Scandalul care intra in istoria scolii romanesti. Stroe: Am dispus ancheta privind parintele bruscat

×
Codul embed a fost copiat

Dupa scandalul de vineri de la Liceul Dimitrie Bolintineanu, ministrul de interne Radu Stroe a anuntat ca a cerut o ancheta la Inspectoratul General al Politiei Romane, in legatura cu un parinte care ar fi fost bruscat in timpul evenimentelor.

Totodata, la Politia Capitalei, au ajuns spre seara mai multi elevi, insotiti de parinti. Acestia au raspuns la intrebarile procurorilor si au scapat de aceasta procedura necesara in investigatie.

Vineri, anchetatorii au vrut sa duca la audieri 250 de elevi deodata. Pentru o suta dintre ei, politia a spus ca existau mandate de aducere, informatie negata apoi de procurori.  Oficialii au pregatit si microbuze, care sa-i transporte la Politia Capitalei si la Directia Generala Anticoruptie, dar si negociatori, care sa discute cu ei.

Filmul violentelor de la Bolintineanu. Cum au incercat parintii sa blocheze convoiul politiei

Insa nimeni nu a transmis oficial de ce acesti copii nu sunt lasati sa paraseasca salile de curs si in ce conditii sunt dusi insotiti de politie, la audieri. Balbaielile autoritatilor si lipsa de comunicare a transformat asadar totul intr-un circ.

Citește și
Elevi - camera ascunsa
BACALAUREAT 2013. Camera ascunsa: elevii dezvaluie cum s-au "infratit" cu profesorii pentru a copia
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Zeci de parinti nelinistiti voiau sa stie ce se intampla cu copii lor si daca tot ce se petrece este sau nu un abuz din partea autoritatior.

Desi toata aceasta actiune a fost facuta la cererea procuroarei care se ocupa de acest caz, Parchetul Tribunalului nu a comunicat public nimic despre conditiile in care elevii de la Bolintineanu ar fi trebuit sa ajunga la audieri la Politia Capitalei sau la Directia Generala Anticoruptie.

Singurul care a incercat sa lamureasca cat de cat situatia a fost purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei

"Suntem aici pentru a pune in executare mandate de aducere. S-a discutat cu fiecare copil in parte, i s-a prezentat mandatul de aducere. Aproximativ 100 de mandate de aducere", a declarat Alexandru Niculae, purtatorul de cuvant al Politie Capitalei.

Asadar, procurorul de caz, Adina Mocioaca, ar fi emis mandate de aducere pentru elevii de la Bolintineanu si de aceea se luase decizia ca acestia sa fie luati de la liceu, dupa terminarea examenului si dusi cu escorta la audieri. Cel putin asta transmitea Politia la 12.30.

La scurt timp insa, premierul Victor Ponta a reactionat, l-a sunat pe Ministrul de Interne si a cerut anularea actiunii de aducere a elevilor cu autocarul la audieri. "Nu au mandate sa fie citati, nu traim in comunism", a declarat Victor Ponta.

La 13 si 10 minute, din nou purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei iese in fata liceului Bolintineanu si anunta anularea actiunii. "Procurorul a luat decizia de a renunta la transportarea copiilor si de a fi audiati acum. Acum s-a declansat procedura de citare", preciza Alexandru Niculae, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.

Abia la 14 si 30 de minute un reprezentant al Parchetului Tribunalului Bucuresti declara ca nu s-a emis niciun mandat de aducere ci s-au facut procese verbale de citare si ca de fapt din 250 de elevi, anchetatorii au vrut sa duca la audieri 100, dar ca i-au tinut pe toti in clase ca sa stea de vorba cu ei si sa stabileasca ziua in care sa vina la politie.

"Pentru unii au fost emise procese verbale de citare. Intentionam sa-i esalonam pe ceilalti pentru a i putea audia integral. Autocarele au fost aduse pentru a facilita deplasarea celor care erau de acord sa fie audiati azi", a declarat Bogdan Staicu, purtator de cuvant Parchetul Tribunalului Bucuresti.

Parintii vor sa stie de ce nu s-a ales de la bun inceput metoda citarii acestor elevi si daca au existat sau nu mandate de aducere.

Ramane inca nelamurita situatia mandatelor de aducere care s-ar fi emis pentru cei 100 de elevi, iar daca s-au emis, asa cum a spus chiar si ministrul Internelor Radu Stroe, de ce s-a renuntat asa usor la punerea lor in aplicare.

Totusi, anchetatorii s-au dus pregatiti sa-i ia pe acesti elevi dupa terminarea examenului si sa i duca cu politia la audieri, insa intr-un final nu au mai pus in aplicare acele mandate.

La Politia Capitalei au ajuns insa mai multi elevi insotiti de parinti. Acestia au raspuns intrebarilor procurorilor si au scapat de aceasta procedura necesara in ancheta declansata luni in dosarul in care fosta directoare a liceului este arestata preventiv pentru trafic de influenta.

Citeste si:

Una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost se intoarce pe Otopeni, la preturi mai mici decat concurenta

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
BACALAUREAT 2013. Reactiile elevilor dupa examenul la matematica:
BACALAUREAT 2013. Reactiile elevilor dupa examenul la matematica: "Am terminat in jumatate de ora"

Spaima elevilor, miercuri, la Bacalaureat, a fost ca de obicei matematica, insa dupa examen multi au iesit fericiti din sali, pentru ca subiectele li s-au parut simple.

BACALAUREAT 2013. Camera ascunsa: elevii dezvaluie cum s-au
BACALAUREAT 2013. Camera ascunsa: elevii dezvaluie cum s-au "infratit" cu profesorii pentru a copia

Cine a spus ca profesorii si elevii nu se pot avea ca fratii? Mai ales cand la mijloc exista interese comune: elevii sa promoveze, iar dascalii sa performeze.

PERLE BAC 2013 de la limba romana:
PERLE BAC 2013 de la limba romana: "N-am model, ca nu citesc. O sa am pana in sesiunea de toamna"

PERLE BAC 2013 - "Nu am un model, pentru ca nu prea citesc. Dar, daca dati acelasi subiect, o sa-mi aleg, pentru sesiunea de toamna." Iata ce a scris un absolvent de liceu la un subiect ce valora o treime din nota finala a probei de limba romana.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.