Se încălzeşte în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile ajung până la 19 grade

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 14 Martie 2018 10:19
Categorie: Vremea

Apare puţin şi soarele printre nori; mai vin câteva ploi slabe, în estul şi centrul ţării; dar e posibil să picure şi în celelalte zone. Maximele pleacă de la 9 grade în depresiuni şi ajung la 19 grade prin Lunca Dunării.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme neplăcută, cu mulţi nori, câteva ploi slabe şi temperaturi în creştere uşoară faţă de marţi.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vremea se menţine închisă şi va picura din când în când. Vântul va avea unele răbufniri şi la amiază se vor atinge 15 grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, norii vor fi numeroşi şi mai vin şi aici ploi slabe de scurtă durată. Valorile termice cresc cu 4-5 grade.

Vreme închisă se anunţă şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Doar trecător e posibi să picure şi se încălzeşte uşor.

În vestul ţării o să vedem soarele din când în când şi temperaturile mai cresc puţin. După prânz, în termometre vor fi 14-15 grade Celsius.

În ţinuturile centrale se anunţă înnorări şi câţiva stropi de ploaie dar vedem şi soarele pe parcursul zilei. În zona de munte, la altitudini mari o să fie lapoviţă sau o să ningă. Vântul va avea intensificări, temperaturile cresc peste tot şi se vor înregistra 15 grade pe partea vestică a provinciei.

În Oltenia vremea se îmbunează şi scăpăm de ploi. Se face mai cald şi la amiază vor fi 17-18 grade Celsius.

În sudul ţării avem vreme mai bună şi doar izolat mai pot să vină 2-3 stropi de ploaie. Apare şi soarele pe parcursul zilei şi se încălzeşte cu 5-6 grade.

În Bucureşti vremea se îmbunează; zărim şi soarele şi se încălzeşte. Maximă ajunge pe la 17 grade, o valoare de aprilie şi o să mai plouă slab şi trecător.

La munte avem vreme mai bună; deşi mai vin ceva precipitaţii slabe. Vor fi ploi, dar în zonele de creastă pot să apară ninsori şi lapoviţă. Prin staţiuni zărim un pic şi soarele, iar vântul mai are unele intensificări.

Prognoza pentru următoarele zile:

Joi o să fie cald pentru mijlocul lunii martie; deşi temperaturile scad în nordul şi centrul ţării. Rămânem cu atmosfera schimbătoare; o să mai plouă slab prin nord, centru şi est, iar la munte va cădea lapoviţă.

Vineri se aduna norii, ploile cuprind vestul, nord-vestul şi centrul ţării; dar e posibil să picure şi în celelalte zone. Temperaturile se menţin ridicate, iar vântul se înteţeşte în vest, centru şi în nord.

Sâmbătă se face şi mai cald, dar vom avea vreme cam neplăcută, cu ploi frecvente în vest, nord şi centru; câţiva stropi în restul ţării şi vânt intens aproape peste tot.

Vremea 13 martie 2018. Ploi în toată ţara şi temperaturi în scădere. Ninsori la munte
Vremea 13 martie 2018. Ploi în toată ţara şi temperaturi în scădere. Ninsori la munte
VIDEO PROTVPLUS.RO
Zapada Bucuresti
Vremea 18 decembrie 2018. Zonele în care sunt anunțate ninsori abundente
Zăpadă de aproximativ 1 metru la Rânca. Imagini din stațiune după viscol. VIDEO
Prognoza specială a meteorologilor pentru București. Fenomentul rar așteptat în Capitală
Ninsori în întreaga țară, luni și marți. Avertismentul transmis de ANM
Vremea 17 decembrie. Sunt anunțate precipitații în mai multe regiuni din țară
Cod galben în 6 judeţe din Moldova: precipitaţii mixte urmate de polei
Zapada Bucuresti
Vremea 16 decembrie 2018. Zonele unde vântul va viscoli cu 70 km/h
Vremea în București. Ploile iau locul ninsorilor, în acest weekend
Codul de ninsoare, prelungit de ANM. Lista județelor afectate de zăpadă și viscol
Vreme aspră în weekend. Ninsorile se vor transforma în ploi și lapoviță
Vin ninsorile. ANM a emis cod portocaliu și cod galben de viscol în perioada următoare
Zona din România în care vineri încep ninsorile. Prognoza până luni