Vremea azi, 30 iulie 2020. Prognoza pentru București și țară - 38 de grade în sud-est

×
Codul embed a fost copiat

Avem atmosferă de foc, cu 38 de grade prin sud-est şi un aer irespirabil la amiază. Vin şi ceva ploi în jumătatea nordică a ţării, însă căldura va fi toropitoare peste tot. Chiar şi la noapte o să avem vreme prea caldă.

Vedem cum o să fie în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici, căldura face prăpăd. Aerul va fi de-a dreptul sufocant, temperaturile tind spre 40 de grade la umbră, iar valorile resimţite sunt cu mult mai mari.

Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem căldură năucitoare. Va fi mai rău decât ieri, stresul termic sporeşte şi NU sunt speranţe de ploaie. Canicula apare local şi în nordul Moldovei, atmosferă va fi înăbuşitoare destul de mult timp, dar mai către seară, pe aici apar şi norii de ploaie. S-ar putea să se producă şi vijelii.

Vreme călduroasă găsim chiar şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Se ating 30 de grade la amiază, iar ceva mai târziu se adună şi câţiva nori de averse. Şi aici sunt condiţii de grindină şi vijelii. În ţinuturile vestice, vremea se anunţă călduroasă, dar nu sunt modificări faţă de ieri. Se ating 33 de grade, scăpăm de canicula dar la noapte va fi un pic prea cald: peste 20 de grade. Şi în Transilvania se încinge atmosferă, dar pe seară vin şi aici câteva ploi reconfortante.

În Oltenia, arşiţa devine adevărat cuptor şi, de la 34 de grade ieri, temperaturile saltă la 36 de grade azi. Zăpuşeala sporeşte cu fiecare oră, norii abia apar, iar vântul va fi de-a dreptul fierbinte. Rămâneţi la umbră şi hidrataţi-vă bine.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Căldura greu de îndurat avem şi în sudul ţării. Vă spuneam că pe aici aşteptăm 38 de grade, însă e posibil să fie chiar mai cald... Aerul devine irespirabil spre amiază, cerul rămâne senin şi temperaturile resimţite se duc peste pragul de 40 de grade...

În Bucureşti, joi soarele va radia cu putere, se ating 38 de grade la umbră şi atmosfera va fi sufocantă în cea mare parte a zilei.

La munte, se face mai caldă şi domina vremea însorită, dar cresc şi condiţiile de ploaie, târziu, după prânz. Aversele apar local, dar pot veni cu vijelii şi grindină.

Pe litoral, mai prindem încă trei zile fierbinţi. Joi se ating 32 de grade, cerul rămâne senin, iar atmosfera devine înăbuşitoare chiar înainte de amiază. Şi nivelul ultravioletelor va fi foarte mare.

Vremea pentru următoarele zile

 

Şi vineri ne chinuie zăpuşeala. Canicula persistă în ţinuturile sudice, unde avem un disconfort termic pronunţat, iar indicele temperatura-umezeala depăşeşte pragul critic. Spre seară creşte şi instabilitatea, dar va ploua local la deal, la munte, în sudul şi estul ţării.

Sâmbătă, vipia se mai domoleşte, însă prin sudul ţării, va fi în continuare foarte cald. Vremea se anunţă însorită până după prânz, când se adună alţi nori de ploaie, de această dată prin zonă Meridionalilor şi, sporadic, în sud şi sud-vest.

Duminică, se anunţă vreme frumoasă, ploi trecătoare pe la munte şi temperaturi de până la 33 de grade. Vântul prinde putere în ţinuturile estice, iar noaptea se răcoreşte de-a binelea în depresiuni.

Prognoza pentru Bucureşti

 

În Bucureşti, termometrele se încing şi mai tare ca ieri. Astăzi, se topeşte asfaltul de căldură. Soarele va radia cu putere, se ating 38 de grade la umbră şi atmosfera va fi sufocantă mare parte a zilei.

Supliciul continuă şi mâine. Canicula persistă, disconfortul rămâne accentuat şi, mai pe seara, cresc şi coditiile de ploaie. S-ar putea produce şi ceva vijelii.

Şi sâmbătă la amiază va fi foarte cald, însă după-amiaza aduce alţi nori de ploaie şi se înteţeşte vântul.

Duminica ne-aduce vreme frumoasă, cu temperaturi în jur de 31...32 de grade.

Prognoza pentru zona de munte

 

La munte, se încălzeşte şi domină vremea însorită, dar cresc şi condiţiile de ploaie, târziu, după prânz. Aversele apar local, dar pot veni cu vijelii şi grindină.

Vineri dimineaţă prindem timp frumos, temperaturile mai scad puţin şi atmosfera devine agreabilă. Către seară, însă, mai apar vijelii şi ploi torenţiale.

Sâmbătă va fi vreme bună, în ansamblu, cu înnorări temporare şi ceva ploi doar prin zona Meridionalilor.

Duminică aşteptam soare şi atmosferă plăcută, un vânt ceva mai insisitent şi temperaturi în scădere.

Prognoza pentru litoral

 

Pe litoral, mai prindem încă trei zile fierbinţi. Astăzi se ating 32 de grade, cerul rămâne senin, iar atmosfera devine înăbuşitoare chiar înainte de amiază. Şi nivelul ultravioletelor va fi foarte mare.

Şi ziua de vineri va fi una călduroasă, cu stres termic accentuat şi multă zăpuşeală. Spre seară, apar şi câţiva nori şi s-ar putea să plouă puţin.

Vreme extrem de caldă se anunţă şi sâmbătă. Avem cam aceleaşi probleme: disconfort termic pronunţat, atmosferă sufocantă mare parte a zilei şi, poate, o aversă, două în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Duminică, însă, lucrurile se mai aşază puţin. Vremea redevine plăcută, vântul va fi activ şi temperaturile abia ating 28 de garde.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Cum va fi vremea de Paște. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. HARTĂ
Cum va fi vremea de Paște. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Potrivit acestora, temperaturile la începutul lunii mai, în perioada Sărbătorilor Pascale, vor fi apropiate de cele normale.

Vremea azi, 19 aprilie. Zonele în care ploile nu se opresc. Temperaturile cresc cu câteva grade
Vremea azi, 19 aprilie. Zonele în care ploile nu se opresc. Temperaturile cresc cu câteva grade

Vineri avem vreme schimbătoare şi înnorări în majoritatea zonelor. În nordul, în centrul şi în estul ţării apar câteva reprize de ploaie, dar s-ar putea să picure şi în rest.

Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă
Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, iar în unele zone noaptea se va forma brumă, anunţă meteorologii.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.