Vremea 11 septembrie 2018. Zonele în care vor fi temperaturi de vară

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 11 Septembrie 2018 09:17
Categorie: Vremea

Marți mai apar ploi locale prin est şi pe la munte. În restul zonelor avem vreme caldă şi frumoasă. Temperaturile vor fi de la 20 la 30 de grade.

 

Cum va arăta vremea în fiecare regiune?

În Bărăgan şi Dobrogea, atmosfera va fi schimbătoare, iar ploile vin din când în când şi vor fi destul de slabe. E posibil să se mai răcorească un pic. Şi la noapte mai vin câteva reprize de ploaie.

Înnorări şi ploi locale găsim şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Luni a apărut soarele trecător, luni vremea va fi destul de neplăcută.

În nordul Moldovei şi în Bucovina avem exact aceeaşi situaţie, un plafon jos de nori şi ploi locale. Temperaturile sunt modeste, dar se apropie de valorile normale ale perioadei.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme frumoasă şi temperaturi mai mari ca luni. Ploile apar doar în zona de munte.

Vreme caldă şi mult soare avem şi în ţinuturile vestice. Nu sunt probleme nici cu vântul, nici cu ceaţă. Vreme bună avem şi în Transilvania, se încălzeşte uşor faţă de luni şi o să plouă doar în vecinătatea munţilor.

În Oltenia, vreme frumoasă şi mai caldă decât în statistici. La câmpie se înseninează complet. Nu prea apar schimbări nici în ţinuturile sudice: vreme caldă, vânt domol şi ceva înnorări peste zi. Şansele de ploaie sunt destul de slabe.

BUCUREȘTI

În Bucureşti, zilele frumoase continuă. În prima parte a zilei avem atmosfera agreabilă, mai târziu se va înnora temporar, dar sunt slabe şanse de ploaie. Barometrele vor arăta o presiune atmosferică în creştere, iar maxima ajunge tot pe la 28 de grade, ca şi luni.

Şi miercuri mai apar ceva nori de ploaie, vântul devine activ şi presiunea atmosferică va coborî uşor. Joi, prindem vreme frumoasă, temperaturi comparabile cu cele de azi şi înnorări sporadice. Vineri percepem o nouă încălzire, maximă atinge 30 de grade şi avem soare toată ziua.

LA MUNTE

La munte: vreme bună în general. Doar în zona Orientalilor mai pot apărea ceva ploi. Vântul va fi destul de insistent în zona crestelor, în special în Meridionali şi în masivele estice, iar temperaturile sunt în limitele obişnuite perioadei.

Miercuri domină timpul frumos, dar în zona Carpaţilor de Curbura sunt aşteptate averse, cu descărcări electrice şi intensificări de vânt. Joi prindem vreme frumoasă în toate masivele.

La fel va fi şi vineri. Soare, vreme bună, vânt activ şi ceva mai cald decât în mod normal la jumătatea lui septembrie.

LA MARE

Pe litoral, instabilitatea persistă. Pe Marea Neagră se menţine zona de presiune scăzută şi de aici vin ploile în regiunile estice ale ţării, inclusiv pe litoral. Marți, vremea va fi schimbătoare, vedem soarele dimineaţa şi se va înnora mai târziu. Ploile apar după prânz şi pe timpul nopţii, vântul va fi destul de intens, iar temperaturile modeste.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea 10 septembrie 2018. Nori de ploaie în mai multe regiuni
Vremea 10 septembrie 2018. Nori de ploaie în mai multe regiuni
VIDEO PROTVPLUS.RO
Zapada Bucuresti
Vremea 18 decembrie 2018. Zonele în care sunt anunțate ninsori abundente
Zăpadă de aproximativ 1 metru la Rânca. Imagini din stațiune după viscol. VIDEO
Prognoza specială a meteorologilor pentru București. Fenomentul rar așteptat în Capitală
Ninsori în întreaga țară, luni și marți. Avertismentul transmis de ANM
Vremea 17 decembrie. Sunt anunțate precipitații în mai multe regiuni din țară
Cod galben în 6 judeţe din Moldova: precipitaţii mixte urmate de polei
Zapada Bucuresti
Vremea 16 decembrie 2018. Zonele unde vântul va viscoli cu 70 km/h
Vremea în București. Ploile iau locul ninsorilor, în acest weekend
Codul de ninsoare, prelungit de ANM. Lista județelor afectate de zăpadă și viscol
Vreme aspră în weekend. Ninsorile se vor transforma în ploi și lapoviță
Vin ninsorile. ANM a emis cod portocaliu și cod galben de viscol în perioada următoare
Zona din România în care vineri încep ninsorile. Prognoza până luni