Elefant inchis in tarc de 10m patrati si hipopotam fara bazin. Chinurile la care ar fi supuse animalele unui circ ambulant

Ultimul update: Luni 14 Martie 2016 06:58
Data publicarii: Vineri 11 Martie 2016 18:56
Categorie: Actualitate

Organizatia ''Vier Pfoten'', sustinuta de mii de romani, denunta felul in care proprietarii unui circ ambulant ajuns in Bucuresti isi trateaza animalele.

Voluntarii au filmat un elefant tinut intr-un camion, unde abia se poate misca. Ar sta acolo de 23 de ore, intr-un spatiu prea mic pentru gabaritul sau. Reprezentantii circului sustin insa ca respecta prevederile legale.

Aceste imagini i-au infuriat pe iubitorii de animale. Elefantul sta intr-un camion care pare prea mic pentru nevoile sale. Isi misca intruna capul si se leagana dintr-o parte in alta. Cei care l-au filmat sustin ca animalul este intr-o stare deplorabila.

Veronica Tulpan, coordonator fundatia Vier Pfoten: "Un elefant in natura nu are asemenea ochi. Un elefant in mediul natural si cand isi manifesta un comportament natural nu are miscari stereotipe."

Scene revoltatoare in Florida. Ce s-a intamplat dupa ce un barbat a scos din apa un rechin pentru a se poza cu el. VIDEO

Potrivit celor de la Vier Pfoten, elefantul ar fi stat 23 de ore in camion. Dupa ce a fost coborat a fost instalat intr-un tarc de 10 metri patrati, foarte putin pentru un animal care in libertate parcurge zilnic 15 kilometri.

Reprezentantii organizatia sustine ca si hipopotamul este chinuit si in plus nu are un bazin.

In replica, proprietarii circului sustin ca animalele sunt bine ingrijite.

Robert Vargas, proprietarul circului: “Elefantul are conditii, are cortul lui, are spatiul lui. Are grajdul lui care este montat. Este liber, nu este legat. Elefantul asta este normal. Daca nu misca atunci este bolnav. La ochi are special crema care e pentru piele"

Cei de la Vier Pfoten nu se lasa si au facut o plangere la ANSVSA. In plus le cer patronilor de circ sa nu mai foloseasca animale salbatice in reprezentatiile lor.

Veronica Tulpan, coordonator fundatia Vier Pfotne: "Ne putem distra foarte bine si urmarind acrobatii si clownii. Sigur ca un animal luat dintr-un circ nu se poate integra in salbaticie, dar se poate integra intr-o rezervatie."

ANSVSA a anuntat ca a demarat o ancheta. Intre timp, pe Facebook, postarea despre elefant a adunat aproape 7000 de distribuiri si mii de comentarii.

O lebada a murit pe malul lacului, dupa ce o turista a bruscat-o pentru a se poza cu ea. Cazul a stranit revolta tuturor

O lebada a murit pe malul lacului, dupa ce o turista a bruscat-o pentru a se poza cu ea. Cazul a stranit revolta tuturor

copil la funeraliile regale

Reacţia unui copil, la funeraliile Regelui Mihai. "Regele s-a dus şi am rămas cu comuniştii"

Aproape 70 de persoane, evacuate dintr-o pensiune din Sibiu

Momentul în care sicriul Regelui Mihai este coborât în criptă, pe sunetul salvelor de tun. VIDEO

Înmormântarea Regelui Mihai, în imagini. Momentele emblematice. FOTO

Scrisoarea principesei Margareta către Regele Mihai: „Există o parte în acest om care nu ne aparţine nouă”

Eroii Revoluţiei de la Timişoara, comemorați de suporterii unei echipe de fotbal

Republica Moldova

Sondaj: Cetățenii Republicii Moldova, mai apropiați de Rusia decât de România

Cât de mult au semănat funeraliile Regelui Mihai cu cele ale Reginei Maria, din 1938

Filmul funeraliilor Majestății Sale Regele Mihai. ”Parcă a murit ceva în mine”

Funeraliile Regelui Mihai, în presa internațională: „A fost o figură importantă în perioadele zbuciumate din istoria României

Curtea de Argeș, locul unde își dorm somnul veșnic Regii României. Motivul din spatele tradiției

Fragmente din mesajele Regelui, transmise din exil poporului român. „Stați uniți într-un gând și într-o simțire”