(P) Roboți colaborativi soluţii de automatizare a activităţii industriale

roboti
StirilePROTV

Nu încape îndoială că roboţii sunt viitorul în numeroase activităţi industriale. Sunt deja folosiţi în industria farmaceutică, în industria auto, în sectoare de ambalare, etichetare şi multe alte ramuri ale industriei alimentare.

Practic sunt elementele care eficientizează dezvoltarea şi cresc randamentul de lucru, nu lucrează în ture, nu obosesc şi reuşesc să înlocuiască deficitul de resursă umană de pe piaţa forţei de muncă. Practic, roboţii colaborativi au devenit alternative prietenoase de dezvoltare. În rândurile următoare ne-am propus să descoperim ce sunt roboții colaborativi şi cum funcţionează.

Roboţi colaborativi, ce sunt?

 

Când spui roboţi colaborativi, vorbești despre o generație de roboţi avansați care oferă utilizatorilor oportunitatea să evolueze uşor. Faţă de alte tipuri de coboți, aceștia sunt mai performanţi, mai uşor de programat, facil de setat. Sunt gândiţi să transforme procesul de automatizare şi nu necesită costuri suplimentare de achiziţionare şi întreţinere. Datorită tehnologiei, care avansează, astfel de resurse au devenit accesibile atât producţiei de serie cât şi lucrărilor de asamblare a produselor industriale.

Roboții colaborativi sunt gândiţi şi creați să împartă spațiu cu oamenii, astfel procesul de automatizare devine unul natural, ușor implementat. Aceste dispozitive nu trebuie văzute ca înlocuitoare pentru resursele umane, ci ca instrumente auxiliare care preiau sarcinile dificile ce necesită realizarea operațiunilor repetitive. Dealtfel sunt instrumente eficiente şi pot fi utilizate în numeroase industrii.

Avantaje roboţi colaborativi

 

Dacă vorbim de avantaje, cu siguranţă, creşterea randamentului şi eficientizarea timpului de lucru se număra printre ele. Totuși nu sunt singurele. Cu ajutorul coboților, operaţiunile repetitive sunt realizate cu multă precizie, astfel, şansele de a avea rebuturi sunt minimizate.

Citește și
VIDEO. „Aici se vând case cu un dolar!” Romania, micul sat depopulat din Pennsylvania văzut prin ochii a doi români


Dacă vorbim de modul de utilizare, putem enumera programarea rapidă şi setarea uşoară. Roboţii colaborativi din portofoliul Universal-Robots pot fi programaţi şi setaţi atât de persoanele specializate, cât şi de operatorii cu cunoştinţe minime. Au meniuri intuitive, uşor de abordat şi puncte strategice ce permit setarea convenabilă. Dealtfel sunt versatili şi pot îndeplini mai multe sarcini. Faţă de roboţii tradiţionali, creați pentru a realiza o singură operațiune, aceștia pot realiza task-uri mai numeroase şi mai variate.


Un alt avantaj al roboţilor colaborativi este legat de colaborare şi siguranţă. Pot prelua şi îndeplini sarcinile considerate riscante pentru oameni. Cu ajutorul acestora accidentările la locul de muncă sunt reduse drastic.
 

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Îți place mai întunecat? O incursiune în universul lui Stephen King
(P) Îți place mai întunecat? O incursiune în universul lui Stephen King

Recent lansată, cartea "Îți place mai întunecat" de Stephen King ne poartă din nou în universul fascinant și macabru al maestrului horrorului.

(P) Compania UTILBEN a marcat 18 ani de activitate prin voluntariat
(P) Compania UTILBEN a marcat 18 ani de activitate prin voluntariat

UTILBEN este o companie înființată în anul 2006, care a ajuns rapid între liderii industriei de utilaje agricole și de construcții din România.

(P) Cum să Organizezi Petrecerea Perfectă cu Baloane și Decorațiuni de Petrecere
(P) Cum să Organizezi Petrecerea Perfectă cu Baloane și Decorațiuni de Petrecere

Este vară și petrecerile în aer liber sunt la mare căutare! Nimic nu se compară cu o petrecere de vară organizată într-o grădină plină de verdeață, lângă o piscină strălucitoare sau chiar pe nisipul cald al plajei.

Recomandări
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”

Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca în negocierile din zilele următoare să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie.  

Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale
Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale

PSD a obţinut 36,26% din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 29,41% şi de AUR cu 9,35%, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi seară, conform datelor centralizate până la ora 22:00.

Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal:
Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal: "Suntem foarte mândri de el"

Președintele SUA, Joe Biden, a reacțioant, marți, după ce fiul său, Hunter, a fost găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă