(P) 5 pași esențiali pentru o rutină corectă de îngrijire a pielii

advert

Îngrijirea pielii reprezintă unul dintre cele mai vaste și complexe capitole ce țin de sănătate și frumusețe.

Este destul de ușor să te pierzi printre sutele de serumuri faciale, creme de ochi, măști și loțiuni cu denumiri complicate. Unele trebuie să fie aplicate seara, altele, dimineața, altele, săptămânal.

Rutina de îngrijire a pielii nu trebuie să fie neapărat complicată, în special dacă nu te confrunți cu probleme dermatologice serioase, pentru care medicul ți-a prescris deja un tratament specific. De exemplu, dacă te supără hiperpigmentarea, o crema pentru pete pigmentare și câteva obiceiuri sănătoase simple vor face minuni pentru pielea ta. Pe de altă parte, o rutină corectă conține, de fapt, doar câțiva pași esențiali și câteva produse de bază care te vor ajuta să-ți menții tenul și pielea corpului sănătoase și luminoase. Așadar, cu ce începem?

Ce trebuie să includă rutina ta zilnică de îngrijire?
  1. Curățarea

La fel cum prima grijă după o zi lungă este o baie sau un duș revigorant pentru corp, același lucru trebuie aplicat și pentru îngrijirea tenului. Folosește o lotiune de corp preferată, care îți învăluie simțurile și îți răsfață pielea cel mai bine după un duș. În ceea ce privește tenul, este important să incluzi curățarea ca prim pas în orice rutină. Chiar dacă ai la dispoziție doar câteva minute, concentrează-te pe curățarea tenului de două ori pe zi. O piele curată este cel mai bun punct de plecare pentru un look sănătos. Alegerea produsului rămâne la latitudinea ta, în funcție de tipul de ten, istoricul dermatologic și preferințele personale. Experții în îngrijirea pielii recomandă apele micelare delicate, fără ulei sau gelurile de curățare de tip dermatocosmetic.

  1. Aplicarea serumului

Serumurile sunt printre cele mai importante produse pentru îngrijirea tenului. Acestea conțin doze concentrate de ingrediente active, care pot remedia probleme specifice, cum ar fi hiperpigmentarea sau ridurile. Chiar dacă te numeri printre norocoșii care nu se confruntă cu astfel de probleme, tot este important să folosești un ser antioxidant, cum ar fi cel cu vitamina C, pentru a-ți proteja tenul de factorii dăunători din mediu cu care te confrunți zilnic.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În funcție de preferințe, poți include în rutina ta serumuri cu:

  • acid hialuronic – pentru a-ți menține nivelul de hidratare optim și a întări bariera naturală a pielii
  • niacinamidă – pentru a calma pielea iritată și inflamată, roșeața și pentru a o proteja de acnee și puncte negre, mulțumită acțiunii antibacteriene
  • peptide, vitamina B3 și retinol – susțin producția de colagen și elastină, protejându-ți pielea de apariția ridurilor fine
  • Vitamina C pentru strălucire.
  1. Hidratarea

Indiferent de tipul de ten, hidratarea este esențială. O cremă hidratantă este recomandată zilnic, pe tot parcursul anului, și este ideal să o aplici de două ori pe zi. Nivelul de hidratare este important nu doar pentru a-ți menține pielea sănătoasă, dar și pentru a-i garanta aspectul radiant, plin, neted și întinerit. De asemenea, un ten hidratat își menține elasticitatea, minimizând apariția liniilor fine și a ridurilor. Pielea noastră își pierde capacitatea de a reține un nivel de hidratare optim pe măsură ce îmbătrânim, așa că orice ajutor este binevenit.

  1. Folosirea factorului de protecție solară

Probabil că nu există medic dermatolog sau specialist în îngrijirea pielii care să nu fie de acord cu faptul că produsul de protecție solară este unul dintre cele mai important pentru îngrijirea tenului. Experții recomandă folosirea unei creme cu SPF de minimum 30 tot timpul anului, indiferent de vreme. Acest tip de produs poate ajuta, în primul rând, la prevenirea cancerului de piele, dar și a ridurilor.

  1. Îngrijirea pielii corpului

Doar nu credeai că doar tenul are nevoie de îngrijire și atenție, nu? Cu toate că nu este la fel de sensibilă ca tenul, pielea de pe întregul corp merită și ea o atenție deosebită. Folosește un ulei, un unt sau o loțiune de corp pentru a-ți menține pielea hrănită și îngrijită, cu un aspect sănătos. Pentru a te bucura de piele fină tot timpul și pentru ca loțiunile să poată acționa eficient, exfoliază-ți corpul cu un scrub delicat de 2-3 ori pe săptămână. Rezultatele te vor surprinde cu siguranță.

Secretul pielii sănătoase și frumoase este consecvența. Nu uita că rezultatele benefice au nevoie de cel puțin 6-8 săptămâni pentru a fi vizibile, așa că nu te descuraja dacă nu vezi îmbunătățiri imediat. Alege produsele de bază care îți facilitează rutina și nu o complică, pentru a fi ușor de respectat zilnic.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.