Vremea 20 septembrie 2018. Avem temperaturi de vară şi cer senin până duminică


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 20 Septembrie 2018 09:13
Categorie: Vremea

În prima parte a zilei va fi destul de răcoare, dar mai târziu se încălzeşte; continuă vremea frumoasă, cu temperaturi de vară şi cer senin. Maximele vor fi de la 23 la 31 de grade.

În Bărăgan şi Dobrogea ceaţă a apărut prin sudul Bărăganului, în zona Călăraşi, dar şi în nordul Dobrogei. Atmosfera se menţine răcoroasă câteva ore, dar pe la prânz va fi soare şi un pic mai cald ca miercuri. Şi peste noapte se încălzeşte cu câteva grade.

Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei prindem vreme bună, cu cer senin. Temperaturile urcă destul de mult spre amiază şi maximele ajung la 28 de grade. Cresc cu două grade şi valorile minime.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, la fel: dimineaţa se menţine vremea răcoroasă. Mai târziu se încălzeşte perceptibil: miercuri au fost 28 de grade în toată provincia.

Soare şi vreme neobişnuit de caldă găsim şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Se ating 30 de grade la amiază, dar la această oră sunt doar în jur de 12 grade...

Şi în ţinuturile vestice avem soare şi vreme caldă. Ieri s-au atins 30 de grade la Arad, Timişoara şi Jimbolia. Joi va fi mai cald în zona Crisanei. În rest nicio schimbare.

În centrul ţării avem ceaţă în zona depresionară, iar la ora 8 temperatura a ajuns la un grad la Miercurea Ciuc. La amiază: soare şi temperaturi de vară; se face mai cald decât miercuri.

Soare şi neobişnuit de cald prindem şi în zona Olteniei. Dimineaţa aduce răcoare, dar la prânz va fi mai bine ca ieri: şi aici se ating 30 de grade.

Şi în ţinuturile sudice găsim vreme frumoasă, cu temperaturi modeste dimineaţa, dar cu maxime de luna iunie.

În Bucureşti, în primele ore, răcoarea persista, acum sunt 11 grade, dar pe la amiază avem soare şi vreme caldă. Se ating din nou 27, 28 de grade.

Şi în zonele de munte avem vreme bună, cu soare şi atmosferă plăcută la amiază. Dimineaţa va fi însă destul de răcoroasă, cu ceata persistenta pe vai şi în depresiuni.

Mai sunt câteva zile frumoase şi la malul mării. Cea de astăzi va fi caldă şi însorită, cu cer senin şi temperaturi de vară. Doar în primele ore este posibil să apară ceaţă.

În Bucureşti, în primele ore, răcoarea persista, dar pe la amiază avem soare şi vreme caldă. Se ating din nou 27...28 de grade.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Vineri va fi soare, apar ceva nori de vreme bună, iar maximă atinge 29 de grade. Se încălzeşte şi peste noapte, vor fi în jur de 14 grade, iar presiunea atmosferică mai coboară puţin.

Sâmbătă va fi, probabil, ziua cea mai caldă din această săptămână. Se ating 30 de grade la amiază, vântul va sufla discret şi abia în noaptea următoare încep să apară norii. Cresc şi şansele de ploaie.

Duminică vremea se răceşte, dimineaţă mai apar ceva ploi,apoi vântul împrăştie norii şi temperaturile abia ajung la 22 de garde.

La munte avem vreme bună, cu soare şi atmosferă plăcută la amiază. Dimineaţa va fi însă destul de răcoroasă, cu ceata persistenta pe vai şu în depresiuni.

Şi vineri dimineaţă prindem vreme răcoroasă. Mai târziu se încălzeşte, iar temperaturile saltă mult peste valorile obişnuite.

Cam la fel va fi şi sâmbăta. Răcoare în primele ore, cald la amiază şi câţiva nori de vreme bună. Pe seară şi în noaptea de sâmbătă spre duminică pătrund ploile în nordul Apusenilor şi în zona Orientalilor. Tot atunci se pornste şi vântul.

Duminică se produc schimbări substanţiale. Vremea se răceşte percutant, diminată va picura trecător, apoi norii se împrăştie , dar vântul va sufla destul de tare pe creşte.

Mai sunt câteva zile frumoase şi la malul mării. Cea de astăzi va fi caldă şi însorită, cu cer senin şi temperaturi de vară. Doar în primele ore este posibil să apară ceaţă.

Vineri se mai încălzeşte puţin, atmosferă va fi agreabilă, iar în staţiunile nordice, apa mării ajunge la 23 de garde.

Şi sâmbăta va fi vreme de plajă, cu briza plăcută şi temperaturi acceptabile.

Duminică, însă, vremea se strică şi aici,vântul va sufla cu putere, se adună norii şi o să plouă temporar

Tags: meteo, vremea, prognoza,

VIDEO PROTVPLUS.RO