Vremea 29 iulie 2018. Temperaturile ajung la 33 de grade

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 29 Iulie 2018 11:42
Categorie: Vremea

Duminică, ploile apar într-o nouă sesiune de după-amiază, vin aproape peste tot, iar la deal şi la munte vor fi ceva mai serioase.

Dimineaţa va fi relativ plăcută, iar pe la prânz temperaturile vor fi de la 24 la 33 de grade.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune a ţării:

În Bărăgan şi Dobrogea, duminică avem soare cu nori dimineaţa şi atmosfera apăsătoare după prânz, când cresc şansele de averse. Pe râurile din Dobrogea sunt posibile creşteri de niveluri până luni seară.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei vremea rămâne în acelaşi registru: înnorări pasagere dimineaţa, averse straşnice după prânz. Risc de viituri majore se aşteaptă pe râurile mici din zonă, iar pe Şiret se pot depăşi cotele de atenţie.

Mai sus, în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, avem atmosfera schimbătoare, dar aversele apar tot după prânz. Hidrologii anunţă în continuare creşteri pe râurile din zonă, iar pe multe dintre acestea se pot depăşi cotele de inundaţie.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş atmosferă va fi plăcută dimineaţa, dar instabilă după prânz. Temperaturile scad uşor faţă de sâmbătă. Probleme hidrologice pot apărea pe Vişeu, pe Iza şi pe Someșul Mare.

Şi în vestul ţării apar ploi pe parcursul după-amiezii. Până atunci, prindem câteva ore cu soare şi maxime ceva mai ridicate decât în restul zonelor. În Banat sunt posibile viituri pe Timiş, Bârzava şi Bistra.

În Transilvania, ploile apar tot după prânz, vor fi de scurtă durată, dar destul de serioase.

Şi în Oltenia iese soarele dimineaţa, dar norii se adună curând şi mai târziu o să plouă. Codul galben de inundaţii rămâne activ până mâine seară pe râurile din zona deluroasă.

Cam acelaşi scenariu întâlnim şi pentru ţinuturile sudice. Vreme bună până la amiază, condiţii de averse zgomotoase ceva mai târziu. Și în zona deluroasă a Munteniei se mai pot produce creşteri de mivel pe majoritatea râurilor.

BUCUREȘTI

În zona Bucureştiului mai vin ceva ploi. Ziua de duminică se desfăşoară pe acelaşi scenariu: soare cu nori dimineaţa şi averse după prânz şi spre seară. Termic nu se produc schimbări și, ce-i mai neplăcut, se pare că şi în barometre rămânem cu un nivel scăzut al presiunii atmosferice. Asta înseamnă că o să mai plouă şi în următoarele zile.

Luni o să avem destul de mult soare până după prânz, dar înnorări consistente şi ploi ceva mai târziu. Maxima se opreşte pe la 28 de grade, iar presiunea atmosferică va creşte uşor.
Ziua de marţi se anunţă instabilă, iar aversele cu tunete, fulgere şi răbufniri de vânt apar destul de frecvent.

Oricât de mult ne displace acest lucru, şi pentru miercuri avem aceleaşi previziuni: ploi temporare, în mai multe reprize, cu toată suită de fenomene aferente.

LA MUNTE

La munte, lucrurile stau cam la fel. În cursul dimineții, va fi vreme plăcută, dar după prânz se întorc aversele şi vor fi din nou consistente.

Luni, va fi vreme schimbătoare, zărim şi soarele trecător, însă aversele revin în cele mai multe masive; vor fi destul de serioase.

Marţi se va întâmpla la fel: instabilitate mare, nori de ploaie din când în când şi scurte momente însorite. Chiar şi ziua de miercuri aduce averse şi instabilitate. Nu sunt modificări nici în regimul termic.

LITORAL

La malul mării dăm peste aceeaşi problemă: atmosfera instabilă. Duminică se răcoreşte uşor, dimineaţa norii apar mai rar, iar după-amiaza cresc condiţiile de averse. Apa va fi la fel de caldă ca aerul în jur de 26 - 27 de grade.

Luni prindem cam aceleaşi condiţii, cu menţiunea că ploile pot apărea oricând pe parcursul zilei. Vântul se înteţeşte pe timpul averselor, iar temperaturile rămân plăcute. Marţi dimineaţa prindem ceva mai mult soare, la amiază se încălzeşte, iar mai târziu vin noi serii de averse.

Exact aceleaşi condiţii se aşteaptă şi miercuri. Vreme de plajă până după prânz, şi câteva ploi straşnice, în averse, ceva mai târziu. Temperaturile cresc treptat şi pe timpul nopţilor, nu doar la amiază. Atât pentru moment. La ultima întâlnire va spun cum va arăta vremea în urmatorele zile la nivelul întregii ţări.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea 28 iulie 2018. Apar ploi în a doua parte a zilei
Vremea 28 iulie 2018. Apar ploi în a doua parte a zilei
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ninsoare, lapovita
Ninsori trecătoare şi vânt puternic în aproape toată ţara. Cum va fi vreme în weekend
Lapovița și ninsorile domină aproape toată țara. Vreme destul de mohorâtă
Vremea rămâne închisă în majoritatea zonelor țării. Unde sunt așteptate precipitații
Lapoviţă şi ploi până la Crăciun. Ceaţa a bulversat activitatea pe Aeroportul din Iaşi
ANM: Zonele în care maximele vor ajunge până la 6 grade. în următoarele 2 săptămâni
Săptămâna începe cu ploi și lapoviță în aproape toată țara. Prognoza meteo până joi
infotrafic iarna
Ploi slabe în unele regiuni, duminică. Zonele în care o să ningă marți
Maxime de până la 11 grade în acest weekend. Vremea se răcește de săptămâna viitoare
Vremea 7 decembrie 2018. Zonele în care sunt anunțate ploi în weekend
Motivul pentru care viticultorii britanici nu se tem de încălzirea globală
Vremea 6 decembrie 2018. Zonele în care revine gerul
Se întorc ninsorile. Zonele care vor fi acoperite de zăpadă