Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

La a 16-a editie, festivalul de film TIFF il va avea invitat pe Alain Delon. Anul trecut au sosit 120.000 de oameni la Cluj

Embed:

In doar doua saptamani incepe cel mai mare festival de film din Romania. Ajuns la a 16-a editie, TIFF creste de la an la an, asa ca hotelurile din Cluj sunt ocupate aproape in intregime.

Fanii vor avea ocazia sa il vada pe Alain Delon, invitatul special din acest an, care soseste pentru prima data in tara noastra. Si el, si actrita Tora Vasilescu vor fi premiati.

Timp de 10 zile, Clujul va deveni capitala cinematografiei internationale, unde vor rula in total 225 de filme din 53 de tari.

Ca in fiecare an, Piata Unirii va fi transformata intr-un cinematograf in aer liber. Proiectii vor fi insa si in cinematografele din oras sau spatii mai putin conventionale, precum malul raului Somes, castelul de la Bontida ori lacasuri de cult.

Organizatorii vor oferi anul acesta momente inedite cinefililor in trei biserici reprezentative ale Clujului. Aici vor avea loc o serie de cine-concerte, adica proiectii acompaniate de muzica de orga.

Fanii vor avea parte si de experiente vizuale unice, intr-un spatiu denumit INFINITIFF.

Cristian Hordila, managerul TIFF: "Oamenii isi vor putea pune ochelarii 3D si sa ia parte la experiente cinematografice, fie ca sunt filme, documnetare. Este un nou tip de cinema, o reconfigurare a cinematografiei clasice."

Sute de regizori si producatori de filme din strainatate vor ajunge anul acesta la TIFF. Alain Delon va fi prezent in mijlocul cinefililor vineri, pe 8 iunie. Atunci, in Piata Unirii, va avea loc proiectia filmului "Afacerea Pigot", regizat chiar de marele actor francez.

La Gala de inchidere a festivalului, lui Delon ii va fi inmanat premiul special pentru intreaga sa cariera. Tot atunci va fi rasplatita cu un premiu de excelenta si actrita Tora Vasilescu, pentru contributia adusa cinematografiei romanesti.

Tudor Giurgiu, presedintele TIFF:  "Vom avea foarte multi oameni care vor veni prima data la TIFF, oamenii din business-ul de cinema, producatori, finantatori, distribuitori care cauta talente noi."

Anul trecut, peste 120 de mii de persoane din tara si din strainatate au participat la cele 10 zile de festival. Anul acesta, numarul lor ar putea creste semnificativ, afirma hotelierii, in conditiile in care aproape toate unitatile de cazare din Cluj sunt rezervate.

Dafina Suciu, reprezentant hotel: "Turistii vin exclusiv pentru evenimente, pentru a vizita orasul, la toata partea aceasta a contribuit la dezvoltatea pe partea de evenimente, dezvoltarea infrastructurii si a orasului."

Daca vreti sa va faceti acum o rezervare, cele mai accesibile preturi le gasiti la apartamentele private scoase la inchiriere pentru perioada festivalului. Spre exemplu, pe un site am gasit cazare pentru o noapte chiar si la 96 de lei.

TIFF a ajuns anul acesta la cea de-a 16-a editie.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 17 Mai 2017
Citeste mai multe despre: TIFF, romania, festival, film, cluj, alain delon,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed