Ce a facut Dan Voiculescu in ultima noapte de libertate: "Am mancat o varza calita extraordinara cu carnati oltenesti". VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Omul de afaceri, Dan Voiculescu, a dat vineri dimineata ultimul interviu in libertate, in timp ce se afla la sediul IPJ Ilfov. El a povestit ca pana la 34 de ani a trait cu sotia si cu doi copii in conditii rele, cu WC in curte.

Intrebat de jurnalisti cum se simte, in perspectiva sentintei din procesul privatizarii ICA, Dan Voiculescu a povestit ca, pana la 34 de ani, a trait cu sotia sa si cu doi copii, intr-o singura camera, avand WC in curte. "Iarna nici nu va povestesc cum era, prin zapada, sa te duci la toaleta in curte", a completat Voiculescu. El a spus ca nu crede ca la penitenciar conditiile pot fi mai rele decat cele in care a trait pana la 34 de ani.

"Pentru ca am inteles ca oricum toaleta e inuntru, nu e afara. Orcium am inteles ca suntem 2 - 3 camarazi, nu mai multi, adica nu suntem asa un regiment. (...) Conditiile in sine nu sunt de natura sa ma sperie. De-aia am spus mereu ca nu sunt speriat", a mai spus Voiculescu. Pe de alta parte, el a mentionat ca ii pare rau si sufera ca multi "se bucura enorm" de suferinta sa.

El a adaugat ca il doare ca 12 oameni nevinovati sufera acum, numai din cauza ca el este "vanat".

"Eu mi-am asumat o lupta, mi-am asumat-o cu demnitate, cu onoare, cu mult curaj, ca nu e usor sa te lupti cu presedintele statului tau, care are parghii nenumarate si are o forta care nu se poate compara cu forta unui cetatean in fond, chiar daca am avut disputa politica cu el legata de suspendarea din 2007 si tot ce-a urmat", a mai spus Voiculescu.

Citește și
Dan Voiculescu
Aventura de dupa 1989 a lui "Felix" de la Securitate. PORTRET Dan Voiculescu: Cum a ajuns unul dintre cei mai bogati romani
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

De asemenea, omul de afaceri a mai declarat ca, joi seara, inainte de pronuntarea sentintei finale in dosarul ICA, a stat cu familia, a baut "un pahar, doua sau trei chiar de vin alb”, a mancat o varza calita "extraordinara" cu carnati oltenesti, s-a uitat la emisiunea lui Mihai Gadea, iar pe la ora 23.30 - 24.00 s-a culcat. "De dormit, am dormit bine. Si faptul ca am dormit bine e dovada faptului ca nu sunt stresat, in sensul de speriat", a mai spus Voiculescu.

Dan Voiculescu s-a prezentat, vineri dimineata, la sediul Politiei Ilfov, conform controlului judiciar dispus in cazul sau in alt dosar, respectiv cel al santajarii unui oameni de afaceri.

Sinteza declaratiilor:

- Practic ce se intampla, se schimba modul de viata, se schimba conditiile de viata. Eu, daca se poate spune, am un mare noroc, legat de circumstantele astea: pana la 34 de ani am stat cu sotia si cei doi copii intr-o camera. Si ce-i mai interesant, veceul, toaleta, era in curte. Iarna nici nu va povestesc cum era sa ai WC-ul in curte. Eu nu cred ca conditiile de la penitenciar sunt mai rele decat alea. Vreau sa va spun ca conditiile in sine nu sunt de natura sa ma sperie. Ce-mi pare cu adevarat rau si nu va spun ca sufar, eu pot sa va spun ca ce ma doare chiar e faptul ca 12 oameni nevinovati sufera si sunt niste oameni extrapordinari, profesori universitari, care toata viata nu au facut decat sa munceasca cinstit. Datorita faptului ca am fost vanat a trebuit sa creeze toata ideea de privatizare ilicita, toate porcariile pe care le cunoastem.

- Al doilea lucru, sigur ca ma deranjeaza ca familia sufera iar, fara vina. Produc rau in jurul meu fara sa vreau, iar asta ma deranjeaza cel mai mult. In ce priveste pe mine, cel mai bine e sa pui tot raul inainte.

- Problema nu e legata de mine. Eu v-am mai spus, mi-am asumat o lupta, cu demnitate, cu onoare, cu mult curaj, ca nu e usor sa te lupti cu presedintele statului tau, care are parghii nenumarate.

- In ce ma priveste, nu am de ce sa ma plang, mi-am asumat un razboi, daca e nevoie imi duc viata mai departe la penitenciar tot cu demnitate.

Reporter: - Veti rezista acolo?

Dan Voiculescu: - Vai de mine, cum sa nu, nici nu se pune problema.

- Probabil ca voi fi mai insingurat. Eu oricum nu eram comunicativ, nu eram monden. Probabil ca voi fi si mai putin monden cu insigurarea asta. Cum spuneam, e bine sa pui raul inainte.

- Voi n-ati inteles ca eu nu mai am afaceri? Eu am prieteni, am copii, le dau sfaturi, incerc sa le dau din experinta mea.

