Vremea 22 iulie. Temperaturile devin caniculare, însă urmează ploi și furtuni

Ultima actualizare: 22-07-2019 10:54

Vremea, luni, 22 iulie, va fi caldă, local caniculară în Câmpia Română.

După-amiază disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU), va atinge sau va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, pe arii relativ extinse în regiunile sudice şi cu totul izolat în vestul şi în estul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 şi 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime între 12 şi 22 de grade. Cerul va fi variabil, dar vor fi şi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie, pe parcursul zilei în cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali şi pe arii restrânse în restul teritoriului, iar noaptea local la munte, în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi izolat în celelalte regiuni.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, pe suprafeţe mici se vor acumula cantităţi de apă însemnate, de peste 20...25 l/mp şi va cădea grindină.

Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

În București, vremea va fi călduroasă, iar după-amiază va deveni caniculară, cu disconfort termic ridicat şi un indice de confort termic temperatură-umezeală (ITU) ce va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate seara şi noaptea, când se vor semnala averse, posibil torenţiale, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

Marți, 23 iulie

Vremea se va răci, iar valorile termice vor deveni uşor mai scăzute decât cele normale la această dată în Maramureş, în cea mai mare parte a Moldovei şi parţial în Transilvania şi în Muntenia, în timp ce în restul teritoriului se vor situa în jurul mediilor climatologice.

Cerul va fi temporar noros. Mai ales pe parcursul zilei se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în centrul, estul, sudul ţării, la deal, la munte şi doar izolat în restul teritoriului. Pe suprafeţe mici cantităţile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 33 de grade în vestul şi sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade.

Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

În București, vremea se va răcori. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade, iar cea minimă de 16...17 grade. Temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse, iar ziua, trecător, posibil şi descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.
Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

Miercuri, 24 iulie

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime, în general, între 9 şi 19 grade.

Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, local în estul teritoriului, la munte şi pe suprafeţe mici în regiunile sudice şi centrale.

În București, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare ziua, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 28...29 de grade, iar cea minimă de 15...17 grade.

Joi, 25 iulie

Vremea se va încălzi uşor şi va deveni călduroasă în regiunile vestice, sud-vestice şi parţial în cele sudice şi centrale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse ploi de scurtă durată şi posibil descărcări electrice, în jumătatea de est a ţării.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe parcursul zilei în Moldova, Dobrogea, Bărăgan şi doar pe suprafeţe mici în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 25 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul şi în sudul Olteniei, iar cele minime între 10 şi 20 de grade.

În București, vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 30...31 de grade, iar cea minimă de 16...18 grade.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO