Franța - Belgia 1 - 0. Umtiti i-a calificat pe francezi în finala CM 2018

franta belgia
Getty

Franța - Belgia 1 - 0. Franţa a învins Belgia în semifinale, la Sankt Petersburg, și va juca duminică finala împotriva câștigătoarei dintre Croația și Anglia, cea de-a doua semifinală de la Cupa Mondial 2018, care va avea loc miercuri, de la ora 21:00.

Franța s-a calificat în finala Cupei Mondiale 2018 după ce a învins Belgia, scor 1 - 0, în urma unui gol înscris cu capul, din corner, de către Umtiti în minutul 51. Franța a început prudent meciul, lăsându-i pe belgieni să dicteze ritmul și să aibă posesia în primul sfert de oră al partidei. Deși Belgia a avut 60% posesie, francezii 19 ocazii de gol, în timp ce belgienii au avut doar 9. Francezii au avut nu mai puțin de 17 lovituri libere, iar belgienii 6.

LIVE TEXT CU DESFASUREA PARTIDEI. Franța - Belgia Semifinală:

Min 90+6 Meciul s-a încheiat. Franța s-a calificat în finala CM 2018

Min 90+5 Tolisso șutează, dar mingea este respinsă de Courtois.

Citește și
anglia
Cupa mondială 2018. Anglia a învins Suedia şi e în semifinale după 28 de ani
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Min 90+3 Mbappe primește un cartonaș galben 

Min 88 Cartonaș galben primit de Kante. Este lovitură liberă pentru Belgia

Min 85 Schimbare la Franța. N'zonzi îl înlocuiește pe Giroud

Min 81 Șutul puternic trimis de Witsel este respins de Lloris

Min 80 A doua schimbare la Belgia. Intra Carasco, iese Fellaini

Min 71 Alderweireld primeşte cartonaşul galben.

Min 67 Giroud irosește o pasă importantă de la Griezmann și trimite mingea mult peste poartă.

Min 65 Ocazie mare pentru Belgia, în urma unei centrări a lui Mertens. Lovitura de cap a lui Fellaini trece puțin pe lângă poartă

Min 63 Cartonaș galben acord lui Eden Hazard.

Min 60 Schimbare la Belgia. Iese Dembele, intră Mertens.

Min 57 Ocazie mare pentru Franța. Courtois intervine și reține șutul trimis de Giroud din interiorul careului

Min 51 GOOOL FRANȚA. Umtiti înscrie cu o lovitură de cap, după un corner executat de Griezmann.

 

Min 47 Lukaku trimite mingea peste poartă, după o centrare a lui Witsel. 

Min 46 A început repriza a doua

Min 45+1 Prima repriză s-a încheiat.

Min 44 Lovitura liberă pentru Franța. Griezmann trimite mingea în zid 

Min 35 Hazard este faultat de Griezmann

Min 31 Lovitura de cap a lui Giroud trece puțin pe lângă poartă.

Min 21 Intervenție superbă a lui Hugo Lloris, după lovitura lui  Alderweireld

Min 18 Primul șut pe poartă al francezilor. Balonul trimis de Matuidi este prins de Courtois.

Min 15 Ocazie mare pentru Belgia. Șutul trimis de Eden Hazard trece puțin pe lângă poartă.

Min 13 Courtois salvează o minge din fața lui Mbappe 

Min 6 Primul corner al meciului. Chadli executa prost și va fi out de poarta

Min 1 A început meciul. Franța a avut lovitura de start.

UPDATE 20.40 Jucătorii celor două echipe au sosit la stadion

UPDATE 20.35 Echipele de start:

Franţa: 1. Hugo Lloris - 2. Benjamin Pavard, 4. Raphael Varane 5. Samuel Umtiti, 21. Lucas Hernandez - 6. Paul Pogba, 13. Ngolo Kante - 10. Kylian Mbappe, 7. Antoine Griezmann, 14. Blaise Matuidi - 9. Olivier Giroud

Belgia: 1. Thibaut Courtois - 2. Toby Alderweireld, 4. Vincent Kompany, 5. Jan Vertonghen - 22. Nacer Chadli, 19. Moussa Dembele, 8. Marouane Fellaini, 6. Axel Witsel, 7. Kevin De Bruyne - 9. Romelu Lukaku, 10. Eden Hazard

Ultimul meci jucat între cele două echipe s-a disputat în 2015, într-un meci amical. Atunci, belgienii s-au impus cu 4 -3 pe stadionul Stade de France, după ce au marcat Fellaini, de două ori, Nainggolan şi Eden Hazard, respectiv Valbuena, Fekir şi Payet. La general, Belgia are 30 de victorii, Frânte 24, iar alte 19 partide s-au terminat la egalitate.

