. Sase perchezitii s-au desfasurat simultan miercuri la domiciliile celor doi, dar si la serviciu.

Ancheta s-a declansat ca urmare a unui denunt inregistrat la DNA in decembrie anul trecut. Denuntatorul ar fi povestit in amanunt cum comisarul sef Marin Tudorica si adjunctul sau, Ionut Rosca, i-ar fi determinat pe subalterni sa anuleze amenzi si sa tergiverseze cercetarile penale indreptate impotriva unui patron din oras.

Omul de afaceri vizat de ancheta a lucrat o vreme pe vasele de croaziera si si-a investit banii intr-un mic chiosc alimentar. Se pare ca i-a mers bine de vreme ce acum, dupa 8 ani, detine un supermarket in centrul statiunii Sinaia. Ofiterii anticoruptie spun ca afacerile i-au fost protejate de sefii politiei, cu care era prieten la catarama.

In schimbul acestui ajutor, omul de afaceri ar fi cheltuit 40 de mii de euro in ultimii doi, ani sustin procurorii.

Pentru rezultate deosebite in activitate, comisarul sef Marin Tudorica era recompensat de Politia Romana cu salariu de merit. Dar, in paralel, sustin anchetatorii, seful politiei primea atentii si din partea omului de afaceri pe care il proteja: plicuri cu bani, materiale de constructii, carne si ....peste!

Femeie: "Sunt revoltata pentru ca, in primul rand, ei ar trebui sa respecte regulile si ei fac ilegalitati pe banii nostri."

Barbat: "Politistii ar trebui sa se ocupe de hoti, nu sa fie ei hotii."

Atat omul de afaceri, cat si cei doi sefi ai politiei Sinaia au fost dusi la DNA Ploiesti. In cautare de probe, anchetatorii au stat ore in sir si in vila din Campina a comisarului sef Marin Tudorica. Ofiterul a reusit sa ridice acest imobil, pe doua nivele, in numai un an.

Adjunctul sefului politiei Sinaia, Ionut Rosca, a fost deja audiat si a colaborat cu procurorii. El este cercetat sub control judicar.

VIDEO PROTVPLUS.RO