iLikeIT. Tehnologiile care ne vor permite să comandăm telefonul prin puterea gândurilor

Ultimul update: Sambata 25 Noiembrie 2017 11:29
Data publicarii: Sambata 25 Noiembrie 2017 11:29
Categorie: Smart things

Siri, Bixby ori Google Assistant sunt doar mici escale pe drumul spre următoarea revoluţie a tehnologiei. Cândva, într-un viitor deloc îndepărtate, o să putem controla toate dispozitivele din jur cu creierul.

Sigur, rapiditatea nu e la nivelul procesoarelor actuale. Iar spaţiul de stocare, teoretic nelimitat, încă se adaptează la volumul de informaţie colosal din era noastră. Plus că - de fapt, e un minus - se încarcă relativ greu, în 6, 8 ore de somn. Pe de altă parte, cui nu i-ar plăcea să posteze pe Facebook doar cu ptuerea minţii? Să dea un telefon, în acelaşi fel şi să comunice apoi fără să fie nevoie să vorbească? Eu, unul, mă bag...
Deocamdată cea mai la îndemână metodă prin care putem să controlăm dispozitivele din jurul nostru rămâne vocea... La fel va trebui să facem şi cu creierul să aducem undele cerebrale în comenzi. Ce ne mai lipseşte?

Mai nimic. Tehnologia e deja aici. Atât de aici, încât poate fi testată şi la târgul de carte Gaudeamus. Această cască detectează undele cerebrale, camera din pupitru poziţia ochilor pe pagina că mai apoi emoţiile să capete forma pe pereţi.

Adrian Damian – scenograf: „E superb... E foarte greu să înţelegi exact ce se întâmplă în momentele în care gândul se schimbă, sau atenţia dar nu poţi să ştii dacă s-a pierdut interesul sau ţi-a venit altă idee sau ţi s-a deviat atenţia de pe un parametru pe altul.”

Este exact acelaşi principiu doar că în loc de başi, medii şi înalte ai undele astea cerebrale de la frecvenţe joase care îţi dau relaxare până la frecvenţe înalte, stare de alertă... Şi toate influenţează vizualurile care au nevoie de un impuls şi sunt autonome.

64 de obiective turistice din Alba Iulia, mai ușor de descoperit cu ajutorul unei aplicații

Aşadar, undele corecte declanşează anumite efecte, presetate în acest program, care arată aşa. În fundal, computerul începe să traducă în imagini. Cât de departe suntem de controlul gadgeturilor? Căci telefonul a ajuns oricum o extensie a personalităţii noastre. Acest elicopter în miniatură poate fi decolat doar când simte că mintea transmite semnalul corect.

Putem să mergem şi mai departe... Acest robot poate funcţiona doar cu puterea creierului celui aflat în faţă. Senzorii sunt uşor inestetici, dar tehnologia funcţionează, iar sprayurile sunt aşezate în cutia corectă doar la semnalul cerebral corect. Cele mai noi generaţii de proteze funcţionează cu ajutorul gândului.

Cele mai bune tehnologii sunt cele care nu se simt. Iar aici controlul prin puterea minţii are un avantaj. Să începem să dăm telefoane ori mesaje, fără să ne scoatem telefonul din buzunar sună ca un scenariu de Hollywood, dar deloc de nerealizat, vă trebuie însă să ne obişnuim cu senzori pe cap... În ceea ce priveşte comunicarea între creiere... Ne apropiem şi de acel moment, însă destul de lent. Telepatia nu a fost demonstrată ştiinţific, însă, Universitatea Washington din Seattle a făcut un experiment cu un joc pe calculator. Un student controlează tunul iar al doilea trage spre ţintă abia când primeşte un stimul, în creier de la colegul de luptă.

Ceasurile inteligente îi pot pune pe copii în pericol. Avertismentul unui for european

Ceasurile inteligente îi pot pune pe copii în pericol. Avertismentul unui for european

Ryan

Un copil de doar 6 ani câștigă milioane de dolari pe Youtube făcând ce îi place cel mai mult

iLikeIT. Delta Eco, boxa care emite sunetul în 360 de grade

Gadgeturile care țin locul profesorului de muzică sau care se transformă într-un aparat foto vechi

Cel mai bogat Youtuber din lume. A câștigat 14 milioane de euro în 2017, făcând ceva foarte simplu

iLikeIT. Jocul săptămânii: Grid Autosport

iLikeIT. Gadgeturi extreme: televizorul cu diagonala de 2,8 metri de la Cotroceni

Bobonete la iLikeit

iLikeIT. Mihai Bobonete, demonstraţie de Clash Royale