Fiica lui Adrian Kreiner s-a înarmat cu un briceag în timpul jafului. Ce i-au spus criminalii tatălui ei

×
Codul embed a fost copiat

Doi dintre suspecții crimei din Sibiu au fost prinși în Scoția și Irlanda de Nord. Laurențiu Ghiță și Marian Cristian Minae, poreclit „Pușcărie”, sunt amândoi în vârstă de 35 de ani.

Al treilea suspect, Cosmin Zuleam, de 31 de ani, considerat liderul grupării, este căutat. Cei trei au fost arestați în lipsă pentru omor și tâlhărie calificată, acuzați că l-au jefuit, torturat și ucis pe omul de afaceri Adrian Kreiner. Au mai fost condamnați în trecut pentru fapte asemănătoare.

Anunțul prinderii a doi dintre cei trei indivizi căutați pentru uciderea omului de afaceri din Sibiu Adrian Kreiner a fost făcut de Poliția Română. La operațiune au participat criminaliști din mai multe țări - Ungaria, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și Republica Irlanda.

„În urma cooperării polițienești internaționale dintre autoritățile române și cele din Ungaria, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și Republica Irlanda, Poliția Română a localizat doi bărbați, ambii în vârstă de 35 de ani, bănuiți în cauză, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, respectiv în Scoția și Irlanda de Nord. Cei doi au fost depistați de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română”, a transmis IGPR.

Crișan Mucenic Lăzureanu, expert criminalist: „S-a întâmplat de multe ori ca informația despre locul unde sunt ei de găsit să fie culeasă tot din România, să fie indicate polițiilor europene locul exact de unde să poată fi prinși (...). Fugarii în general se ascund în locuri în care le cunosc (...) în zone în care au locuit (...) în care au lucrat, în zone indicate de complici”.

Citește și
jaf sibiu
Cei trei bărbați care l-ar fi ucis pe omul de afaceri din Sibiu, daţi în urmărire. Au fost emise mandate de arestare în lipsă
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Între timp au apărut noi imagini cu cei trei suspecți, surprinși după ce au ieșit din casa milionarului ucis. Primul are un rucsac în spate, iar ceilalți doi îl urmează îndeaproape. O altă cameră, dintr-un magazin din Sibiu, i-a filmat când își luau de mâncare, în ziua de dinaintea atacului.

Laurențiu Ghiță a fost prins în Scoția, iar Marian Cristian Minae în Irlanda de Nord. Cosmin Costinel Zuleam, considerat coordonatorul grupului, este încă liber.

Cei trei sunt suspecți în cazul crimei din Sibiu, un dosar complicat, care a pus pe jar polițiștii români. Inclusiv cu o gafă care a dus la capturarea unui om nevinovat, eliberat ulterior cu scuzele de rigoare.

Anchetatorii îi acuză pe Zuleam, Ghiță și Minae că au intrat în casa omului de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner și l-au torturat. Toți trei sunt din Dolj.

Cosmin Costinel Zuleam are 31 de ani și a reușit să părăsească primul țara. Ar fi plecat în Belgia la scurt timp după ce Kreiner a murit la spital.

În 2020, Zuleam a mai fost condamnat în Slovenia pentru un furt de telefoane. El și doi complici au luat dintr-un depozit 230 de smartphone-uri în valoare de 155.000 de euro. A făcut atunci 17 luni de închisoare.

Mama lui spune că nu știe nimic despre el.

Reporter: Băiatul dumneavoastră este dat în urmărire generală, doamnă.

Mama lui Zuleam: „Așa, și care-i treaba?"

Al doilea suspect de omor, prins în Irlanda, este Cristian Marian Minae, în vârstă de 35 de ani, poreclit "Pușcărie".

În decembrie 2013, Pușcărie a fost implicat într-unul dintre cele mai mari jafuri din Oltenia. A intrat în casa unui bărbat și a furat 1 milion de lei. Victima și soția lui au fost bătuți, legați și amenințați cu moartea, la fel ca în cazul milionarului din Sibiu.

Pentru această faptă, Minae făcut 5 ani de pușcărie, apoi le-a spus apropiaților că se duce la muncă în străinătate. Este prieten din copilărie cu al treilea suspect, Laurențiu Ghiță. În urmă cu 3 săptămâni, Cosmin Zuleam ar fi venit la cei doi.

Vecin: „(...) Ei pe aici au fost cuminți (...) Ăla stă pe strada cealaltă, ăsta colea, erau prieteni (...) Și Laurentiu ăla, nu știu, chiar îl credeam copil cuminte, a fost și el în străinătate, s-a dus prin Anglia, pe unde s-a dus, a mai făcut și el bănuți”.

Celălalt suspect, Laurențiu Ghiță, în vârstă de 35 de ani, capturat în Scoția, a fost implicat, în 2015, într-o faptă penală. A furat peste 100 de pachete de țigări dintr-un bar.

Sora lui Laurențiu Ghiță: „Muncea...”

Reporter: Unde muncea?

Soră: „La fabrica pe unde el a fost plecat prin mai multe țări”.

Reporter: Cât a făcut pușcărie?

Soră: „2 ani și ceva cred a făcut atunci!”

Indivizii prinși se află în custodia polițiștilor englezi și urmează să fie extrădați.

Ilie Sitariu, inculpatul acuzat de favorizarea infractorilor, a contestat măsura arestării preventive. Curtea de Apel Alba Iulia va decide în această privință.

În referatul de arestare întocmit de procurorul de caz, se arată că Sitariu, cel care i-a găzduit și transportat pe atacatorii lui Kreiner, știa ce face. În dormitorul lui au examinat tâlharii ceasurile furate. Apoi le-au verificat pe internet, pentru a stabili ce valoare au, iar Sitariu a chemat acolo o persoană care să îi ajute să valorifice prada.

Când s-a aflat despre moartea lui Kreiner, a fost de acord să-l scoată din țară pe Zuleam, prietenul său și liderul grupului. Pe de altă parte, în același referat de arestare, procurorul Florescu relatează și cum a decurs agresiunea asupra fiicei lui Kreiner, care i-a surprins pe atacatori în casă. Tânara a povestit că s-a încuiat în camera ei, dar doi dintre indivizi i-au spart ușa.

Fata se înarmase cu un briceag, însă i-au dat peste mână, așa că a rămas fără apărare. După ce au lovit-o și au amenințat-o cu pistolul, unul a observat cele 16 ceasuri în dressing și le-a luat de acolo. La plecare din camera tinerei, unul dintre atacatori i-a spus că-l va omorî pe tatăl ei, ceea ce au și făcut.

Reporteri: Octavian Moldovan, Roxana Vlădășel, Emanuela Băluș

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
„Așa, și, care-i treaba?”. Cum arată „palmaresul” penal al lui Ghiță și „Pușcărie”, suspecții prinși în cazul Kreiner
„Așa, și, care-i treaba?”. Cum arată „palmaresul” penal al lui Ghiță și „Pușcărie”, suspecții prinși în cazul Kreiner

Doi dintre suspecții crimei din Sibiu au fost prinși în Scoția și Irlanda de Nord.

Cei trei bărbați care l-ar fi ucis pe omul de afaceri din Sibiu, daţi în urmărire. Au fost emise mandate de arestare în lipsă
Cei trei bărbați care l-ar fi ucis pe omul de afaceri din Sibiu, daţi în urmărire. Au fost emise mandate de arestare în lipsă

Tribunalul Sibiu a emis duminică mandate de arestare preventivă pe numele celor trei suspecţi care l-ar fi bătut şi ucis pe omul de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.