Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Donald Trump, infrangeri categorice in doua state. Miliardarul pastreaza insa un avans confortabil de delegati

61785118
Embed:

 Miliardarul american Donald Trump a fost infrant sambata si in caucusul (adunarea populara) din districtul federal Washington DC, unde a fost invins de senatorul Marco Rubio.

 Rezultatul vine dupa victoria in statul Wyoming a principalului sau contracandidat la investitura republicana pentru alegerile prezidentiale din noiembrie, Ted Cruz, transmit AFP si EFE, citate de Agerpres.

In capitala federala, Marco Rubio s-a plasat pe primul loc, cu 37,3% din voturi, inaintea guvernatorului de Ohio, John Kasich, 35,5%, si a lui Donald Trump, 13,8%.

Victoria i-a adus lui Rubio 10 delegati la Conventia republicana din iulie, fata de 9 care ii revin lui Kasich.

In pofida celor doua infrangeri de sambata, magnatul pastreaza un avans in privinta numarului de delegati in cursa pentru investitura republicana.

Marti vor avea loc alegeri primare in cinci state mari (Florida, Illinois, Missouri, Ohio si Carolina de Nord), aceasta noua 'Super Tuesday' anuntandu-se cruciala si pentru cei doi rivali democrati, Hillary Clinton si Bernie Sanders.

Fostul secretar de stat, care dispune de un avans confortabil de delegati, a castigat sambata primul caucus democrat din insulele Mariane de Nord, teritoriu american in Pacific, repartizarea delegatilor fiind de 4-2.

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 13 Martie 2016
  • 3 Comenteaza
Citeste mai multe despre: Donald Trump, Marco Rubio, Ted Cruz,
Ultimele stiri
61807786
 
 
© 2015 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed