Aplicatia care arata in timp real cele mai poluate zone din Roma. Cum functioneaza

Ultimul update: Vineri 21 Aprilie 2017 06:39
Data publicarii: Marti 18 Aprilie 2017 08:16
Categorie: Smart things

 Oamenii de stiinta din Italia au creat o aplicatie care anunta cetatenii care sunt cele mai poluate zone din Capitala tarii. Asa ca utilizatorii vor putea sa gaseasca mai usor locurile cu aer curat din Roma.

 Aparatul, care are forma unei cutii de mici dimensiuni, poate fi "instalat" pe bicicleta sau pe caruciorul copiilor. Cand vehiculele sunt in miscare stabileste in timp real calitatea aerului si colecteaza informatii pentru a crea o imagine de ansamblu asupra poluarii din oras.

Sistemul este dotat cu patru senzori electrochimici care monitorizeaza concentratiile de monoxid de carbon, gaz nitros, ozon, dar si temperatura si umiditatea aerului.

Dispozitivul se conecteaza la o aplicatie din telefon si, astfel, utilizatorii au acces la toate datele. Pe harta care ia nastere sunt redate trei tipuri de zone. Cele colorate in verde reprezinta partile cu aer curat, unde apare galben vorbim de un nivel mediu de poluare, iar rosu sau portocaliu semnifica un grad ridicat de poluare.

Deocamdata, un numar limitat de persoane are acces la aceasta aplicatie. Producatorii vor sa o imbunatateasca, apoi dispozitivul va fi lansat pe piata.

"Roma are dealuri si vai, iar uneori obosesti, iti creste pulsul si acestea sunt momentele in care simti mai puternic poluarea. Este un nor de praf tot timpul deasupra orasului. Acest dispozitiv ar putea fi interesant."

Acum costa 500 de euro, dar este posibil ca in magazinele de specialitate pretul sa fie de 200 de euro. Insa nu poate fi instalat pe masini, iar producatorii spera sa gaseasca o varianta a sistemului si pentru autoturisme.

 

 

iLikeIT. Aplicatiile care compenseaza lipsa talentului si te ajuta sa fii artist plastic sau regizor de film

iLikeIT. Aplicatiile care compenseaza lipsa talentului si te ajuta sa fii artist plastic sau regizor de film

fifa 18

iLikeIT a testat FIFA 18 înainte de lansarea care va avea loc săptămâna viitoare

iLikeIT. Cum trebuie să arate electrocasnicele în 2017: ecrane touchscreen și internet

iLikeIT. Ce telefoane bune s-au lansat la IFA Berlin, ca alternative la noile iPhone

iLikeIT. Câțiva români au înfiinţat un start-up care ne învaţă să mâncăm sănătos

Guess Who a povestit la iLikeIT cum a fost realizat clipul de animație ”Cupidon”, care este viral pe Youtube

iLikeIT. Jocul săptămânii: Players Unknown Battleground

telefoane

iLikeIT. Cum se compară cele mai bune telefoane cu Android ale momentului