Valul de căldură se va extinde în toată ţara. 6 judeţe sunt sub cod portocaliu de caniculă, alte 13 se află sub cod galben

Ultimul update: Luni 14 August 2017 16:19
Data publicarii: Joi 10 August 2017 07:41
Categorie: Vremea

Valul de căldură se va intensifica şi se va extinde în toată ţara, începând de joi, iar şase judeţe din vestul ţării vor fi sub cod portocaliu, în timp ce alte 13 judeţe se vor afla sub cod galben. Temperaturile vor atinge 39 de grade.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării.

În zonele joase de relief din vest şi local din centrul şi sudul ţării, vremea va fi caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul de 80 de unităţi. Minimele nocturne nu vor coborî, în general, sub 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 24-25 de grade.

De asemenea, joi se află sub cond portocaliu de caniculă şase judeţe: Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Bihor. În aceste zone, disconfortul termic va fi accentuat şi se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 37 şi 39 de grade.

Tot joi, vor fi sub cod galben de caniculă alte 13 judeţe: Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Mureş, Alba, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Vâlceas, Olt şi Teleorman. În aceste zone, vor fi temperaturi între 35 şi 37 de grade.

Noi coduri de caniculă. Ce se întâmplă cu valul de căldură de miercuri

Meteorologii spun că valul de căldură va persista până spre sfârşitul săptămânii, iar în zonele de munte, în special în nord-vestul ţării, în timpul după-amiezelor va fi instabilitate atmosferică.

Prognoza meteo pentru următoarele zile:

Vineri - caniculă cuprinde toate zonele de câmpie şi podiş şi aerul va fi greu de respirat. Ziua va fi însorită; doar pe la munte apar condiţii pentru o ploaie de scurtă durata.

Sâmbătă, în vest şi nord-vest se răcoreşte. În rest avem încă o amiază caniculară, cu disconfort ridicat. Instabilitatea creşte treptat în sud-vest, în zonele vestice şi în centru, pe unde o să apară ploi torenţiale, cu vijelii şi grindină.

Duminică, tot în sud-vest, în vest şi centru mai vin ceva averse şi se face mai răcoare. Temperaturile scad şi în restul ţării; dar încă va fi destul de cald; se mai pot atinge 35 de grade,
iar instabilitatea se va manifestă către seară, pe zone restrânse.

Valul de căldură se va extinde din nou în toată ţara. Zonele aflate sub cod galben și portocaliu

Valul de căldură se va extinde din nou în toată ţara. Zonele aflate sub cod galben și portocaliu

ninsoare, zapada

Ninsori și temperaturi de -18 grade în următoarele zile în Capitală

Episod de ger în România. Se anunţă minus 20 de grade şi ninsori

Vreme închisă cu ninsori în mai multe regiuni. Prognoza meteo

Viscol pe Autostrada Soarelui. Drumarii acționează cu 9 utilaje

Risc de avalanşă în Ceahlău. Temperatura resimţită va fi de - 34 grade

Vreme închisă cu precipitații. Duminică maximele vor fi sub 0 grade

Iarnă

Un val de ger va lovi România. Vortexul polar aduce temperaturi de -10 grade

Lapoviță și ninsoare în mai multe regiuni din țară. Prognoza meteo

Cod galben de viscol în judeţul Caraş-Severin

Cod portocaliu de vânt puternic, care poate ajunge până la 110 km/h. Avertizarea meteorologilor

Temperaturi modeste, vânt și precipitații, marți. Prognoza meteo până vineri

Informare meteo de vânt puternic şi ninsori. Zonele vizate de avertizare