Lampioane, cereri in casatorie, sampanie si hore. Cum s-au distrat romanii in toata tara

revelion

Romanii au intampinat 2014 cu veselie, distractie, dar si cereri in casatorie.

Peste 60.000 de oameni au petrecut in strada in noaptea de Revelion in Capitala

Peste 60.000 de oameni au ales sa petreaca in strada in noaptea de Revelion, in Capitala, la marile petreceri organizate in centru, dar si in cartier.

La Revelionul organizat de Primaria Capitalei in Piata Constitutiei, unde a fost amplasata o scena impresionanta de 280 de metri patrati, pe care au urcat peste 130 de artisti, au venit peste 40.000 de oameni.

Petrecerea "SuperVelionul", organizata de ProTV si ProFM in Piata Revolutiei, a atras aproximativ 10.000 de bucuresteni.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Si in Parcul "Alexandru Ioan Cuza" din Titan, unde Primaria Sectorului 3 a organizat de asemenea spectacol in aer liber, au fost tot aproximativ 10.000 de oameni.

O mie de timisoreni au intampinat Anul Nou in centru, multi fiind dezamagiti de focul de artificii

Peste o mie de persoane au intampinat noul an in centrul Timisoarei, unde au cantat formatii locale, iar un tanar si-a cerut iubita de sotie de pe scena amplasata acolo, insa multi oameni s-au declarat dezamagiti de focul de artificii deoarece nu l-au putut vedea bine.

Peste o mie de timisoreni au petrecut Revelionul in Piata Victoriei, in fata Operei, unde pe scena amenajata pentru Revelion au urcat mai multe trupe si cantareti locali, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Timp de o ora, de la 20.00, oamenii au ascultat muzica ambientala, apoi a urcat pe scena trupa Phaser. De la ora 22.00 a urcat pe scena Silviu Pasca, iar o ora mai tarziu, de la ora 23.00, au concertat Kamelia si George Hora.

La ora 24.00 a avut loc un foc de artificii care i-a nemultumit pe multi timisorenii aflati in centrul orasului. Daca in anii trecuti focul de artificii era chiar in spatele Catedralei Mitropolitane aflata vis-a-vis de Opera, de aceasta data, focul de artificii a pornit din Parcul Central aflat in stanga Catedralei. Din cauza cladirilor din Piata Victoriei, cei care asteptau momentul in fata Operei, acolo unde a fost amplasata si scena, nu au putut urmari si artificiile. Acestia s-au declarat dezamagiti de schimbarea locului in care a avut loc focul de artificii.

Petrecerea din Piata Victorei a continuat apoi cu DJ Optick si Adrian Eftimie. Inaintea recitalului sustinut de acestia, un timisorean a urcat pe scena si si-a cerut iubita de sotie. Raspunsul fetei a fost ”Da”, iar cei prezenti au aplaudat momentul.

Pe parcursul serii, oamenii prezenti in centrul orasului au lansat lampioane.

Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, nu a a fost prezent alaturi de timisoreni in Piata Victoriei, el fiind plecat in concediu.

Targu Jiu: Un numar de 16 cupluri de tineri s-au casatorit in noaptea de Revelion la Poarta Sarutului

Un numar de 16 cupluri de tineri indragostiti s-au casatorit in noaptea de Revelion la Poarta Sarutului, in cadrul unei ceremonii oficiatede primarul municipiului Targu Jiu, Florin Carciumaru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Casatoriile au fost oficiate la cateva minute dupa focul de artificii de la miezul noptii, cateva sute de persoane asistand la ceremonia care a avut loc la opera realizata de Constantin Brancusi.

Cuplurile care au spus DA in fata ofiterului de stare civila provin din diferite localitati ale tarii, acestia inscriindu-se la Primarie inca de la inceputul lunii decembrie, cand au achitat si o taxa de 400 de lei, municipalitatea oferindu-le, in schimb, pe langa actele de casatorie, si un tort si o sticla de sampanie.

„Suntem din Alexandria, judetul Teleorman, si am dorit sa fim aici, la Poarta Sarutului. Eu am fost cu ideea ca intr-o noapte speciala sa vin aici pentru o persoana speciala. Eu sunt o jumatate, ea este o jumatate si, astfel, impreuna formam acel cerc se simbolizeaza sarutului de pe opera lui Brancusi”, a precizat pentru corespondentul MEDIAFAX Paul Marinescu, unul dintre mirii prezenti in noaptea de Revelion la Targu Jiu.

Primarul Florin Carciumaru a mentionat ca pana acum, de-a lungul anilor, a oficiat peste 180 de astfel de casatorii si niciun cuplu nu a divortat, lucru care le da incredere si celorlalti tineri care vor sa vina aici pentru a-si uni destinele.

„Cred ca este un loc plin cu noroc pentru cei care fac un astfel de pas in viata lor, indiferent din orasul din care vin la Targu Jiu pentru a-si uni destinele. Cand dragostea e mare nu conteaza distanta pe care o parcurgi ca sa te casatoresti si cred ca este un eveniment unic in viata dumnealor de a se casatori aici, la Poarta Sarutului, intr-o noapte atat de deosebita”, a declarat Florin Carciumaru.

Urmatoarele casatorii pe care primarul le va oficia la Poarta Sarutului vor fi de Ziua Indragostitilor, daca vor exista cupluri interesate de acest lucru.

Mii de clujeni au sarbatorit Revelionul in Piata Unirii, Boc a turnat oamenilor sampanie in pahare

Mii de persoane au participat la petrecerea de Revelion in Piata Unirii din Cluj-Napoca si au asistat la concerte si la un foc de artificii la finalul caruia primarul Emil Boc a turnat sampanie dintr-o sticla de doi litri in paharele petrecaretilor si le-a urat "sanatate".

