Se încălzeşte în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile ajung până la 19 grade

Ultimul update: Miercuri 14 Martie 2018 11:18
Data publicarii: Miercuri 14 Martie 2018 10:19
Categorie: Vremea

Apare puţin şi soarele printre nori; mai vin câteva ploi slabe, în estul şi centrul ţării; dar e posibil să picure şi în celelalte zone. Maximele pleacă de la 9 grade în depresiuni şi ajung la 19 grade prin Lunca Dunării.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme neplăcută, cu mulţi nori, câteva ploi slabe şi temperaturi în creştere uşoară faţă de marţi.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vremea se menţine închisă şi va picura din când în când. Vântul va avea unele răbufniri şi la amiază se vor atinge 15 grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, norii vor fi numeroşi şi mai vin şi aici ploi slabe de scurtă durată. Valorile termice cresc cu 4-5 grade.

Vreme închisă se anunţă şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Doar trecător e posibi să picure şi se încălzeşte uşor.

În vestul ţării o să vedem soarele din când în când şi temperaturile mai cresc puţin. După prânz, în termometre vor fi 14-15 grade Celsius.

În ţinuturile centrale se anunţă înnorări şi câţiva stropi de ploaie dar vedem şi soarele pe parcursul zilei. În zona de munte, la altitudini mari o să fie lapoviţă sau o să ningă. Vântul va avea intensificări, temperaturile cresc peste tot şi se vor înregistra 15 grade pe partea vestică a provinciei.

În Oltenia vremea se îmbunează şi scăpăm de ploi. Se face mai cald şi la amiază vor fi 17-18 grade Celsius.

În sudul ţării avem vreme mai bună şi doar izolat mai pot să vină 2-3 stropi de ploaie. Apare şi soarele pe parcursul zilei şi se încălzeşte cu 5-6 grade.

În Bucureşti vremea se îmbunează; zărim şi soarele şi se încălzeşte. Maximă ajunge pe la 17 grade, o valoare de aprilie şi o să mai plouă slab şi trecător.

La munte avem vreme mai bună; deşi mai vin ceva precipitaţii slabe. Vor fi ploi, dar în zonele de creastă pot să apară ninsori şi lapoviţă. Prin staţiuni zărim un pic şi soarele, iar vântul mai are unele intensificări.

Prognoza pentru următoarele zile:

Joi o să fie cald pentru mijlocul lunii martie; deşi temperaturile scad în nordul şi centrul ţării. Rămânem cu atmosfera schimbătoare; o să mai plouă slab prin nord, centru şi est, iar la munte va cădea lapoviţă.

Vineri se aduna norii, ploile cuprind vestul, nord-vestul şi centrul ţării; dar e posibil să picure şi în celelalte zone. Temperaturile se menţin ridicate, iar vântul se înteţeşte în vest, centru şi în nord.

Sâmbătă se face şi mai cald, dar vom avea vreme cam neplăcută, cu ploi frecvente în vest, nord şi centru; câţiva stropi în restul ţării şi vânt intens aproape peste tot.

Vremea 13 martie 2018. Ploi în toată ţara şi temperaturi în scădere. Ninsori la munte

Vremea 13 martie 2018. Ploi în toată ţara şi temperaturi în scădere. Ninsori la munte

Vremea

Prognoza meteo pentru următoarele 2 luni. Vreme rece și ploi din belșug

Cod galben de polei în judeţe din Oltenia şi Muntenia, inclusiv în Bucureşti

Cod galben de lapoviţă, ninsoare, polei şi vânt în 19 judeţe şi în Bucureşti, de luni seară

Iarna a lovit toată zona Moldovei, dar și Bucovina și Maramureșul. Zeci de drumuri înghețate

Prognoză meteo SPECIALĂ pentru București. Se întorc zăpezile

Ploaia înghețată a provocat haos în zeci de județe. Vremea rămâne rece toată săptămâna

frig

Un val de aer polar aduce din nou ninsori în toată Europa. În România vor fi -9 grade

Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din 11 judeţe, de sâmbătă până luni

Cod galben de ploi și ninsori în jumătate de țară. Avertismentul Salvamontului

Vremea se va răci accentuat în Bucureşti; ploaie, lapoviţă şi ninsoare în următoarele zile

Vreme la extreme în weekend. Temperaturile scad și cu 15 grade în 24 de ore

Cod Galben de ploi, lapoviţă şi ninsoare în weekend. Județele afectate