Vremea azi, 4 iunie. Prognoza pentru București și țară - de vineri vremea se încălzește

04-06-2020 10:02
Sursa: Stirile PRO TV


Vremea începe să se încălzească, dar mai vin şi ceva ploi după prânz, în special în vest, centru şi nord. Soarele apare peste tot, iar temperaturile sunt de la 18 la 28 de grade.

În Dobrogea şi Bărăgan se încălzeşte perceptibil, norii sunt de vreme bună, iar maximele trec peste 25 de grade. Pe litoral va fi ceva mai răcoare, dar se face vreme de plajă şi aici.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, atmosferaa va fi schimbătoare, dar se încălzeşte şi nu prea sunt condiţii de ploaie. Şi la noapte va fi vreme agreabilă, cu 15 grade spre dimineaţă. Norii apar şi în nordul Moldovei şi în Bucovina, dar nu sunt anunţate ploi. Saltul termic este unul substanţial, de vreo opt grade faţă de ieri.

Vremea se mai încălzeşte şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, dar aici apar ploile după prânz şi la noapte. În vestul ţării se anunţă instabilitate şi temperaturi în creştere, dar ploile apar după prânz şi la noapte. Minimele ajung la normal, vor fi de 14...15 grade.

În Transilvania, se încălzeşte cu vreo patru, cinci grade faţă de ieri, însă norii vor persista şi va ploua destul de mult şi aici.

În Oltenia, vremea se îndreaptă, se face mai cald şi ploile apar sporadic pe la munte. Vreme mai bună aşteptăm şi în ţinuturile sudice: temperaturile cresc perceptibil spre amiază şi se înteţeşte vântul. Scăpăm de ploi, azi.

În Bucureşti, acum, dimineaţă este destul de răcoare, sunt 13 grade la această oră, dar treptat, se încălzeşte şi o să avem timp frumos, în ansamblu. Mai târziu se porneşte vântul şi poate atinge viteze de 40 km/h, iar pe seara apar ceva nori, dar nu sunt anunţate ploi.

În zonele de munte, se înteţeşte vântul şi aduce aer cald, însă după prânz mai vin şi ceva ploi. Vor fi destul de consistente în masivele vestice şi în cele nordice, unde se strâng şi 20 l/mp.

Prognoza pentru următoarele zile

 

Vineri, trecem în cealaltă extremă şi o să avem vreme caldă pentru acest moment al anului. În Câmpia Romană se pot înregistra şi 32 de grade, iar pe litoral va fi cel mai răcoare: în jur de 20 de grade. Domina vremea frumoasă, dar tot mai apar câţiva stropi de ploaie în vest şi pe la munte. În noaptea următoare, ploile vor cuprinde jumătatea vestică şi se înteţeşte şi vântul.

Sâmbătă rămânem cu vremea caldă, iar în sudul Moldovei şi în Bărăgan se ating din nou 30 de grade. DimineatAA va fi însorită şi agreabilă, însă dupa-amiază va ploua destul de mult în sud, centru şi nord-est. Se vor acumula şi 25 l/mp, vântul va fi activ, iar presiunea atmosferică scăzută.

Şi duminică o să fie destul de cald, însă va ploua temporar în majoritatea zonelor. Sunt ploi de vară, de scurtă durată. Doar prin sud-est se anunță timp frumos.

Tags: vremea, prognoza,

VIDEO PROTVPLUS.RO