Ajutor nesperat pentru sătenii unei comune din Gorj. O echipă specializată merge la fiecare casă pentru a sacrifica porcii

×
Codul embed a fost copiat

Sătenii dintr-o comună din Gorj primesc în această perioadă un ajutor nesperat din partea autorităților locale pentru a-și sacrifica porcii. O echipă specializată merge la fiecare casă și face munca a trei-patru bărbați.

Cum mulți dintre localnici sunt oameni în vârstă, nu s-ar descurca singuri.

În comuna Bălești tăiatul porcilor începe de la patru dimineața, când afară este beznă. Oamenii s-au programat din timp pentru a primi echipa specializată.

Nicolae Popescu, localnic: „Singur nu, când eram tânăr poate făceam și trei pe zi, dar nu singur, cu ajutorul celor din familie. Acum nu mai pot”.

Dumitru Copotoiu, localnic: „Totul e gratuit, trichineloza se face iar gratuit, e foarte bine. Dacă nu era echipa trebuia să chemăm trei oameni, patru oameni ajutor”.

Citește și
spital
Un bărbat din Olt a ajuns la spital după ce a consumat carne de porc „la garniță” preparată în decembrie 2021
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Sandu Nițu, localnic: „Nu, nu mai ai cu cine, tineretul a cam plecat, oameni bătrâni cum suntem noi”.

Oamenii s-au trecut pe liste de luna trecută, iar numărul solicitărilor este de ordinul sutelor.

Ionuț Grecu, asistent veterinar, angajat al primăriei comunei Bălești:Sâmbăta facem față mai greu, sunt oameni care se mai supără pentru că nu putem programa decât în jur de 40, de asta și începem de dimineață, dar în restul zilelor facem față, avem în jur de 30 – 40 pe zi, iar sâmbăta și duminica facem 50 – 60”.

Acum, singura grijă a localnicilor este să transforme cât mai repede carnea în cârnații și caltaboșii pe care îi vor pune pe masa de Crăciun.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Prețul unui porc viu a crescut cu 40% în ferme. Cu cât se vinde cel din gospodăriile țărănești
Prețul unui porc viu a crescut cu 40% în ferme. Cu cât se vinde cel din gospodăriile țărănești

Porcul, vedeta mesei de Crăciun, trebuie gustat cu măsură anul acesta. Suntem printre țările cu cea mai scumpă carne de porc, arată rapoartele Comisiei Europene, pe care ministrul agriculturii le contrazice, însă.

Un bărbat din Olt a ajuns la spital după ce a consumat carne de porc „la garniță” preparată în decembrie 2021
Un bărbat din Olt a ajuns la spital după ce a consumat carne de porc „la garniță” preparată în decembrie 2021

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, cu suspiciune de botulism, a fost internat, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde i-a fost administrat ser antibotulinic, au informat, marţi, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.