(P) Prin ce caracteristici speciale se remarcă uniformele medicale antimicrobiene?

uniforme medicale
StirilePROTV

Obiectivul care a stat la baza dezvoltării uniformelor medicale a fost de a limita contaminarea încrucișată și de a oferi un plus de protecție și siguranță atât medicilor, cât și pacienților aflați în grija lor.

De atunci, uniforma a devenit parte integrantă din meseria unui cadru medical și a căpătat un rol funcțional esențial, la care s-a adăugat și componenta estetică, prin designul modern și distinct de cel al uniformelor clasice.

În prezent, aceste uniforme medicale antimicrobiene ocupă o poziție fruntașă în preferințele medicilor și asistentelor, motivația principală fiind necesitatea unei protecții suplimentare în acest mediu de lucru în care expunerea la agenții patogeni este foarte ridicată.

Ce sunt uniformele antimicrobiene?

 

Uniformele antimicrobiene sunt acele uniforme în fabricarea cărora s-au folosit agenți de distrugere a bacteriilor, ce au fost infuzați în țesătură cu scopul de a a opri răspândirea microorganismelor dăunătoare. Astfel, țesătura antimicrobiană reprezintă o tehnologie modernă, care aduce un plus major din punct de vedere al igienei și siguranței sanitare.

Care sunt avantajele purtării unei uniforme medicale antimicrobiene?

 

Diferența principală dintre uniformele medicale obișnuite și cele antimicrobiene este că acestea din urmă pot preveni răspândirea bacteriilor periculoase. Pe lângă acest atribut esențial, care le definește, trebuie menționată și rezistența uniformelor antimicrobiene.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Acestea pot avea o durată de viață mai lungă decât uniformele obișnuite pentru că nu mai trebuie curățate atât de frecvent și la aceeași intensitate, întrucât nu păstrează mirosuri neplăcute. Uniformele medicale antimicrobiene au tratamente speciale și acest lucru le permite să prevină degradarea țesăturii, provocată de bacterii și mucegaiuri.

Prin ce se mai remarcă uniformele antimicrobiene?

 

Pe lângă componenta de protecție, uniformele antimicrobiene reprezintă o combinație de stil și siguranță. La MediFashion.ro sunt disponibile colecții moderne de uniforme, care își propun să răspundă simultan la exigențele cadrelor medicale și la eventualele cerințe de design, care au început să cântărească tot mai mult în alegerea unui halat sau costum medical.

Uniformele sunt confortabile, contribuie la identificarea mai ușoară a personalului medical și au o estetică deosebită. Diversitatea de culori și modele simplifică alegerea unei uniforme care să corespundă personalității și mediului de lucru. De exemplu, un halat medical Infinity poate fi ales în culori neutre sau în culori vesele, fiind foarte ușor de asortat cu o pereche de pantaloni medicali. În această colecție se regăsesc modele unisex, dar și modele destinate exclusiv personalului medical de gen feminin (cum este halatul Infinity Round Neck Carmine Pink) și modele concepute pentru personalul de gen masculin (precum halatul Infinity Cool Down Camo).

Așadar, uniformele antimicrobiene se deosebesc de cele clasice prin faptul că au materialul tratat prin tehnologii inovatoare, cum este tehnologia CERTAINTY si CERTAINTY Plus cu ioni de argint care inhibă dezvoltarea bacteriilor intrate în contact cu materialul și cu mirosul de transpiratie pe următorul principiu: ionii de argint se activează la contactul cu bacteriile, le împiedică să se dezvolte și le elimină. De asemenea, aceste uniforme funcționează și ca bariere pentru fluide, lichidele alunecând pe material în loc să se impregneze.

Toate caracteristicile speciale ale uniformelor antibacteriene, precum: prevenirea îmbolnăvirilor, rezistența, protecția în fața mirosurilor neplăcute, curățarea ușoară, confortul și designul modern se regăsesc în modelele de uniforme puse la dispoziție de MediFashion. Din acest motiv, aceste produse sunt o alegere inspirată pentru toți practicanții din domeniul sănătății.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.