Clujenii s-au adunat, marti seara, in Piata Unirii din municipiu si au asistat la un concert de muzica populara, urmat de cel al trupei "Compact" si de recitalul sustinut de solistul Aurel Tamas, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inainte de miezul noptii, pe scena special amplasata in piata a urcat primarul Emil Boc, insotit de sotia sa, Oana, de consilieri locali si de mai multi lideri ai PDL Cluj, Boc facand numaratoarea inversa pana la Noul An, dupa care a deschis o sticla de sampanie de doi litri.

"Haideti sa facem curatenie cu 2013, tot ce a fost bun sa se adune, tot ce a fost rau sa se spele, si sa pregatim impreuna 2014. Vreau, dragi clujeni, sa va multumesc pentru ceea ce ati facut pentru acest minunat oras, este cel mai frumos oras din Romania, Capitala Europeana a Tineretului in 2015 si sunt convins ca in 2021 va fi Capitala Culturala Europeana. Va doresc sa aveti parte de cel mai bun an pe care l-ati avut vreodata si sa fiti sanatosi, ca de-acolo incolo toate le vom rezolva", a spus Boc.

Dupa ce a asistat alaturi de miile de persoane prezente la un spectacol de focuri de artificii care au durat circa 15 minute, Emil Boc a coborat de pe scena si a intrat in multime turnand sampanie din sticla de doi litri in paharele petrecaretilor.

"Aceasta sampanie sper sa fie simbolul unui an bun, 2014. E un moment important pentru fiecare clujean, pentru fiecare roman, sa fie anul 2014 cel mai bun cu putinta. Le urez clujenilor sa aiba in primul rand sanatate", a spus Boc.

Manifestarile de Revelion organizate de Primaria Cluj-Napoca in Piata Unirii au costat 12.000 de euro, jumatate din fondurile bugetului local, jumatate din sponsorizari, municipalitatea impartind si 700 de sticle de sampanie celor prezenti.

Mii de brasoveni si turisti au petrecut Revelionul in Piata Sfatului. Un tanar si-a cerut iubita in casatorie pe partie, la Predeal


Cateva mii de brasoveni si turisti s-au adunat in noaptea dintre ani in Piata Sfatului din Brasov pentru a asista la spectacolul pregatit pentru ei, au inaltat lampioane, au incins hore, au ciocnit cupe de sampanie si s-au bucurat de spectacolul de artificii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cu cateva minute inainte de numaratoarea inversa, Piata Sfatului era neincapatoare, iar cei care nu au ajuns pana la miezul noptii sa ocupe un loc in piata au ramas pe stradutele din Centrul Vechi, de unde au urmarit focul de artificii. Oamenii au venit cu sticle de sampanie sub brat si cu pahare de sticla sau de plastic, iar unii si-au adus si crengute de vasc pentru sarutul de Anul Nou.

Cu putine minute inainte de miezul noptii, brasovenii si turistii au cantat alaturi de Mariana Anghel si ansamblul sau de muzica populara melodii precum "Noi suntem romani" sau "Asa-i romanul" si au incins hore langa bradul din Piata Sfatului.

Primarul Brasovului, George Scripcaru, a transmis brasovenilor mesajul sau de "La multi ani" pentru cei prezenti, iar apoi a dat startul mult asteptatului program cu foc de artificii, care a durat circa zece minute. Si brasovenii au contribuit la spectacol, inaltand zeci de lampioane in aer si aprinzand artificii, petarde sau pocnitori. Ei au spart apoi pahare si sticle de sampanie pentru a alunga ghinionul in Noul An, pe strazile pietonale din centrul vechi formandu-se un "covor" de cioburi, peturi si confetti.

Dupa focul de artificii, multi brasoveni au inceput sa paraseasca Piata Sfatului, iar altii tocmai atunci se indreptau spre scena, dornici sa asiste la concertele Elly White si Trupa Veche, programate dupa miezul noptii. Nu au lipsit nici imbrancelile si chiar injuraturile intre brasoveni, din cauza imbulzelii create. Cei care nu s-au incumetat sa intre in imbulzeala din Piata Sfatului au urmarit focul de artificii de pe Drumul Poienii, de la Belvedere, unde au parcat cateva zeci de masini, sau au urcat pe dealul de la Cetate, unde au avut o priveliste panoramica asupra orasului.

Si pe partiile din Poiana Brasov si Predeal turistii s-au distrat de Anul Nou. S-au dat cu saniutele si cu schiurile, au ciocnit pahare de sampanie si s-au bucurat de focurile de artificii. De altfel, programul instalatiilor pe cablu a fost prelungit pana dupa miezul noptii pentru iubitorii sporturilor de iarna. Pe partia Clabucet din Predeal un tanar si-a cerut in casatorie iubita, in primele secunde ale Noului An.

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Un copil de 15 ani a ajuns la spital după ce a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni. O traversa pe trotinetă
Un copil de 15 ani a ajuns la spital după ce a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni. O traversa pe trotinetă

Un băiat de 15 ani a fost transportat la spital, vineri, după ce a fost lovit de o maşină, în timp ce traversa, cu trotineta, o stradă din municipiul Turda, judeţul Cluj, la trecerea de pietoni.

O agenție europeană pentru aviație cere reducerea echipajului din cabină. Piloții spun că nu s-ar descurca singuri
O agenție europeană pentru aviație cere reducerea echipajului din cabină. Piloții spun că nu s-ar descurca singuri

Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației susținută și de un producător de avioane propune reducerea echipajului din cabină la un singur pilot în timpul zborului.

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.