Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Alta iarna, aceeasi "surprindere" a autoritatilor. Traficul a fost paralizat de ninsori, pietonii au "inotat" pe trotuare

Embed:

O iarna care ne-a scutit in decembrie de zapezi si temperaturi cu minus si-a intrat pe deplin in drepturi la inceputul lunii ianuarie.

Desi ninsorile au fost anuntate din timp, frigul pare sa fi "luat prin surprindere" autoritatile si anul acesta, dovada fiind numeroasele probleme care au aparut in doar doua zile cu viscol.

Daca in trenurile CFR calatorii au exersat socializarea fortata, stand inghesuiti unul intr-altul, in vagoane murdare si neincalzite, nici pentru soferii care au avut confortul climatizarii situatia nu a fost cu mult mai buna. Pe sosele s-a circulat greu, iar pe strazile din orase traficul a fost de-a dreptul imposibil.

61759021Blocajele de pe bulevardele principale din Cluj, urmate de amenzi. Cat au platit firmele de deszapezire
61759017Numerele de telefon la care puteti anunta eventualele probleme cauzate de zapada. Doi oameni au murit din cauza gerului

La Cluj, spre exemplu, utilajele de deszapezire au iesit sa dea zapada la o parte, dar au ramas blocate in traficul de seara. Orasul care in 2015 s-a bucurat de statutul de Capitala Europeana a Tineretului a fost paralizat. Localnicii au reactionat furios inclusiv pe pagina de Facebook a primarului Emil Boc, cerandu-i explicatii.

”Toate utilajele sunt in lucru. A nins intre orele 17-19 agravat, iar ninsoarea s-a suprapus peste traficul intens care ingreuneaza interventia utilajelor de deszăpezire. Se circula in conditiile de iarna. Din pacate multe dintre autoturisme nu sunt dotate cu cauciucuri de iarna. Au existat mai multe tamponari care de asemenea au condus la ingreunarea traficului”, a declarat Boc, potrivit unui cotidian local.

cluj

Iar in judetul Mehedinti, situatia a fost si mai dramatica. Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, a declarat marti pentru Agerpres ca a cerut politistilor locali sa amendeze cu 2.500 lei firma de deszapezire pentru tergiversarea lucrarilor de indepartare a zapezii de pe arterele rutiere ale localitatii.

Potrivit sursei citate, firma respectiva a actionat in reteaua de strazi din Drobeta Turnu Severin numai cu 11 utilaje de deszapezire in loc de 20, cum este prevazut in contractul de prestari servicii.

"De asemenea, am cerut serviciului contabilitate al primariei sa diminueze cu 40% valoarea facturile din ultimele trei zile emise de Brantner intrucât pe multe artere de circulatie nu s-au efectuat operatiuni de deszapezire, situatie care a afectat desfasurarea in conditii normale a traficului rutier", a precizat Gherghe.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin a mai aratat ca va propune consiliului local sa opereze modificari ale tarifului practicat de firma in cazul in care in perioada urmatoare nu-si va respecta obligatiile contractuale.

Nici cele trei autostrazi firave ale Romaniei nu au ramas neatinse de probleme.

Marti dimineata, Autostrada Bucuresti Pitesti a fost inchisa aproape o jumatate de ora din cauza unui TIR care a derapat si s-a pus de-a curmezisul pe sensul spre Capitala. De altfel, codul de ninsori s-a ridicat in urma cu o ora, insa a aparut poleiul.

Luni, pe autostrada A1 se circula in conditii cat de poate de grele, avand in vedere ca nimeni nu se deranjase sa curete asfaltul, desi ningea de ore bune.

a1

In Capitala, traficul s-a desfasurat luni in conditii de iarna, dar nu au existat blocaje, iar mijloacele de transport public au circulat in mod normal. Marti dimineata insa, trotuarele erau impracticabile, iar locuitorii s-au descurcat fiecare cum a putut. Un cititor ne-a trimis niste imagini cu trotuarele pline de zapada din sectorul 3 al Capitalei.

trotuar sect 3

Cele cinci firmele de salubrizare care asigura deszapezirea in Bucuresti au fost verificate luni, toate fiind amendate "pentru neindeplinirea obligatiei de intretinere a drumului public pe timp de iarna", arata Politia Capitalei intr-un comunicat de presa transmis marti.

Firma Romprest asigura deszapezirea in sectoarele 1 si 2, Supercom - in sectorul 2, Rosal - in sectorul 3, Rebu - in sectorul 4 si Urban in sectorul 6.

De asemenea, marti dimineata erau cinci semafoare nefunctionale, in Piata Crangasi, pe Splaiul Unirii - soseaua Vitan-Barzesti, pe soseaua Valea Oltului - Prelungirea Ghencea si pe strada Virtutii - Splaiul Independetei. in intersectiile cu probleme au fost prezenti agenti de circulatie, pentru fluidizarea traficului, a precizat Politia Capitalei.

 

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 5 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: iarna, ninsoare, vreme, viscol, traficul,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed