(P) Cum maschezi kilogramele acumulate după sarcină

sarcina

Maternitatea e una din cele mai frumoase etape ale vieții și cu toate acestea poată aduce cu ea o serie de neplăceri imediat după venirea pe lume a celui mic.

Printre nopțile nedormite sau posibile depresii postnatale se pot strecura în plus și câteva kilograme încăpățânate, care nu se dau duse ușor.

Și deși este normal să acumulezi câteva kilograme în plus pe timpul sarcinii, transformările prin care trece corpul în toată această perioadă s-ar putea să nu fie tocmai pe placul tău. Poate ai observat deja, în anumite zone, în special cea abdominală, a coapselor sau a pieptului, și modificări la care probabil nu te-ai așteptat.

Și totuși, nu se recomandă o dietă imediat după naștere și nici nu este posibilă. Ce faci, deci, ca să maschezi acele kilograme în plus care nu vor să dispară ușor?

Ține sub control alimentația


În primul rând trebuie să ai răbdare, pentru ca organismul să se recupereze în ritmul său. Cu toate acestea, îl poți ajuta și tu un pic în acest sens.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Nu forța o slăbire rapidă, mai bine încearcă o dietă lejeră. Aceasta trebuie să se bazeze pe alimente bogate din punct de vedere nutritiv: fructe, legume, lactate, proteine slabe. Evită deci alimentele bogate în carbohidrați sau pe cele prea bogate în grăsimi.

Alimentația trebuie să furnizeze suficientă energie atât pentru tine, cât și pentru alăptarea celui mic, altfel vitaminele vor fi luate din rezervele din organismul tău și vor duce la carențe de fier, calciu sau magneziu.

Poartă haine din materiale lejere, care se așează ușor pe corp
 

Nu te grăbi să folosești aceleași haine ca cele purtate înainte sau în timpul sarcinii, pentru că nu te simți confortabil. Alege haine lejere, din materiale și texturi ușoare, fluide, care se așează ușor pe corp. Atenție, aceasta nu înseamnă însă să alegi orice tricou larg, supradimensionat și fără formă, în speranța că vei masca astfel kilogramele în plus. Din contră, tot ce vei reuși să faci va fi să atragi mai mult atenția asupra lor, creând în plus și un aspect general neîngrijit.

Evită hainele fixe, chiar dacă ți se par comode și o soluție la îndemână, și mai ales stai deoparte de colanți sau orice tip de material elastic care se mulează prea tare pe corp. La fel ca un tricou neinspirat ales, nu vor face decât să atragă atenția fix asupra acelor zone care trebuie mascate: coapse, șolduri, abdomen.

Alege să porți în timpul zilei un pantalon comod dar lung, drept sau ușor evazat, sau chiar trei sferturi, din in sau altă textură lejeră, care conferă alungire și fluiditate ținutei. Combină-l cu un tricou pe corp sau cu o cămașă ușoară, pentru a obține o ținută îngrijită, dar și confortul pe care îl dorești.

Optează pentru haine cu formă bine definită
 

Alege o rochie din bumbac de tip tricou, cu formă dreaptă, sau rochii de vară lungi din materiale subțiri, lejere. Acestea pot avea talia sub bust, în stil Empire, pentru că se drapează ușor pe corp și nu vor sublinia în mod prea evident zona de mijloc a corpului. Mai mult, ele sunt o opțiune bună pentru că nu conferă prea mult volum. Evită însă rochiile excesiv de lungi sau prea largi în partea de jos, ca să nu accentuezi acea porțiune.

Te mai avantajează și ținutele cu un pulovăr de tip cardigan sau cu un tricou cu mânecă lungă din bumbac, care să aibă o bandă fixă imediat sub șold. Oricare din ele pot fi purtate cu un pantalon simplu, drept, lung sau trei sferturi și vor fi o alegere inspirată, pentru că vor masca zona șoldurilor.

Folosește accesorii


La o ținută simplă, dar în culori neutre, naturale, poți distrage cel mai ușor atenția de la kilogramele acumulate în timpul sarcinii cu ajutorul unor accesorii atent alese. Optează pentru un colier lung sau pentru brățări colorate, supradimensionate, care să iasă în evidență față de restul vestimentației.

Organismul unei femei are nevoie de câteva luni bune ca să se refacă și să revinăi la forma dinaintea sarcinii. Nu lăsa însă timpul să treacă atât de mult fără a pune în evidență corpul așa cum este el, folosind aceste trucuri care te avantajează!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.