Vremea se anunţă una a extremelor în aceste zile. Fenomenul care va fi resimţit în toată ţara


Ultimul update: Miercuri 19 Iunie 2019 09:51
Data publicarii: Miercuri 19 Iunie 2019 08:10
Categorie: Vremea

Aversele se întorc după prânz şi mai pot lăsa 35, 40 de litri de apă pe metru pătrat. Vom avea maxime de la 26, la 32 de grade şi disconfort termic ridicat prin sudul şi estul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim soare şi vreme bună dimineaţa, atmosfera sufocantă la orele amiezii şi câteva reprize cu ploi zgomotoase mai târziu. Până marti se menţine codul portocaliu de inundaţii pe Dunăre, pe sectorul Cernavoda-Galati, dar şi în zona Deltei.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, instabilitatea creşte din nou la apropierea serii, când apar averse consistente, cu tunete, fulgere şi răbufniri de vânt. Până atunci avem atmosfera însorită şi maxime în jur de 30 de grade, iar indicele temperatura-umezeala poate depăşi pragul critic, de 80 de unităţi.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se face mai cald. La câmpie reapare disconfortul termic, iar mai pe seara cresc şansele de ploaie.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme caldă, cu maxime, de 29, 30 de grade şi multă instabilitate în a doua parte a zilei. Se anunţă alte ploi torenţiale, cu vijelii şi condiţii de grindină şi se mai pot strânge cantităţi însemnate de apă.

În ţinuturile vestice, ploile revin către seară. Vor fi averse consistente, însoţite de descărcări electrice şi rafale puternice de vânt. Dimineaţa avem soare şi atmosferă plăcută.

În Transilvania, vremea devine instabilă după prânz şi, în special în zonele de munte, se aşteaptă ploi violente şi cantităţi mari de apă. În vestul provinciei domina timpul frumos şi se face puţin mai cald decât ieri.

În Oltenia norii de ploaie se întorc la apropierea serii. Până atunci avem vreme bună, iar maximele se opresc la 29, 30 de grade.

Şi în ţinuturile sudice apar scurte reprize de ploaie, în special în zonele mai înalte, tot în a doua parte a zilei. Amiază va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat.

În Bucureşti, temperatura urca din nou spre 31 de grade şi atmosfera devine sufocantă. Mai pe seara s-ar putea să vină o ploaie zdravănă, cu vânt intens, poate şi grindină.

La munte, găsim vreme bună dimineaţa, dar mai târziu vin ploi torenţiale, cu fenomene meteo severe. Într-un timp foarte scurt se pot strânge şi 40 de litri de apă pe metru pătrat.

La mare avem soare, vreme caldă şi disconfort accentuat. Vântul devine mai insistent, iar după-amiaza apar ceva nori, poate şi o aversa-doua.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Miercuri aversele se întorc după prânz, mai ales la deal, la munte, prin vestul şi sud-estul ţării. Vor fi însoţite din nou de fenomene electrice, vijelii şi grindină. Prin sud şi est avem de suportat disconfortul termic.

Joi vremea călduroasă cuprinde aproape toată ţara. Atmosferă va fi sufocantă pe la amiază. Mai târziu creşte instabilitatea şi apar alte ploi torentialela deal, la munte, în nord-vest şi sud-est.

Şi vineri o să fie foarte cald, dar la apropierea serii vin alte reprize cu ploi zgomotoase în multe zone din ţară. Cele mai afectate vor fi tot zonele de deal şi munte.

Căldura sufocantă şi sâmbătă la amiază. Apoi: multă instabilate şi ploi zdravene, mai ales în vestul, nordul şi centrul ţării.

 

Tags: meteo, prognoza, vremea,

Noua atracţie a verii: schi în zi caniculară. Cât scot din buzunar cei care vor să testeze
Noua atracţie a verii: schi în zi caniculară. Cât scot din buzunar cei care vor să testeze
VIDEO PROTVPLUS.RO
Inundatii in Romania
Cod galben de inundaţii pe râuri. Care sunt zonele afectate
ANM: Regiunile afectate de secetă severă, în următoarele 2 săptămâni
Vremea 19 iulie 2019. Locurile unde temperaturile scad până la 10 grade
Vremea 18 iulie. Vor fi ploi și temperaturi maxime de 32 de grade
Vremea 17 iulie. Se încălzește în toată țara. Temperaturile ajung până la 32 de grade
Zăpadă de peste 3 metri la Bâlea Lac, în mijlocul verii. Turiștii, în sandale. FOTO
Vremea Romana
Vremea 16 iulie 2019. Regiunile în care temperaturile se mențin scăzute
Prognoză ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
14 județe, sub cod galben de inundații. Până când va fi în vigoare alerta
Vremea 15 iulie 2019. Regiunile în care sunt temperaturi de primăvară
Cod portocaliu de furtună în 4 judeţe, duminică după-amiază. Zonele afectate
Cod galben de inundaţii pe râuri. Care sunt zonele afectate