Vremea 25 noiembrie 2018. Temperaturile continuă să crească ușor, însă doar în anumite regiuni

Vreme
iStock

Duminică, 25 noiembrie, vremea va continua să se încălzească uşor, astfel încât valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice datei în regiunile intracarpatice şi în jurul acestora în rest.

Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în nord-estul ţării şi 14 grade în Dealurile de Vest. În cursul zilei, cerul va fi variabil, dar dimineaţa, cu precădere în zonele joase de relief din centrul, sudul şi estul teritoriului, se va semnala ceaţă sau nori stratiformi.

Începând din orele serii, înnorările se vor extinde şi va începe să plouă, local în vestul, centrul şi nordul ţării şi izolat în rest, iar punctiform, îndeosebi în nordul Moldovei şi la munte, pot fi condiţii de formare a poleiului. Cantităţile de apă cumulate vor depăşi 10...15 l/mp în Banat, Crişana şi zona Carpaţilor Occidentali.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, iar la cote mai reduse şi în sudul Banatului. Temperaturile minime se vor situa între -2 şi 8 grade, uşor mai ridicate în Banat.

În București, vremea va continua să se încălzească uşor. Temperatura maximă va fi de 9...10 grade, iar cea minimă de 2...3 grade. Cerul va fi variabil, cu ceaţă sau nori stratiformi, dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat.

Citește și
ceata
Vremea 24 noiembrie 2018. Prognoza meteo pentru următoarele 4 zile
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Luni, 26 noiembrie

Vremea va deveni în general închisă şi temporar va ploua în vestul, centrul şi nordul ţării şi local în rest. La munte, în special în Carpaţii Orientali, dar din orele serii şi în nordul Moldovei şi posibil în estul Transilvaniei vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Cantităţile de apă cumulate pot depăşi 10...15 l/mp, mai ales în regiunile nordice şi în zonele montane aferente.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, îndeosebi pe creste, iar la cote mai reduse şi în sudul Banatului şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 9 grade. Punctiform, îndeosebi în nord-estul teritoriului, se va produce polei. În zonele joase, mai ales dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

În București, vremea va deveni închisă şi temporar, mai ales după orele amiezii, va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 9 grade, iar cea minimă de 3...4 grade.

Marți, 27 noiembrie

Vremea se va menţine în general închisă. În cursul zilei, treptat aria precipitaţiilor se va restrânge; local va ploua în Banat, Crişana, Maramureş, în Transilvania vor predomina ploile, iar în Moldova şi în Carpaţii Orientali vor fi precipitaţii mixte. Spre seară şi mai ales noaptea, precipitaţiile treptat vor cuprinde majoritatea regiunilor.

Astfel la munte şi în Moldova vor fi ninsori, în Banat, Transilvania şi Maramureş vor fi precipitaţii mixte, în Oltenia şi Muntenia vor predomina ploile, iar în Dobrogea vor fi numai ploi.

Pe suprafeţe mici vor fi condiţii de polei. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor putea fi mai însemnate, cu precădere în regiunile sudice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sud-estul teritoriului, mai ales în a doua parte a nopţii.

Temperatura aerului va marca o scădere îndeosebi în regiunile intracarpatice, cu valori maxime ce se vor încadra între -1 grad în nordul Moldovei şi 12 grade în sudul Olteniei şi al Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade.

În București, vremea se va menţine închisă şi temporar va ploua, cu probabilitate mai ridicată noaptea. Spre sfârşitul intervalului este posibil ca ploaia să se transforme în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla în general slab, ziua, iar apoi va deveni moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 8...9 grade, iar cea minimă de 1...2 grade.

Miercuri, 28 noiembrie

Vremea se va răci în toată ţara, astfel că maximele diurne se vor situa între -4 grade în nordul Moldovei şi 6 grade în Lunca Dunării, iar minimele nocturne se vor încadra între -9 şi 1 grad. Cerul va fi noros, excepţie va face extremitatea de vest, unde noaptea va deveni variabil.

Se vor semnala precipitaţii în sud, centru şi est şi pe arii mai restrânse în nord-vest şi în nord-est.

Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, în Moldova, Maramureş şi în Banat, în Transilvania, Muntenia şi Dobrogea la început vor fi precipitaţii mixte, apoi vor fi numai ninsori, iar în Oltenia mixte. Cantităţile de apă pot fi mai însemnate în regiunile sudice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în est şi sud-est.

În București, vremea va fi în continuare închisă şi se va răci. Temporar se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -3...-2 grade.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Raport american îngrijorător. Ce se întâmplă cu vremea, din cauza schimbărilor climatice
Raport american îngrijorător. Ce se întâmplă cu vremea, din cauza schimbărilor climatice

Încălzirea globală necontrolată va avea efecte devastatoare asupra sănătăţii şi calităţii vieţii americanilor şi va costa economia ţării sute de miliarde de dolari.

Vremea 24 noiembrie 2018. Prognoza meteo pentru următoarele 4 zile
Vremea 24 noiembrie 2018. Prognoza meteo pentru următoarele 4 zile

Sâmbătă, 24 noiembrie, vremea se va încălzi uşor în toate regiunile, dar cu toate acestea în Moldova va fi în continuare cu mult mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, mai ales dimineaţa şi noaptea şi în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea. 

Vremea 23 noiembrie 2018. Regiunea unde MAXIMELE nu trec de minus 3 grade
Vremea 23 noiembrie 2018. Regiunea unde MAXIMELE nu trec de minus 3 grade

Ziua de astăzi ne-aduce vreme foarte rece în sudul şi estul ţării. Mai apar ceva condiţii de burniţa sau ploaie slabă, iar maximele pleacă de la MINUS 3 grade în Moldova şi ajung pe la 8-9 grade în ţinuturile vestice.

Vremea 22 noiembrie 2018. În weekend, temperaturile urcă ușor
Vremea 22 noiembrie 2018. În weekend, temperaturile urcă ușor

Joi avem vreme urâtă, dar mai rece decât miercuri. Cel mai rău va fi în nordul Moldovei, unde temperaturile rămân sub zero grade chiar şi după prânz. În Oltenia şi Muntenia mai apare lapoviţă, iar în vest, nord-vest şi prin Dobrogea o să plouă.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.