Începe vaccinarea cu prioritate în industria HORECA, de vineri, în București. Ce ser va fi folosit

×
Codul embed a fost copiat

De vineri, Bucureştiul da startul campaniei de imunizare cu prioritate a personalului din restaurante, baruri, cafenele şi hoteluri.

 

Iar după cum au cerut reprezentanţii acestui sector, oamenilor le va fi administrat vaccinul de la Pfizer. Vor fi trimise echipe mobile şi caravane, în locurile cu mulţi angajaţi.

Deocamdată, un prim sondaj arată că doar 50% dintre cei din domeniul ospitalităţii vor să fie imunizaţi, dar, având în vedere că munca lor ar putea depinde de vaccin, este posibil ca lucrurile să se schimbe.


Georgiana lucrează ca ospătar în Bucureşti. Este unul din cei 140.000 de angajaţi din industria ospitalităţii de la noi, şi este în tabăra celor care sunt de acord să fie imunizaţi. Deocamdată, doar jumătate.

Citește și
Sectorul HORECA se poate redeschide cât mai curând dacă își vaccinează angajații, spune Florin Cîțu
Sectorul HORECA se poate redeschide cât mai curând dacă își vaccinează angajații, spune Florin Cîțu
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro


Reporter: Te vei vaccina?

Georgiana: „Absolut, clar, da, e foarte important, doar aşa putem relua totul”

Reporter: Vei merge la vaccinare cu familia?

Georgiana: „Da, eu voi merge cu soţul şi bunica mea''

După ce premierul a anunţat că restaurantele şi hotelurile ar putea funcţiona indiferent de rata de infectare din localitate, reprezentanţii din industrie au demarat împreună cu direcţiile de sănătate publică o campanie de vaccinare cu prioritate a angajaţilor şi din acest sector. Nu au nevoie de programare la telefon şi nici pe platformă. Patronatele vor face o centralizare a personalului şi vor trimite listele către DSP.

Reprezentant DSP: „Într-o primă fază, avem nevoie de numărul de angajaţi şi membrii de familie care doresc să se vaccineze''

Startul se va da în Bucureşti, dar în următoarele zile, campania se va extinde la nivel naţional.

Pentru locul în care ar putea fi vaccinaţi angajaţii din acest sector şi familiile lor sunt propuse trei variante. Ar putea fi trimise echipe mobile la sediile operatorilor economici cu personal numeros, de exemplu într-un hotel cu peste 200 de angajaţi s-ar putea organiza punct de vaccinare. O altă variantă este ca în zone cu mai multe restaurante şi hoteluri apropiate, cum e nordul Capitalei, să fie trimisă o caravană sau fiecare angajat să meargă pe cont propriu la centrele de vaccinare existente pe un culoar special dedicat industriei HORECA.

Radu, administrator lanţ restaurante:Este extraordinar că vor fi vaccinaţi cu prioritate, am început deja o campanie de convingere prin a le arăta că vaccinul nu face rău, le-am arătat studii din Israel şi rezultatele studiilor că nu se pune problema să le fie rău''

Angajaţii nu pot fi obligaţi să se vaccineze, însă având în vedere că munca lor ar putea depinde de vaccin, şi că până acum 40.000 de oameni au rămas fără serviciu , numărul celor care vor alege vaccinul va creşte, cred angajatorii. Dacă nu, vor adopta modelul Israelului, testare la patru zile.

Cât despre industria hotelieră, sunt 20.000 de angajaţi care şi-au arătat intenţia de a se vaccina.

Iar managerii hotelurilor au fost întrebaţi şi câţi angajaţi estimează că vor fi vaccinaţi până la 1 iunie. Aceştia au răspuns că între 30 şi 50%.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Produsele inedite cu care bucătarii vor să-și atragă clienții, după perioada dificilă cauzată de pandemie
Produsele inedite cu care bucătarii vor să-și atragă clienții, după perioada dificilă cauzată de pandemie

După luni grele pentru industria HoReCa, bucătarii încearcă să-şi atragă clienţii cu diverse produse culinare mult diferite de cele pe care le cunoşteam de multă vreme.

Sectorul HORECA se poate redeschide cât mai curând dacă își vaccinează angajații, spune Florin Cîțu
Sectorul HORECA se poate redeschide cât mai curând dacă își vaccinează angajații, spune Florin Cîțu

Reprezentații industriei ospitalității ar trebui să-și îndemne angajații să se vaccineze, pentru a ajuta la relaxarea propusă pentru 1 iunie, a spus premierul Florin Cîțu, după ședința de guvern.

Florin Cîțu, după discuțiile cu HoReCa: Vrem ca toţi românii să-şi poată petrece concediul în ţară
Florin Cîțu, după discuțiile cu HoReCa: Vrem ca toţi românii să-şi poată petrece concediul în ţară

Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi, după întâlnirea cu reprezentanţii HoReCa din România, că doreşte să găsească alături de aceştia soluţii pentru a redeschide industria ospitalităţii în condiţii de siguranţă sanitată.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.