Înnorări, precipitaţii, dar și lapoviță. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de miercuri ne aduce vreme bună în regiunile intracarpatice, dar în rest vor fi înnorări şi precipitaţii slabe: ploi în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, lapoviţa în Moldova, iar la munte va ninge.

Vântul va agita atmosfera peste tot, iar în Moldova se pot atinge viteze de până la 75 km/h, iar la munte va sufla tare. La amiază vor fi între 5 şi 15 grade.

În Bărăgan și Dobrogea avem încă o zi cu temperaturi modeste pentru dată din calendar. Se înnorează şi sunt posibile câteva ploi slabe mai ales în Bărăgan, vântul va avea unele rabufiniri.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei vor fi înnorări, dar şi scurte perioade cu soare. Vântul se înteţeşte, iar după prânz termometrele vor indica 12-13 grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se înnorează şi vin precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă, iar în orele dimineţii e posibil să apară poleiul. Vântul va prinde putere şi poate atinge viteze de până la 75 km/h şi va spori senzaţia de frig. 

Citește și
nori
Atenționare meteo. Cod galben de vânt puternic în 15 judeţe
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

În schimb, în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş atmosferă va fi însorită, vântul activ şi la amiază termometrele vor indica 9-10 grade Celsius, valori sub normalul perioadei.

În vestul ţării se anunţă o zi plăcută cu mult soare şi temperaturi de până la 12 grade Celsius.

În ţinuturile centrale va fi vreme bună cu soare, dar vântul va prinde putere în zonele de munte, iar la altitudini de peste 1700 de metri rafalele vor atinge viteze de 100 km/h şi zăpada va fi spulberată. Maximele termice vor ajunge până la 11 grade în vestul provinciei.

În sud-vestul ţării vremea va fi schimbătoare şi e posibil să vină 2-3 stropi de ploaie. După prânz se vor atinge 15 grade Celsius în Oltenia.

În sudul ţării se anunţă înnorări şi câteva ploi slabe, dar vom zări şi soarele printre nori. Vântul va avea unele porniri şi temperaturile urcă până la 14 grade Celsius.

În Bucureşti maxima va ajunge pe la 14 grade, se mai aduna norii însă şansele de ploaie vor fi reduse. Vântul va avea intensificãri spre seară când se pot atinge viteze de 35, 40 km/h.

La munte cerul va fi variabil şi doar izolat s-ar putea să fulguiască în nordul Orientalilor. Vântul se înteţeşte în Carpaţii Meridionali şi de Curbura; la altitudini de peste 1700 m se vor atinge viteze de până la 100 km/h şi zãpada va fi spulberatã.

Prognoza pentru urmatoarele zile:

Miercuri va ploua slab în Oltenia, Muntenia şi posibil în Dobrogea. În Moldova, aşteptam lapoviţa iar acum dimineaţă vor fi condiţii de polei. La munte va ninge şi vântul va agita atmosfera peste tot. Cel mai tare va sufla în Moldova şi la munte la altitudini mari.

Joi soarele apare printre nori şi precipitaţiile vor fi slabe şi izolate: lapoviţa în nord şi centru şi ninsoare la munte.

Vineri se anunţă temperaturi modeste, înnorări prin est şi vreme mai bună în celelalte zone.

Sâmbătă se încălzeşte şi vom avea temperaturi normale pentru dată din celandar. În estul şi în sud-estul ţării, va ploua slab dar în rest se anunţă vreme bună.

 

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Cod galben de vânt şi viscol în 15 judeţe, până miercuri seară
Cod galben de vânt şi viscol în 15 judeţe, până miercuri seară

Cincisprezece judeţe din Moldova, Transilvania şi Muntenia se află miercuri sub o atenţionare Cod galben de vânt puternic şi viscol, la altitudini de peste 1.700 de metri, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Atenționare meteo. Cod galben de vânt puternic în 15 judeţe
Atenționare meteo. Cod galben de vânt puternic în 15 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de vânt puternic şi viscol, la altitudini mari, valabilă în 15 judeţe.

Localitate lovită de o grindină devastatoare. Pagubele sunt de ordinul sutelor de milioane
Localitate lovită de o grindină devastatoare. Pagubele sunt de ordinul sutelor de milioane

Un "bombardament" cu grindină s-a abătut asupra unor oraşe din partea de nord a statului american Texas.

Recomandări
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului.
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului. "Lansarea atâtor rachete şi drone va primi un răspuns"

Cabinetul de război din Israel a luat decizia de a riposta "clar şi puternic" împotriva Iranului pentru atacul cu rachete şi drone de sâmbătă seara, informează postul de televiziune israelian Canal 12, citat de The Times of Israel.

Noi detalii despre intervenția avioanelor britanice din România în sprijinul Israelului. Precizările lui Rishi Sunak
Noi detalii despre intervenția avioanelor britanice din România în sprijinul Israelului. Precizările lui Rishi Sunak

O parte dintre avioanele Typhoon pe care Marea Britanie le avea în România - la Mihail Kogalniceanu - au fost trimise în Orientul Mijlociu pentru apărarea Israelului.

România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat
România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat

Valul de căldură din ultimele zile aduce, dincolo de bucuria verii, și vești proaste, mai ales pentru agricultori. Rezerva de apă din sol, și așa puţină, după o iarnă fără zăpadă, este din ce în ce mai scăzută.