- E vorba de privatizarea ICA, ca atare daca vor sa confiste actiunile ICa sa le confiste, dar n-are legatura cu averea familiei, n-are legatura cu trustul de presa. N-are legatura cu cazul.

- Vreti sa dam sare si piper, cum spunea Papici. Aseara am stat cu familia, am baut un pahar, doua sau chiar trei de vin alb. Am mancat o varza calita gatita de sotia mea, cu carnati oltenesti, m-am uitat la Mihai Gadea, la emisiune, si pe la 11 jumate 12 m-am culcat. La onoare, demnitate si curaj n-o sa renunt niciodata.

- Pai proces public cred ca e o regula in Romania, am vazut multe lucruri la televizor inainte sa vedem la organele indreptatite sa le comunice. Va aduceti aminte de doamna Kovesi. Nu e treaba mea ce fac altii.

- Cei care au gresit trebuie sa plateasca si vor plati mai devreme sau mai tarziu, pentru ca daca nu vor plati ei vor prolifera.

- Mesaj pentru procurori? Sa-si faca datoria cum trebuie.

- In primul rand nu s-a sfarsit. Un astfel de lucru nu se poate sfarsi cu una cu doua decat pana se face dreptate si se va face dreptate.

Reporter: - Daca veti ajunge dupa gratii veti scrie carti?

Dan Voiculescu: - Evident. Pentru ca e cel mai bun luicru de facut acolol e liniste, nu ai stres, ore de masa fixe, iar asta e cel mai bine cand scrii, sa fii ordonat.

- Nu ma astept la conddmnare, dar cum spuneam, intotdeauna e bine sa pui raul in fata.

Reporter: - In cazul unei achitari cum ati sarbatori?

Dan Voiculescu: - Cu familia.

- Stau acasa linistit cu familia. Repet, regretele mele sunt legate de familie, de cei condamnati pe nedrept, oameni batrani, repet, pentru mine e ca un mic cosmar aceasta situatie nedreapta. Ca atare, ma circumscriu Romaniei si conditile in care traim.

- Nu. Nu am niciun fel de regret. Repet, mi-am asumat aceasta batalie. Batalia mea nu a fost pentru mine, eu nu am avut decat de pierdut. Mi-era atat de simplu sa raspund la presiunile lui Basescu..

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
Citește și...
Dan Voiculescu si-a cunoscut colegii de celula si a aflat meniul de la puscarie. Ce se va intampla in urmatoarele 21 de zile
Dan Voiculescu si-a cunoscut colegii de celula si a aflat meniul de la puscarie. Ce se va intampla in urmatoarele 21 de zile

LIVE TEXT. Dan Voiculescu si-a petrecut prima noapte dupa gratii. Sambata si-a inceput perioada de carantina la penitenciarul Rahova, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare.

Aventura de dupa 1989 a lui
Aventura de dupa 1989 a lui "Felix" de la Securitate. PORTRET Dan Voiculescu: Cum a ajuns unul dintre cei mai bogati romani

Dan Voiculescu este unul dintre cei mai bogati romani, patron de trust media, presedinte de partid, de trei ori senator, dar si colaborator dovedit al fostei Securitati din regimul comunist.

Dan Voiculescu: In noiembrie pleaca Basescu si nu vrea sa plece pana nu ma vede condamnat
Dan Voiculescu: In noiembrie pleaca Basescu si nu vrea sa plece pana nu ma vede condamnat

Dan Voiculescu a declarat, joi, ca "unii se grabesc" ca el sa fie condamnat pana in decembrie in dosarul ICA, motivul fiind, in opinia lui, acela ca "in noiembrie pleaca Basescu si nu vrea sa plece" pana nu il vede condamnat.

Recomandări
Ministerul Apărării britanic, lovit de un atac cibernetic de amploare. Se prespune că în spatele atacului ar fi China
Ministerul Apărării britanic, lovit de un atac cibernetic de amploare. Se prespune că în spatele atacului ar fi China

Statul chinez a piratat Ministerul Apărării din Marea Britanie, iar parlamentarii vor fi informați despre o încălcare masivă a datelor care implică instituția, vizând personalul de serviciu, a relatat, luni, Sky News.

Vladimir Putin își începe oficial cel de-al cincilea mandat de președinte al Rusiei. Promisiunea făcută la Kremlin | VIDEO
Vladimir Putin își începe oficial cel de-al cincilea mandat de președinte al Rusiei. Promisiunea făcută la Kremlin | VIDEO

Vladimir Putin a preluat, marţi, funcţia de preşedinte al Rusiei pentru a cincea oară, iar ceremonia solemnă a avut loc la Kremlin.

Furtuni puternice lovesc România. Cod galben de ploi torențiale, grindină și descărcări electrice în 25 de județe. HARTĂ
Furtuni puternice lovesc România. Cod galben de ploi torențiale, grindină și descărcări electrice în 25 de județe. HARTĂ

Meteorologii au emis, marţi, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, pentru 25 de judeţe, până aproape de miezul nopţii. Vor cădea şi 40 de litri de apă pe metru pătrat.