Temperaturi peste normalul perioadei. Până când se menține vremea neobișnuit de caldă


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 16 Octombrie 2018 09:54
Categorie: Vremea

Marți rămânem cu atmosfera agreabilă, vântul va fi activ, iar maximele se menţin peste normalul perioadei. Vom avea de la 19 la 25 de grade.

În Bărăgan şi Dobrogea avem soare şi temperaturi măricele pentru luna octombrie. Ieri au fost 25 de grade la Hârşova, azi tot cam aşa. Vântul va fi mai nervos în delta şi pe litoral, iar noaptea se anunţă mai caldă decât cea din urmă: minimele ajung la 10...12 grade.

Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim vreme frumoasă şi neobişnuit de caldă. Dimineaţa poate să apară ceaţă, la amiază se înseninează, iar noaptea va fi mai plăcută decât ultima.

În nordul Moldovei şi în Bucovina avem cer senin şi temperaturi cu mult peste cele obişnuite în octombrie. Maximele pot depăşi chiar şi cu zece grade valorile perioadei. Şi aici se aşteaptă ceaţă în prima parte a zilei.

Vreme nefiresc de caldă avem şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Cerul rămâne curat şi peste noapte, când temperaturile rămân pe la 5... 6 grade. Cald, aşadar. Vreme cel puţin la fel de plăcută ca ieri prindem şi în ţinuturile vestice. Temperaturile ajung la 24 de grade şi vântul va mai avea răbufniri prin sudul Banatului.

Şi în Transilvania găsim timp frumos şi temperaturi agreabile. Şi aici se înregistrează valori cu mult peste cele normale în octombrie. Ieri s-au atins 25 de garde la Târgu Mureş. Bruma a apărut prin depresiuni, iar ceata poate dura în primele ore ale zilei.

În Oltenia, cam aceleaşi condiţii de toamnă blândă. Valorile sunt mai degrabă de lună MAI, vântul va adia plăcut şi norii nu prea apar. Exact la fel şi în ţinuturile sudice: vreme bună, temperaturi în creştere şi maxime ridicate pentru dată din calendar.

În Bucureşti: puţine schimbări în perioada următoare. Acum, dimineaţă este răcoare la marginea oraşului, dar atmosfera se încălzeşte cu fiecare oră şi după amiază va fi tot cald: temperaturi de luna mai şi foarte puţini nori.

La munte, găsim soare şi vreme caldă o bună parte a săptămânii. Marți va fi cer senin, cu un vânt mai nervos în zona crestelor. În depresiuni şi pe vai se aşteaptă ceaţă

Miercuri se face şi mai cald, o să fie soare şi vreme bună, iar în jumătatea nordică, temperaturile sunt, în continuare, cu mult peste cele obişnuite. În sud şi sud-est apar câţiva nori, dar va ploua slab abia în noaptea de miercuri spre joi. În rest, vânt activ şi presiune atmosferică în scădere uşoară.

Chiar şi joi va fi neobişnuit de cald, mai ales în vest, centru, nord şi nord-est, pe unde se menţine cerul curat. În jumătatea sud-estică vremea va fi schimbătoare, cu nori din când în când şi ploi locale, slabe.

Vreme caldă pentru această dată o să avem şi vineri. Atmosfera se anunţă schimbătoare, cu nori de ploaie în jumătatea estică şi vânt activ. Temperaturile se modifică abia în weekend.

 

Tags: vremea, prognoza,

VIDEO PROTVPLUS.RO