Pățania unei celebre actrițe românce, după ce a căzut cu bicicleta: De ce s-a ales cu dosar penal

×
Codul embed a fost copiat

Polițiștii sunt nevoiți să deschidă dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducătorilor de biciclete, trotinete sau motociclete chiar dacă se accidentează singuri și nu sunt implicate alte persoane ori vehicule.

A pățit-o recent scenarista și regizoarea Lia Bugnar, după ce a ajuns la spital rănită ușor în urma unei căzături de pe bicicletă.

Lia Bugnar povestește că a ajuns la spital, după ce a căzut de pe bicicletă și și-a spart bărbia. Era singură, pe o stradă pustie. Medicii au întrebat-o ce s-a întâmplat, iar în fișa de la triajul unității sanitare a fost menționat- accident rutier.

Câteva ore mai târziu, regizoarea a fost sunată de un agent de poliție și informată că s-a deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală.

Lia Bugnar consideră că situația este absurdă, însă aceasta este, de fapt, procedura, explică reprezentanții poliției.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Unitatea medicală este obligată, conform Codului de procedură penală, să anunțe autoritățile în cazul în care primesc un pacient cu răni provocate în urma unui accident rutier.

Claudiu Costea, purtător de cuvânt Brigada Rutieră: ”E nevoita să deschidă un dosar de cercetare penală, atenție, asupra faptei, nu asupra persoanei, toate acele verificări vor ajunge într-un final să concluzioneze cum s-a întâmplat acel accident de circulație, pentru că sunt situații în care accidentul nu s-a întâmplat așa cum declară în prima instanță persoana respectivă și acela este rolul verificărilor”.

Peste 200 accidente grave cu bicicliști, în București

Bicicicliștii sunt nemulțumiți, pentru că, spun ei, procedura durează luni de zile.

Radu Mititean, președintele Asociației Bicicliștilor: ”Automat, practica unanimă a poliției de a deschide din start dosar penal, se lovește, a căzut sau merge la spital să fie cusut că s-a julit, sau poate a fost unul neatent, a ajuns pe o zonă de nisip, a căzut, și îi spune noi trebuie să deschidem dosar penal, se va închide oricum, e imposibil să ajungă cineva condamnat dar noi trebuie să facem o grămadă de hârtii și, mai ales, dvs figurați ca implicat într-un dosar penal care nu se va închide curând”.

 

Din 2019 și până în prezent, Poliția a înregistrat, doar în București, peste 200 de accidente grave în care au fost implicate biciclete.

Actrița Lia Bugnar a povestit pe Facebook prin ce a trecut, după ce s-a accidentat în urma unei căzături cu bicicleta.

Actrița a povestit cum s-a ales cu dosar penal după ce a căzut cu bicicleta pe o stradă din Capitală.

“Nu că asta trebuie să v-o povestesc, să nu râd singură. Azi (luni-n.red.) când mă întorceam de la sport am căzut de pe bicicletă. Nu mai contează cum s-a întâmplat, esenţa e că singură, nederanjată de nimeni, pe o stradă pustie, am căzut ca pleașca şi mi-am spart barba. În stilu-mi complet neipohondru am venit acasă şi am stat o vreme sperând că se vindecă văzând cu ochii. Nu s-a-ntâmplat, tot curgea sânge, practic, arătam bine pentru chestia cu halouinu', doar că eram un pic în contratimp. Bref, mă duc la urgenţă să-mi coasă barbă. Acolo tre' să te duci la un chiosculet în stradă să scrie o doamnă ce-ai păţit şi abia dup-aia intri în spital la urgenţe minore (cazu' meu). Prima poticnire a venit cu doamna. Zice ce-aveţi acolo ? Că eu stăteam cu un şervet la barba să nu-mi mai pătez şi hainele dacă tot îmi distrusesem fața. Dau șervetu' la o parte şi zic mi-am belit barbă. Zice cum? Am căzut de pe bicicletă, zic. A! Zice, accident rutier! Nu, doamnă, eram singura pe stradă, pe trotuar, nimeni în jur şi am căzut de pe bicicletă. Zice e accident rutier, trebuie să chemăm poliţia. Zic bine, atunci am căzut pe scări. Zice n-aţi căzut. Aţi căzut de pe bicicletă. Cum s-a-ntâmplat! Zic doamnă!, dumneavoastră sunteţi aici să mă ajutaţi să-mi cos barbă, nu să faceţi reconstituirea căzăturii mele, chiar nu puteţi să vă vedeţi de treabă?”, a început actrița povestirea de pe Facebook.

