O femeie a fost înjunghiată mortal de soțul ei, în Chitila. Cei doi se aflau în proces de divorț

×
Codul embed a fost copiat

Crimă îngrozitoare, vineri dimineaţă, în oraşul Chitila, lângă Bucureşti. Un individ şi-a ucis soţia după ce a intrat peste ea în casă şi a înjunghiat-o. Cei doi se aflau în proces de divorţ, iar femeia obţinuse şi un ordin de protecţie.

Crima s-a petrecut în jurul orei 6 dimineaţa, imediat după ce rudele victimei au plecat spre serviciu. Individul a profitat de moment şi a intrat peste soţia lui în casă. Cei doi nu mai locuiau împreună, după ce femeia înaintase actele pentru divorţ.

Crunt este ca în timp ce îşi punea în aplicare planul diabolic, în altă cameră dormeau copiii lor, o fetiţă şi un băieţel de 3 şi 5 ani. După ce a omorât-o, bărbatul i-a luat telefonul şi a sunat-o pe mama femeii ca să-i spună ce a făcut.

Sandu Stana, mama victimei: „Gâfâia în telefon, probabil că alerga şi a zis "vino, că am omorât-o pe fiică-ta". A venit poliţia, a intrat în camera ei o nepoată şi a văzut era moartă.”

Nu a fost prima dată când individul şi-a atacat fosta soţie. De altfel, aceasta încerca să divorţeze de el, sătulă de ani întregi de violente.

Citește și
batrana
Dosar penal pentru un bărbat din Tecuci. Motivul pentru care și-a bătut și amenințat bunica
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În urmă cu două luni obţinuse şi un ordin de protecţie emis de Judecătoria Buftea, prin care bărbatului îi era interzis să se apropie de ea sau de cei doi copii ai lor.

Femeia ar fi cerut sprijin inclusiv de la Primărie, pentru a se putea muta din casă în care agresorul ştia că o poate găsi oricând. Nimeni nu i-a întins însă o mână de ajutor.

Sandu Stana:  Și ieri a venit peste ei şi l-au încătuşat poliţiştii.
Reporter: De câte ori a încălcat ordinul de protecţie?
Sandu Stana: De multe ori, am şi uitat... de vreo 4-5 ori. M-a atacat şi pe mine, eu am sunat la poliţie.

Poliţiştii l-au găsit destul de repede pe suspect. Acesta locuieşte pe aceeaşi stradă, la câteva case distanţă. Tot acolo au descoperit şi arma crimei, cu care bărbatul îşi provocase câteva răni.

Vecină: „Un nenorocit, a bătut-o de multe ori. Poliţia e de vină pentru că i-a dat drumul. La 10 minute după ce a plecat de la poliţie era din nou în faţa curţii, strigă la ei.”

Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliţiei a deschis o anchetă internă pentru a vedea dacă poliţiştii cu care femeia discutase de mai multe ori şi le ceruse ajutorul, se fac vinovaţi de vreo neglijenţă. Doi copii, de 3 şi 5 ani, au rămas acum orfani.

Bărbatul a încercat să se sinucidă

 

Poliţia Română a refăcut traseul bărbatului și au stabilit că, de dimineață, acesta a aşteptat undeva pe stradă. să vadă toate rudele soţiei sale că pleacă spre serviciu. Apoi ar fi sărit gardul, după care s-a suit pe acoperiş, pentru că uşa locuinţei era cel mai proabil închisă.

După care, a intrat în podul casei şi de acolo în locuinţă, unde a gasit-o pe soţia lui. După crimă, bărbatul a fugit, nu la mare distanţă, în adăpostul pe care îl avea pe aceeaşi stradă

Poliţiştii l-au găsit când acesta tocmai încercase să îşi curme viaţa, numai că nu s-au lăsat impresionaţi de urmele superficiale de violenţă. L-au săltat de acolo şi, după ce s-a stabilit că sănătatea nu îi este pusă în pericol în vreun fel, l-au luat la audieri.

În cele din urmă, bărbatul a fost dus în fata procurorilor din județul Ilfov şi, cel mai probabil, va primi un mandat de arestare preventivă pentru următoare 30 de zile și riscă ani grei de puşcărie.

