Vremea se îmbunează, apare soarele şi se încălzeşte în cea mai mare parte a ţării

Ultima actualizare: 01-02-2019 10:03

Mai vin şi ceva nori; o să picure în sud-estul extrem şi prin nord-vest, iar ceata este prezentă dimineaţa în multe zone. Maximele termice pleca de la 2 grade în depresiuni şi ajung pe la 10 grade în ţinuturile sudice.

Maximele termice pleca de la 2 grade în depresiuni şi ajung pe la 10 grade în ţinuturile sudice.

In Dobrogea şi Bărăgan ceata durează câteva ore; iar în zona Dobrogei o să mai plouă puţin. Vântul devine activ, după prânz zărim şi soarele,  iar temperaturile se menţin peste mediile perioadei şi  ajung pe 8...9 grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim vreme schimbătoare, cu negura, dar şi câţiva stropi de ploaie în orele dimineţii şi atmosferă plăcută la amiază. Se face un pic mai cald decât ieri: maximele se apropie de 10 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina este ceata densă la începutul zilei, iar codul galben a fost prelungit până la ora 11. Mai târziu se arată soarele, iar temperaturile câştigă 2...3 grade faţă de joi.

Ceata este prezentă şi în zonele joase din nordul Transilvaniei şi din Maramureş. Pe aici atmosfera se menţine destul de mohorâtă; o să picure trecător, iar temperaturile se opresc pe
la 5...6 grade.

Şi în ţinuturile vestice va fi cam înnorat, dar se pare că NU o să plouă. Se înteţeşte însă vântul, care va aduce un aer cald, aşa că temperaturile vor creşte simţitor faţă de ziua trecută, când am avut în jur de 3...4 grade.

În Transilvania găsim vreme destul de bună, cu înnorări, dar şi momente însorite şi un vânt mai intens la munte, la altitudini mari. Temperaturile urcă până la 6...7 grade- valori ridicate pentru prima zi de februarie.

Şi în Oltenia aşteptam vreme destul de plăcută, după ce se risipeşte ceata matinală. Până la ora 10, judeţele Gorj şi Dolj sunt avertizate cu cod galben de ceaţă densă şi vizibilitate redusă. Se face puţin mai cald decât ieri: pe la amiază se ating 7...8 grade Celsius.

Vremea se încălzeşte şi în ţinuturile sudice, pe unde acum dimineaţă este ceata şi multă umezeală. Mai târziu apare soarele şi temperaturile ajung pe la 8...9 grade.

Şi în Bucureşti cerul se mai degajează şi se ating în jur de 6 grade. La noapte revin condiţiile de ceaţă şi temperatura se apropie de pragul îngheţului.

La munte vremea se îmbunează; temperaturile încep să crească şi soarele se arata aproape peste tot. În Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali e posibil să cadă lapoviţă, iar vântul prinde putere la altitudini mari.

Prognoza pentru weekend:

Se încălzeşte uşor. O să avem vreme destul de bună, dar cu ceata dimineaţa în multe zone şi câţiva stropi de ploaie în sud-estul extrem şi prin nord-vest.

Sambata temperaturile continuă să crească, iar în vest şi sud est va fi nefiresc de cald pentru început de februarie. La munte sunt condiţii de lapoviţă, iar prin Moldova, Oltenia şi Muntenia găsim ceaţă şi burniţa la începutul zilei.

Şi duminică o să fie cald, iar cele mai ridicate valori se vor atinge în vest, sud-est, la deal şi la munte. Norii apar cam peste tot, iar în zonele joase negura persista câteva ore şi e posibil să burniţeze.

Luni, deşi temperaturile scad, vremea se menţine caldă pentru această perioadă. Pe la câmpie reapare ceaţă; iar prin vestul şi sud-vestul ţării vin câteva ploi slabe.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO