Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Solutia Metrorex in cazul scandalului privind protectia calatorilor. Oamenii nu le observa si habar n-au la ce folosesc

Embed:

Amendata cu 20.000 de lei de Protectia Consumatorului dupa ce un calator si-a prins piciorul in spatiul gol dintre vagoanele metroului si peron la statia Victoriei, compania Metrorex pare ca a luat primele masuri.

Niste benzi de culoare portocalie au fost lipite pe marginea peronului. Insa nu sunt si inscriptionate asa cum au recomandat inspectorii ANPC, iar calatorii habar nu au de ce au fost lipite.

Calatorii care au coborat sau au urcat in metrou la statia Victoriei din Bucuresti ar fi trebuit sa observe aceste benzi portocalii lipite pe peron. Au aparut la cateva zile dupa amenda aplicata de Autoritatea pentru Protectia Consumatorului companiei Metrorex.

"Ati observat ceva cand ati coborat sau urcat in metrou?
-Nu. Ce?
-Benzile acelea portocalii?
-Nu, ce benzi?
-Au fost lipite pe jos in dreptul usilor sa fii atent unde pasesti.
-Nu le-am vazut.”

Spatiul dintre vagoanele metroului si peron nu trebuie sa fie mai mare de 8 cm - spun normele pentru constructia, reparatia si intretinerea caii de rulare la metrou. Insa in Statiile Victoriei si Romana, distanta cu pricina masoara 14, respectiv 18 centimetri. Pentru a preveni eventuale accidentari ale calatorilor, inspectorii ANPC le-au facut in urma cu doua zile cateva recomandari oficialilor de la metrou.

Paul Anghel, director general ANPC: "Fie prelungirea peronului cu o treapta sau cu o zona in care consumatorul sa poata sa puna piciorul in siguranta, fie o avertizare aflata la un loc vizibil."

Compania Metrorex pare ca a ales sa-si avertizeze calatorii cu aceste benzi. Am cerut un punct de vedere celor responsabili, insa pana acum nu am primit un raspuns. In schimb inspectorii ANPC ne-au precizat ca recomandarea a fost ca pe aceste benzi sa scrie ca avertisment si cat masoara spatiul.

"-Ai observat ceva?
-Da. Benzile acelea?
-Da. Stii pentru ce sunt?
-Da, ca sa vada conductorul unde sa opreasca usile?

Asadar mesajul de atentionare nu a ajuns la calatori. La inceputul saptamanii inspectorii vor merge in control la statiile Victoriei si Romana sa verifice masurile aplicate de Metrorex.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 31 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: mesaj, metrou, Metrorex, benzi, atentionare,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed