(P) Cum să alegi șamponul pentru păr: sfaturi utile

sampon
StirilePROTV

Spălarea părului este baza îngrijirii de care depinde sănătatea părului și a pielii.

Nu este ușor să alegi un produs de curățare de bună calitate, potrivit tipului tău de păr, deoarece alegerea este cu adevărat uluitoare. Să încercăm să înțelegem ce este mai bine: un șampon profesional sau un produs comun, diferența lor și cum să alegem cel mai bun produs.

Diferențele dintre cele două șampoane

 

Șampoanele profesionale au fost create inițial pentru a fi utilizate în saloanele de coafură, dar ulterior au devenit accesibile tuturor consumatorilor. Aceste produse sunt foarte diferite de cele obișnuite pentru consumul în masă și sunt concepute pentru a rezolva problemele concrete ale buclelor și ale scalpului și nu doar pentru a elimina impuritățile.

Produsele comune sunt mai universale, scopul producătorilor fiind că acestea să fie potrivite pentru majoritatea consumatorilor. În schimb, acțiunea produselor profesionale este finalizată, liniile pot conține până la o duzină de remedii pentru diferite tipuri de păr. Atât șampoanele profesionale, cât și brandurile obișnuite pot fi găsite la esteto.ro, un magazin ce oferă branduri de cosmetice cunoscute și apreciate în toată lumea.

Să vedem celelalte diferențe dintre produse:

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Șampoane combinate cu balsamul - Aceste două remedii nu se amestecă niciodată în aceeași sticlă, în cazul șampoanelor profesionale, deoarece una neutralizează acțiunea celeilalte. Produsele 2 în 1 sunt foarte populare în șampoanele comune, promițând atât efect de curățare, cât și de condiționare.

Compoziție - în șampoanele profesionale, formulele echilibrate conțin cantități mici de substanțe active. Cu toate acestea, fiecare ingredient îndeplinește funcții specifice. Șampoanele comune conțin adesea atât ingrediente chimice, cât și naturale, iar acestea din urmă prevalează.

Prezența componentelor suplimentare - Șampoanele profesionale conțin substanțe suplimentare de condiționare și terapeutice. Acestea pot fi extracte din plante medicinale, proteine, uleiuri, ceramide etc. Șampoanele comune pot conține extracte din plante și aminoacizi sintetizați, dar în cantități mici. Principalul efect cosmetic este garantat de siliconul care creează o pelicula transparentă pe păr. Acestea conțin adesea o mulțime de parabeni (conservanți) și sulfați (agenți de spumare), deși există șampoane organice ieftine.

Efect - Datorită împărțirii clare în funcție de tipul de păr, șampoanele profesionale au nu numai un efect cosmetologic, ci și unul terapeutic. În schimb, șampoanele comune trebuie doar să îmbunătățească aspectul exterior al părului, dar nu ajută la eliminarea cauzelor afecțiunilor.
Indicele PH - Acest indice variază în șampoanele profesionale, cu cât este mai mare, cu atât ingredientele active pătrund mai bine în straturile profunde ale pielii. Șampoanele comune adesea au un indice de pH neutru de 5,5, care nu dăunează scalpului.

Secretele alegerii

 

Pentru a avea întotdeauna păr strălucitor și sănătos, trebuie să alegi corect șamponul. Stilistul, după ce a examinat cu atenție sănătatea părului și a scalpului, te va ajută să alegi cea mai bună versiune și te va sfătui cum și cu ce să îți speli părul.

Dacă nu ai ocazia să mergi la un specialist, ia în considerare următorii factori:

Tipul scalpului. Poate fi normal, uscat, gras sau afectat de seboree. Vorbește chiar și cu un dermatolog pentru a știi exact ce tip de șampon să alegi.

Tipul de păr. Este mult mai ușor să ai grijă de părul normal. Pe de altă parte, buclele neascultătoare, predispuse la casare și cădere, grase la rădăcini și uscate la vârfuri, trebuie spălate cu șampon special.

Culoare: naturală sau nu, culoarea trebuie luată mereu în considerare când alegem un șampon.

Alege întotdeauna șamponul corect pentru tipul tău de păr și încearcă, pe cât posibil, să alegi un șampon profesional.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.