Vreme caldă pentru final de septembrie. Regiunile în care vor fi 29 de grade

×
Codul embed a fost copiat

Dumincă mai cresc temperaturile şi vom avea vreme caldă pentru final de septembrie, mai ales în sud şi în sud-est.

În regiunile nordice şi pe la munte, se mai strâng norii însă ploile pot să apară doar izolat. Maximele termice se vor situa între 20 de grade în depresiuni şi 30 de grade Celsius în Lunca Dunării.

Cum va fi vremea în fiecare zonă:

 

În Dobrogea şi cu Bărăganul, amosfera va fi plăcută, cu mult soare şi un vânt mai activ. După prânz, temperaturile urcă spre 28 de grade Celsius.

Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se face mai cald. Va fi soare, apar şi câţiva nori dar sunt nori de vreme bună. Termometrele vor indica în jur de 26 de grade.

Citește și
vremea
Vremea 28 septembrie. Temperaturi de vară în țară, unde se vor înregistra ploi
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Vedem soarele şi în restul Moldovei. Prin Bucovina şi la munte, mai apar câţiva nori şi s-ar putea să picure puţin. Se mai încălzeşte şi la amiază se vor atinge cel mult 26 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se anunţă înnorări dar şi perioade cu soare. Ploile pot să apară doar sporadic, mai ales în Maramureş iar maximele se vor situa în jurul valorii de 22 de grade.

În vestul ţării, aşteptam vreme frumoasă cu mult soare iar temperaturile urcă la fel de mult ca ieri.

În ţinuturile centrale, atmosferă va fi plăcută. Soarele se arata peste tot şi doar pe la munte se înnorează temporar şi pot să vină 2-3 stropi de ploaie. La altitudini mari, vântul va avea intensificări, se încălzeşte uşor şi la amiază vor fi 25 de grade în vestul provinciei. Până la ora 9, este cod galben de ceaţă densă pentru judeţul Harghita. Vizibilitatea este mult scăzută!

În sud-vest, găsim soare şi vreme plăcută. Se face mai cald şi după prânz vom avea temperaturi de vară. Şi în sudul ţării, atmosferă va fi însorită, mai cresc temperaturile şi la amiază în Lunca Dunării, se vor înregistra 30 de grade Celsius.

BUCUREȘTI

 

Urmează încă o zi caldă şi frumoasă. Se încălzeşte şi după prânz se vor înregistra 28-29, valori neobişnuit de mari pentru dată din calendar. Începem săptămâna cu soare şi temperaturi ridicate, de până la 31 de grade. Vântul va sufla moderat pe parcursul zilei.

Marţi atmosfera va fi însorită, temperaturile scad uşor însă chiar şi aşa vor depăşi cu mult normalul perioadei. Miercuri, aşteptam încă o zi de vară cu mult soare şi 30 de grade în termometre. Cerul va fi curat, vântul activ iar minimă va ajunge pe la 16 grade.

LA MUNTE

 

În zonele de munte, duminică aşteptam temperaturi ridicate pentru această perioadă. Se anunţă vreme bună în ansamblu, mai apar câţiva nori în masivele vestice, nordice şi în cele sudice şi izolat va ploua slab. Vântul se înteţeşte pe creste iar dimineaţa şi noaptea, pe vãi şi în depresiuni, e posibil să apară ceata.

Luni, vreme se menţine caldă, iar din a doua parte a zilei aşteptam ploi slabe în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va prinde putere pe creste şi la rafalã se vor depăşi viteze de 90 km/h.

Marţi se răcoreşte uşor însă atmosferă va fi însorită şi caldă iar vântul va prinde putere pe crestele montane! Miercuri se face mai cald şi va predomina vreme frumoasă. Spre seară, în masivele nord-vestice izolat va ploua slab.

În noaptea următoare, norii se vor extinde treptat şi vor fi averse locale în Carpaţii Occidentali, în vestul Meridionalilor şi în nordul Carpaţilor Orientali.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Cum va fi vremea în luna octombrie. Unde sunt anunțate ploi abundente
Cum va fi vremea în luna octombrie. Unde sunt anunțate ploi abundente

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în luna octombrie.

Vremea 28 septembrie. Temperaturi de vară în țară, unde se vor înregistra ploi
Vremea 28 septembrie. Temperaturi de vară în țară, unde se vor înregistra ploi

Sâmbătă se face un pic mai cald. Prin sudul ţării se înseninează şi avem temperaturi de vară, dar prin nord, nord-vest şi centru mai apar şi câţiva nori de ploaie.

Cod portocaliu de inundaţii pe râuri. Care sunt zonele afectate
Cod portocaliu de inundaţii pe râuri. Care sunt zonele afectate

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o serie de avertizări Cod portocaliu de inundaţii, ce vizează bazine hidrografice din zona Moldovei.

Recomandări
Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie
Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie

Doar trei zile mai sunt până când vom intra în spațiul Schengen cu frontierele maritime și aeriene.