Și de abia acum avea să înceapă partea interesantă.

“Pleacă doamna cu foaia în adâncu' chioşcului, închide şi-o uşă după ea şi vine înapoi şi-mi dă foaia, îmi zice un' să merg. Mă duc, o doctoriţă tânără şi mişto, mă repară repede şi se uită pe foaie. Aoleo! E accident rutier? Zic, nu e, doamna doctor, femeia aia de la chioşc e un om rău. Nu e niciun accident rutier. După care vin acasă, vieţuiesc şi eu că omu' cu barbă cusută şi cu o julitură pe tot obrazu' şi sună telefonu'. Număr ascuns”, a continuat actrișa.

Lia Bugnar a mai scris pe rețeaua socială despre cum s-a ales cu dosar penal în urma acestei pățanii.

“Răspund, un domn poliţist, nu-i dau numele, deşi l-am notat, care-mi zice că mă sună în legătură cu accidentu' rutier de astăzi. Îi zic că n-a fost, că eram eu păluga care-am căzut în barbă de pe bicicletă. Pe trotuar. Zice n-aveţi voie cu bicicleta pe trotuar, decât dacă e bandă pentru biciclete. Zic era banda. Zice unde? Zic pe Kogălniceanu. Zice ce număr? Zic 49. Zice au mai fost alte autovehicule implicate? Domnule, eram pe trotuar. Nimeni pe stradă. Am căzut în barbă, ce vreţi de la mine? Zice bine, o să întocmim un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi vă sunăm peste trei luni. Zic, domne, glumiţi? Îmi faceţi dosar că m-am vătămat pe mine corporal? Zice aşa e procedura. Vă sunăm peste trei luni, cât durează să rezolvăm dosaru'. Zic, domne, o să ajung să mă dau în judecată, să-mi plătesc despăgubiri, să mă bag la închisoare eu pe mine că m-am vătămat corporal din culpă?! Zice n-avem ce să facem, aşa e procedura, se face dosar. Zic păi, de-aia nu-s copaci în păduri că faceţi dosare dacă-şi loveşte cineva deshtu' mic de la picior. Zice mai aveţi întrebări? Zic pentru liniştea mea va mai întreb o dată dacă e o glumă. Zice nu, o să fiţi notificata peste trei luni. Deja râdeam că proastă şi omu' a închis. Eu atâta vreau să vă zic, dacă peste trei luni nu mai auziţi nimic de mine, înseamnă că am luat-o pe pantă cu scrisu' din temniţă să-mi micşorez pedeapsa. P.S. Nici nu i-am mai zis că mi-am julit şi genunchii, că mă saltau direct”, a încheiat ea.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Gigi şi Bella Hadid donează 1 milion de dolari pentru familiile din Fașia Gaza
Gigi şi Bella Hadid donează 1 milion de dolari pentru familiile din Fașia Gaza

Bella Hadid şi sora ei, Gigi, donează împreună 1 milion de dolari pentru a susţine eforturile de ajutorare a familiilor palestiniene, conform unui anunţ al agentului modelului, transmite sâmbătă DPA.

 

David Beckham își asumă un nou angajament regal. Ce rol important joacă pentru regele Charles al III-lea
David Beckham își asumă un nou angajament regal. Ce rol important joacă pentru regele Charles al III-lea

David Beckham își asumă un nou rol regal alături de regele Charles al III-lea. Monarhul l-a ales pe fostul căpitan al echipei de fotbal a Angliei pentru un nou post de ambasador.

 

Jennifer Lopez a anulat pe neașteptate un turneu în SUA. Ce s-ar ascunde în spatele deciziei
Jennifer Lopez a anulat pe neașteptate un turneu în SUA. Ce s-ar ascunde în spatele deciziei

Jennifer Lopez este ținta unor zvonuri, după ce și-a anulat pe neașteptate turneul din Statele Unite.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.