Avertizare de ploi și vânt puternic, până miercuri dimineața


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 12 Martie 2018 10:52
Categorie: Vremea

O informare de ploi și vânt puternic va fi în vigoare de luni după-amiază și până miercuri dimineață, la nivelul întregii țări, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Potrivit meteorologilor, începând de luni, de la ora 16.00, și până miercuri la ora 8.00, va ploua, la început în jumătatea de vest a ţării, apoi mai ales în regiunile estice, sudice şi centrale.

Ploile vor avea şi caracter de aversă şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi în după-amiaza zilei de luni şi în noaptea de luni spre marţi. La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15 - 20 l/mp şi izolat, mai ales în Oltenia, Banat, Transilvania şi Moldova, precum şi în zona montană, 30 - 35 l/mp.

Tot în vestul ţării este în vigoare un cod galben de vânt.

Vorbim pentru început despre judeţele Timiş, Caras Severin şi Bihor, unde vântul suflă deja cu putere. Codul galben este valabil până la ora 14.00, însă nu este exclus să fie prelungit. Pe alocuri, rafalele pot atinge chiar şi 65 de kilometri la oră.

Ploile anunţate pentru întreaga ţară încă din această după-amiază vor avea şi caracter de aversă iar în unele zone vor fi însoţite de tunete şi fulgere. Va ploua şi la munte, unde se va topi stratul de zăpadă. De altfel în aceste zone, cantităţile de apă pot depăşi 30 de litri pe metrul pătrat.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea 12 martie 2018. Temperaturi neobișnuit de ridicate, urmate de ploi
Vremea 11 martie. Temperaturi care ajung şi la 20 de grade. De luni încep ploile
VIDEO PROTVPLUS.RO