FRANȚA - BELGIA LIVE TEXT CUPA MONDIALĂ 2018.

Parcursul Franţei la Cupa Mondială 2018.

Franța a făcut parte din Grupa C alături de Australia, Peru şi Danemarca. În primul meci de la Campionatul Mondial 2018, francezii s-au impus în fața Australiei cu scorul de 2-1, atunci Griezmann a marcat dintr-un penalty. Al doilea meci disputat a fost împotriva selecţionatei din Peru, atunci Mbappe a adus victoria francezilor. Franța a terminat al treilea meci din Grupa C la egalitate, 0-0, împotriva jucătorilor danezi.

CM 2018 Franța - Belgia LIVE TEXT

Francezii au câştigat grupa cu 7 puncte şi s-au calificat în optimi, unde au întâlnit Argentina, pe care au învins-o cu 4-3, după ce au fost conduşi cu 2-1. Franța a jucat împotriva Uruguayului în sferturile de finală, unde s-a impus cu 2-0, după ce au înscris Varane şi Mbappe.

Parcursul Belgiei la Cupa Mondială 2018.

Belgia a făcut parte din Grupa G alături de Panama, Tunisia şi Anglia. La debutul la CM 2018, Belgia a învins-o pe Panama cu 3-0. După pauză, au înscris Mertens şi Lukaku, de două ori. A doua victorie a venit împotriva tunisienilor, scor 5-2, atunci Hazard şi Lukaku au reuşit câte o "dublă" fiecare. În ultimul meci din grupă, Belgia s-a impus în fața Angliei datorită lui Januzaj, care a înscris singurul gol al meciului.

În optimi, Belgia a trecut de Japonia, după ce au fost conduşi cu 2-0. Deşi japonezii au marcat două goluri imediat după pauză, belgienii s-au impus cu 3-2, golul victoriei fiind înscris de Chadli, în minutul 94. În sferturi, Belgia a întâlnit naţională Braziliei, pe care a învins-o cu 2-1.

CM 2018. Franţa - Belgia semifinala

Echipele probabile:

Franţa: Hugo Lloris - Benjamin Pavard, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez - Ngolo Kante, Paul Pogba - Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Blaise Matuidi - Olivier Giroud.

Selecţioner: Didier Deschamps

Belgia: Thibaut Courtois - Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen - Nacer Chadli, Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco - Romelu Lukaku, Eden Hazard.

Selecţioner: Roberto Martinez.

La prima semifinală de la Cupa Mondială 2018, va fi prezent şi Regele Belgiei, Philippe, alături de regină Mathilde, informează cotidianul belgian Le Soir, citat de Agerpres. De asemenea, Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, se va afla la rândul său în tribună oficială a stadionului din Sankt Petersburg.
 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Cupa mondială 2018. Croaţia, calificată în semifinală unde va întâlni Anglia
Cupa mondială 2018. Croaţia, calificată în semifinală unde va întâlni Anglia

Selecţionata Croaţiei s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal 2018, după ce a învins echipa gazdă, Rusia, cu 4-3 la loviturile de departajare, scor 2-2 (1-1, 1-1) la finalul prelungirilor, în ultimul sfert de finală.

Cupa mondială 2018. Anglia a învins Suedia şi e în semifinale după 28 de ani
Cupa mondială 2018. Anglia a învins Suedia şi e în semifinale după 28 de ani

Selecţionata Angliei s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, sâmbătă, după ce a învins formaţia Suediei cu scorul de 2-0 (1-0), la Samara.

Cupa Mondială 2018. Franţa a învins Uruguay cu 2-0 şi este prima semifinalistă
Cupa Mondială 2018. Franţa a învins Uruguay cu 2-0 şi este prima semifinalistă

Reprezentativa Franţei a învins, vineri, cu scorul de 2-0, selecţionata Uruguayului, într-un meci din sferturile de finală ale Cupei Mondiale, disputant la Nijni Novgorod.

Cupa mondială 2018. Anglia, calificată în sferturi, după o victorie în faţa Columbiei la loviturile de departajare
Cupa mondială 2018. Anglia, calificată în sferturi, după o victorie în faţa Columbiei la loviturile de departajare

Selecţionata Angliei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, marţi seara, după ce a învins reprezentativa Columbiei cu scorul de 4-3 la loviturile de departajare, 1-1 (0-0, 1-1), după prelungiri.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.