Vela: În primul semestru al acestui am reuşit să avem un nivel mai scăzut de infracţionalitate

Marcel Vela
Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Vela, a declarat vineri, cu ocazia prezentării rezultatelor obţinute în primul semestru al acestui an de către Poliţia Română, că s-a înregistrat un nivel mai scăzut de infracţionalitate faţă de perioada similară din anul anterior.

 

"Pe lângă activitatea pe care o desfăşurăm în combaterea epidemiei - MAI, Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Jandarmeria, Serviciul de Acţiuni Speciale - , suntem implicaţi şi în combaterea infracţionalităţii. Aşa cum am spus încă de la începutul mandatului meu, toleranţă zero faţă de infracţionalitate (...) Am reuşit împreună să avem un nivel mai scăzut de infracţionalitate faţă de perioada similară din anul anterior", a spus Vela, conform Agerpres.

 

În continuare, chestor şef de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat, a prezentat date despre rezultatele obţinute de structurile MAI în luna iulie.

Citește și
Vela invocă un ”război hibrid” în legătură cu pandemia, cu acțiuni finanțate care să creeze haos
Vela amenință: "Toată zona de control va fi pe teren". Ce spune despre redeschiderea restaurantelor
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Astfel, în luna iulie, au fost destructurate 50 de grupări infracţionale, din care 34 prin trimiterea în judecată a 95 de membri de către unităţile de parchet.

Poliţiştii de combatere a crimei organizate împreună cu procurorii DIICOT au desfăşurat 97 de acţiuni operative şi au efectuat 480 de percheziţii domiciliare, fiind cercetate 445 de persoane, dintre care 92 persoane sub control judiciar, iar 149 persoane au fost reţinute sau arestate preventiv.

În legătură cu prevenirea şi combaterea traficului de persoane, Despescu a reamintit că, pentru a creşte nivelul de ripostă împotriva infractorilor care fac trafic cu persoane, a fost încheiat recent un acord cu reprezentanţii Ambasadei SUA la Bucureşti, prin care poliţiştii vor primi sprijin tehnic în identificarea acestor tipuri de infracţiuni.

În luna iulie, poliţiştii au desfăşurat 20 de operaţiuni şi 167 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea grupărilor specializate în traficul de persoane, acte de terorism şi de spălarea banilor. De asemenea, 41 de persoane au fost reţinute şi arestate, iar 39 persoane au fost puse sub control judiciar.

De asemenea, pe linia antidrog, în cadrul a 50 de acţiuni operative, s-au efectuat 200 de percheziţii şi au fost reţinute sau arestate 89 de persoane, iar alte 24 au fost plasate sub control judiciar.

Tot în iulie, s-au desfăşurat 25 de acţiuni operative şi 108 percheziţii la grupări specializate în infracţiuni informatice, în aceste dosare fiind reţinute sau arestate 19 persoane, iar 29 au fost plasate sub control judiciar. În plus, pentru recuperarea prejudiciilor produse prin activitatea acestor grupări s-au pus sechestre pe 60 de imobile, 26 de maşini de lux, au fost confiscate arme, aproape 10.000 de euro falsificaţi, laptopuri, staţii de emisie-recepţie, sute de cartuşe, aproximativ 40.000 de pachete de ţigări din contrabandă şi sume de bani în lei şi valută.

De asemenea, în luna iulie, au fost depistate 39 de persoane urmărite naţional şi 42 de persoane urmărite internaţional.

Secretarul de stat în MAI a mai anunţat că în domeniul combaterii infracţionalităţii economice, poliţiştii au efectuat 530 de percheziţii domiciliare, iar faţă de 600 de persoane au fost dispuse măsuri de continuare a urmăririi penale.

În cazul a 100 de persoane, s-au dispus măsuri preventive - 46 de reţineri, 21 au fost arestate preventiv, două persoane arestate la domiciliu şi 31 plasate sub control judiciar.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vela, despre lipsa paturilor de la terapie intensivă. „Cine a zis că nu sunt locuri la ATI?
Vela, despre lipsa paturilor de la terapie intensivă. „Cine a zis că nu sunt locuri la ATI?"

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a dat asigurări luni că în România sunt disponibile paturi pentru pacienţi cu COVID-19 la Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI).

Vela amenință:
Vela amenință: "Toată zona de control va fi pe teren". Ce spune despre redeschiderea restaurantelor

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, sâmbătă, la Deva, că toate instituţiile cu atribuţii de control şi verificare vor fi în teren, în contextul epidemiei de COVID-19.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.