Vreme frumoasa in mini-vacanta de Rusalii. Ploile revin la putere incepand de marti. Prognoza meteo

Ultima actualizare: 23-10-2012 10:42
femeie, rasarit de soare

Vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii pana marti, temperaturile fiind intre 20-30 de grade. In schimb, meteorologii spun ca ploile vor reveni de marti in toata tara.

Sambata spre duminica

In noaptea de sambata spre duminica, cerul va fi variabil, cu unele innorari in vestul si sud-vestul teritoriului, precum si in nordul extrem, unde pe arii restranse vor fi averse slabe si descarcari electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari la munte. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 9 si 17 grade, mai scazute in depresiuni, pana la 5-6 grade.

Duminica

Vremea va fi calda si usor instabila, iar cerul variabil, cu innorari temporare. Vor fi averse in general slabe si descarcari electrice pe arii restranse in vestul si nord-vestul tarii si in zonele de deal si de munte din celelalte regiuni. In restul teritoriului, astfel de fenomene vor fi posibile doar izolat. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 23 si 31 de grade, iar cele minime in general intre 10 si 19 grade.

Luni

Vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, cu temperaturi maxime de la 24-26 de grade pe litoral pana la 33-34 de grade in Campia Romana. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate in jumatatea de vest, unde, mai ales spre seara si noaptea, se vor semnala descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si local averse, ce pot avea pe spatii mici si caracter torential. Vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului astfel de fenomene vor fi posibile doar izolat. Temperaturile minime se vor incadra intre 10-20 de grade.

Marti

Valorile termice vor marca o scadere, iar instabilitatea atmosferica se va accentua in cea mai mare parte a tarii si se va manifesta prin innorari, averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului. Izolat va cadea grindina, vor fi posibile vijelii, iar cantitatile de apa vor fi insemnate. In est si in sud-est, astfel de fenomene se vor semnala mai ales spre seara si noaptea. Temperaturile maxime se vor incadra intre 19-20 de grade in Dealurile de Vest si 29-30 de grade in Baragan si Podisul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse in general intre 10-17 grade.

Miercuri

Vremea va fi racoroasa si in general instabila. Temporar innorarile vor fi accentuate si vor fi ploi, mai ales averse local in centrul, sudul si estul tarii si pe arii restranse in rest. Ploile vor fi insotite izolat de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperaturile maxime se vor incadra intre 14 si 24 de grade, iar cele minime intre 7 si 16 grade.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO