De ce nu trebuie să lipsească peștele de pe masă, în noaptea de Revelion. Superstiția de care trebuie să ținem cont

×
Codul embed a fost copiat

Peștele nu trebuie să lipsească nici el de pe masă, în noaptea de Anul Nou, dacă vrem să avem noroc tot anul, așa cum spun bunicii noștri.

La păstrăvării, magazine și restaurantele de profil este forfotă în aceste zile. Oamenii vor să cumpere pește proaspăt. Alții au dat deja comenzi de pește gata pregătit și fructe de mare. Față de anul trecut și prețul a crescut chiar și cu 20 la sută.

Un restaurant cu specific pescăresc din Capitală a început pregătirile pentru masa de Revelion.

Marian Cuzdrioreanu, patronul unui restaurant: „Un platou de fructe de mare poate să fie 100-150 de lei în funcție de componență, o saramură este 35 de lei, o ciorbă este 17 lei, un storceag de usturoi este 32 de lei, un platou de pildă cu midii și rapane poate să coste în jur de 60 de lei. Marea majoritate românii preferă gătit”.

Într-un alt restaurant, angajații pregătesc deja comenzile. De pildă, un pachet care conține somon sălbatic, creveți, scorpie de mare, frigărui cu anșoa și măsline poate să coste și 400 de lei.

Citește și
Metrou Tudor Arghezi
Program Metrorex de Revelion 2023. Cum va circula metroul pe 31 decembrie 2022 și 1 ianuarie 2023
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Livia Ciocan, reprezentantul unui restaurant: „Comenzile sunt cu zecile încă de la primele ore ale dimineții. Aici avem un dorada, pregătit Butterfly pentru a fi pus la cuptor, prețul per kg este de 249 de lei”.

Cozi au fost și în fața păstrăvăriilor de unde oamenii au cumpărat peștele proaspăt. Un kilogram de păstrăv proaspăt costă 30 de lei, cu trei lei mai mult față de anul trecut, iar cel eviscerat 35 de lei.

Daniel Roman, reprezentant păstrăvărie: „Clienții noștri s-au înmulțit raportat cu perioada anterioară. Îl cumpară pentru acasă și îl gătesc dânșii după bunul plac”.

Și în piețe și supermaketuri peștele se vinde bine.

De ce se mănâncă pește de Revelion

Peștele este de nelipsit de pe masa de Revelion. Se spune că cine mănâncă pește în noaptea de sărbătoare este pregătit să înoate printre necazuri și să le depășească. Însă, în restul anului, peștele nu este la fel de căutat. Cele mai recente date arată că un român mănâncă anual puțin peste 6 kilograme de pește.

Reporteri: Delia Bîrla, Adina Timiș, Georgiana Pocol.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Program STB de Revelion 2023. Cum vor circula autobuzele și tramvaiele pe 31 decembrie 2022 și 1 ianuarie 2023
Program STB de Revelion 2023. Cum vor circula autobuzele și tramvaiele pe 31 decembrie 2022 și 1 ianuarie 2023

În noaptea de Revelion și în primele zile din Noul An, pe 1 și 2 ianuarie 2023, programul autobuzelor și tramvaielor din București va fi modificat.

Program Metrorex de Revelion 2023. Cum va circula metroul pe 31 decembrie 2022 și 1 ianuarie 2023
Program Metrorex de Revelion 2023. Cum va circula metroul pe 31 decembrie 2022 și 1 ianuarie 2023

În perioada sărbătorilor, pe 31 decembrie 2022, pe 1 și 2 ianuarie 2023, programul trenurilor de metrou va fi modificat.

De ce s-ar fi sinucis milionarul din Ploiești. Nu avea datorii sau necazuri și își făcuse planuri de Revelion
De ce s-ar fi sinucis milionarul din Ploiești. Nu avea datorii sau necazuri și își făcuse planuri de Revelion

Un cunoscut om de afaceri din Prahova a fost găsit fără suflare joi seara în hotelul său din centrul oraşului Ploieşti.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.