Detaliile mai puțin cunoscute ale vieții Regelui Mihai
Familia Regală a României a publicat, joi, 96 de lucruri mai puțin cunoscute despre viața Regelui Mihai.
Familia Regală a României a mărturisit faptul că Regele Mihai a avut un singur nume de botez și în copilărie nu s-a bucurat de un nume de alint.
Iubirea Regelui față de mecanică și mașini s-a manifestat încă de la o vârstă fragedă. Pasiunea sa a fost consemnată în jurnalul bunicii sale, Regina Maria, care scrie că mașina făcea un „zgomot asurzitor”, însă viitorul Rege Mihai se plimba fericit pe aleile Palatului Cotroceni.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Visul Regelui de-a conduce s-a concretizat la vârsta de șase ani, atunci când a luat primele lecții de condus, însă dat fiind faptul că nu ajungea la pedale, a „condus” din brațele unui șofer. Iar tot la șase ani, Mihai a primit prima mașină cadou, un Morris, de la unchiul său, Principele Nicolae al României.
Principele Mihai a fost încoronat rege prima dată la vârsta de 5 ani și 9 luni, iar Casa Regală subliniază faptul că „este singurul suveran al lumii care a trăit 90 de ani după încoronare”.
De asemenea, iubirea Regelui Mihai față de Regina Ana s-a născut cu mult înainte de a o cunoaște personal, îndrăgostindu-se de Principesa Ana de Bourbon Parma pe când lucra ca infirmieră pe front.
Dată fiind situația politică din România, nunta Regelui Mihai I al României cu Principesa Ana de Bourbon a avut loc în exil, la Atena, în ziua de 10 iunie 1948 și au fost căsătoriți timp de 68 de ani.
În plus, Casa Regală scrie că pe certificatul de căsătorie cei doi au trecut la rubrica „profesie”, „Rege” respectiv „Principesă”.
Mai detalii despre viața mai puțin cunoscută a Regelui pot fi descoperite pe site-ul România Regală.