Canicula persistă în sud-estul țării. Ce se întâmplă cu vremea la munte și pe litoral


Ultimul update: Miercuri 16 August 2017 23:10
Data publicarii: Duminica 13 August 2017 08:35
Categorie: Vremea

Se răcoreşte în vest şi sud-vest şi doar prin estul şi sud-estul ţării o să mai fie caniculă. Va plouă abundent în jumătatea vestică, la deal şi la munte, iar spre seară vin câteva averse şi prin sudul şi estul ţării.

Duminică va fi răcoare în vest şi sud-vest, dar prin estul şi sud-estul ţării va mai fi caniculă şi stres termic. Va ploua abundent în jumătatea vestică, la deal şi la munte, iar spre seară aversele apar şi prin sudul şi estul ţării, dar pe zone restrânse. Izolat cantităţile de apă vor depãşi izolat 30 l/mp.

Maximele termice se vor situa între 20 de grade în dealurile vestice şi 35...36 de grade, în est şi sud-est.

În Dobrogea şi cu Bărăgan se anunţă soare şi temperaturi în uşoară scădere faţă de ieri. Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în Bărăgan şi disconofortul termic se va menţine ridicat peste tot. Spre seară se adună norii şi vor fi averse cu fulgere şi vînt mai nervos.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim soare arzător pe timpul zilei. La amiază se vor înregistra 34...35 de grade, la umbră. Spre seară vin şi aici câteva averse, însoţite de descărcări electrice.

În nordul Moldovei şi în Bucovina vremea rămîne foarte caldă şi izolat va fi caniculă. În zona de munte în special spre seară vin ploi cu fulgere şi vînt mai intens. După prânz vor fi temperaturi de pînă la 35 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş se anunţă o zi urîtă cu ploi în mai multe reprize. Se vor strînge cantităţi mari de apă, vor fi şi fenomene electrice; răbufniri ale vântului şi va cădea grindină. Maximele termice scad chiar şi cu 10 grade faţă de ziua trecută.

Şi în vestul ţării, temperaturile scad semnificativ şi vor veni ploi torenţiale, cu fenomene agresive. Se pot strânge 30 de litri de apă pe metru pătrat şi la amiază vor fi cel mult 23 de grade Celsius.

În ţinuturile centrale se anunţă vreme bună în prima parte a zilei însă mai târziu vin şi aici averse care vor fi însoţite de toată suită de fenomene specifice instabilităţii. Temperaturile scad cu 4-5 grade faţă de ieri pe partea vestică a provinciei.

Şi în sud-vestul ţării vin ploi zgomotoase şi se vor strînge cantităţi mai însemnate de apă dar o să zărim şi soarele pe parcursul zilei. Temperaturile scad chiar şi cu 12 grade faţă de ziua trecută.

În sudul ţării, o să avem soare şi vreme călduroasă dar izolat se vor inregistrea temperaturi caniculare şi se va menţine disconfortul termic. Spre seară se mai adună norii şi sunt şanse de averse şi fenomene electrice. Maximele termice vor ajunge pînă la 35 de grade Celsius.

În Bucureşti astăzi temperaturile se menţin ridicate, caniculă persistă iar maximă termică va ajunge pe la 35 de grade. Stresul termic va fi ridicat iar către seară cresc şansele de ploaie.

În zonele de munte, se răceşte şi vor veni ploi în aversă cu tunete, fulgere şi izolat grindină. Cantitãţile de apã vor depãşi izolat 30 l/mp, îndeosebi în Carpaţii Meridionali. Vântul se va înteţi mai ales în timpul ploilor.

Pe litoral, astăzi avem soare în prima parte a zilei dar spre seară şi noaptea, vin averse cu fulgere iar vântul va suflă tare. Maximele urcă spre spre 30...31 de grade. Briza rămâne activă şi apă marii va avea 26-27 de grade Celsius.

Luni, în jumătatea vestică o să fie soare şi se încălzeşte. În rest temperaturile mai scad puţin, dar chiar şi aşa maximele vor ajunge pe la 34 de grade. E posibil să mai plouă în zonele înalte iar dimineaţă şi în extremitatea estică a ţării.

Marţi se încălzeşte uşor; vremea devine călduroasă în sud, sud-est şi centru. Vântul suflă tare în ţinuturile estice, iar către seară, mai apar averse la deal şi la munte dar şi în sud-vestul ţării.

Miercuri, vremea va deveni călduroasã cam peste tot. Spre seară, va ploua în zonele montane şi în regiunile sudice şi estice iar vîntul se va înteţi în sud-estul ţării.

Tags: vremea, prognoza, meteo,

Cod portocaliu de furtuni și ploi torențiale în 18 județe din țară
Avertizări cod galben şi portocaliu pentru ploi torenţiale şi vijelii în 18 judeţe
VIDEO PROTVPLUS.RO