Există circumstanţe agravante pentru ceea ce a făcut în această dimineaţă. Exita un ordin de protecţie emis de magistraţii Judecătoriei Buftea, pe care bărbatul l-a încălcat în nenumărate rânduri.

Deși polițiștii l-au ridicat de multe ori, de fiecare dată rezultatul era acelaşi: bărbatul era lăsat în libertate şi iată că de dimineaţă s-a întâmplat ce s-a întâmplat.

Cum puteau autoritățile să evitate tragedia

 

Cu siguranţă, Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliţiei Române va face lumină şi va vedea dacă poliţiştii din Chitila puteau face ceva mai mult pentru a apăra viaţa femeii.

Dacă Poliția Română ar fi avut resurse, femeia ar fi fost în siguranţă. Împreună cu copii ei ar fi fost luată de acolo, din Chitila şi i s-ar fi dat altă locuinţă, unde soţul cu care se afla în proces de divorţ să nu poată ajunge, să nu ştie cum să dea de ea.

Rerezentantii asociaţiilor care protejează victimele violenţei domestice spun că ordinele de protecţie sunt inutile fără braţările de monitorizare prin gps.

Cristina Horia, președinte executiv al fundaţiei Sensiblu: „De cele mai multe ori, femeia anunţă prea târziu poliţia, când agresorul e mult prea aproape. Trebuie să-l vadă. Pe când prezenţa unei brăţări de monitorizare atât la victimă cât şi la agresor, ar ajuta foarte mult în reducerea riscului de a fi agresata din nou şi chiar ucisă."

Gabriel Diaconu, psihiatru: „În momentul în care ai un caz de violenţă, statul ar trebui în mod suplimentar să investigheze inclusiv psihologic potenţialul de escaladare al agresiunii şi noi nu facem încă asta şi o să avem situaţii în care ordinul e implementat şi e funcţional şi alte cazuri în care nu face decât să arunce gaz pe foc."

Cristina Horia: Ajutăm la întocmirea dosarelor pentru sancţionarea agresorului, dar până acum...
Reporter: Sunt toţi în libertate?
Cristina Horia: Nu putem spune că s-a întâmplat ceva semnificativ. De exemplu avem un dosar în instanţă de 2 ani.

Din păcate proiectul de lege privind braţările electronice de monitorizare gps zace undeva în Parlament, în timp ce numărul victimelor creşte. De la începutul anului poliţia şi judecătorii au emis 640 de ordine de protecţie din care 242 au fost deja încălcate. Irina a fost una dintre cele 8.000 de victime care anul trecut au obţinut un ordin de protecţie de la poliţie.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Fostă învățătoare, bătută cu cruzime pe stradă de o femeie și lăsată într-o baltă de sânge
Fostă învățătoare, bătută cu cruzime pe stradă de o femeie și lăsată într-o baltă de sânge

O fostă învățătoare în vârstă de 62 de ani din județul Dâmbovița a ajuns în stare gravă la spitalul județean din Târgoviște, după ce a fost bătută de o altă femeie.

Dosar penal pentru un bărbat din Tecuci. Motivul pentru care și-a bătut și amenințat bunica
Dosar penal pentru un bărbat din Tecuci. Motivul pentru care și-a bătut și amenințat bunica

Un bărbat din Tecuci s-a ales cu dosar penal, după ce şi-a bătut şi ameninţat bunica pentru că nu-i mai dădea bani din pensie pentru jocurile de noroc, se arată într-o informare transmisă, marţi, de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Galaţi.

Scene de groază în Arad. Femeie bătută cu picioarele de fostul soț și fiul lor
Scene de groază în Arad. Femeie bătută cu picioarele de fostul soț și fiul lor

O femeie de 45 de ani a fost bătută cu picioarele de fostul ei soț și de fiul acestora, un tânăr în vârstă de 20 de ani.

Român arestat în Italia. Și-a bătut fosta iubită și a vrut să o violeze în stradă
Român arestat în Italia. Și-a bătut fosta iubită și a vrut să o violeze în stradă

Un român care și-a bătut fosta iubită, a amenințat-o cu un cuțit și a încercat să o violeze pe o saltea în stradă a fost arestat în Italia, pe aeroportul din Napoli.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.