Parlamentarii au pus ochii pe platformele de crowdfunding si vor sa fie verificate de ASF. In Romania sunt deja 10 platforme
Modul in care se strag bani, pe internet, de la persoane fizice si firme, pe diverse site-uri, va fi verificat de Autoritatea de Supraveghere Financiara.
Cel putin asta prevede o initiativa, semnata de 53 de alesi, din toate partidele. Deja avem 10 platforme de colecta publica, iar printre proiectele care cauta finantare este si un film cu Ion Caramitru in rol principal.
Producatorul lungmetrajului "Herman, omul din spatele terorii" este Victoria Baltag. O tanara din Iasi care s-a izbit de vesnica problema a cineastilor care nu primesc finantare sau sprijin de la autoritati.
Alegeri 2024
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
22:10
„Cine poate să-l oprească pe Simion”. CTP: „În acest tur 1, fiecare candidat va fi pe barba lui, mai puțin dna Lasconi”
19:35
Peste un milion de tineri vor vota pentru prima dată la alegerile prezidențiale. „Este arma noastră”
"Tot timpul cand e vorba de cinematografie, mai ales in Romania exista si astfel de inconveniente financiare. Filmul nostrru este finantat 100% din strangere de fonduri"
Este povestea vieții lui Herman, un tânăr care ajunge unul dintre cei mai eficienți torționari ai faimosului Experiment Pitești, din perioada comunismului.
"Mai avem de platit lucruri care trebuie achitate din productie, acum ne pregatim de postproductie si mai speram sa mai strangem ceva din platformele de strangere de fonduri", spune Victoria Baltag, producatorul filmului.
S-au strans aproape 8 mii de lei - 10% din suma de care ar fi nevoie pentru finalizarea peliculei. Poate dona oricine, iar pentru doar 10, 50 sau 100 de lei numele generosilor apare pe Generic. Pentru cei mai darnici exista chiar posibilitatea de a avea un rol secundar sau chiar sa fie producator asociat.
Deja avem 10 astfel de platforme pentru strangere de fonduri pe care sunt peste 400 de proiecte ce cauta finantare - de la afaceri pentru IMM-uri, pana la cauze sociale.
"Este foarte asemanatoare cu o pagina de pe o retea de socializare, doar ca aici se sustin real cauzele, cu bani", explica Remus Pakei, manager platforma crowdfunding.
Parlamentarii vor ca, sub supravegherea ASF, sa existe limite clare de sponsorizare, dar si sisteme legale de protectie a investitorilor. In alte tari platformele de crowdfunding sunt deja considerate o sursa de finantare serioasa, mai ales pentru micile afaceri.