ANM: Incalzire accentuata a vremii in urmatoarele doua saptamani, cu temperaturi de pana la 34-35 de grade

Ultimul update: Joi 22 Iunie 2017 07:30
Data publicarii: Luni 19 Iunie 2017 15:03
Categorie: Vremea
canicula

Meteorologii anunta incalzirea vremii in intreaga tara in urmatoarea saptamana, in Transilvania si Moldova maximele urmand sa ajunga pana la 29 de grade Celsius, in timp ce in Oltenia si Muntenia se vor inregistra 34-35 de grade.

In a doua parte a intervalului temperaturile vor mai scadea si se pot inregistra averse si descarcari electrice in cea mai mare parte a regiunilor.

Meteorologii au transmis, luni, prognoza vremii pentru urmatoarele doua saptamani, fiind anuntata o incalzire a vremii in toate regiunile, dar si la munte.

In Banat, in aceasta saptamana, vremea va deveni calduroasa, iar in weekend media temperaturilor maxime va atinge 33 - 34 de grade Celsius.

Procesul de incalzire se va resimti si in timpul noptilor, astfel incat media temperaturilor minime va creste de la 11 la 18 grade”, anunta meteorologii.

Prognoza verii 2017 pentru Europa. Romania va fi lovita de valuri de canicula si de seceta excesiva

Potrivit acestora, valori termice ridicate se vor mentine si in perioada 26-28 iunie, cu usoare variatii de la o zi la alta, dar ulterior vor fi in scadere atat media maximelor din timpul zilei, spre 28 - 29 de grade in primele zile ale lunii iulie, cat si cea a minimelor din timpul noptii, ce va ajunge, la sfarsitul intervalului de referinta, la 14 - 15 grade.

In intervalul 28 iunie - 2 iulie va fi ridicata probabilitatea pentru averse, descarcari electrice si local cantitati de apa mai insemnate.

Si in Crisana, vremea se va incalzi treptat saptamana aceasta, in 23-25 iunie media temperaturilor maxime urmand sa atinga 32-33 de grade. In timpul noptilor, media temperaturilor minime va creste de la 12 la 17 grade.

Si in aceasta regiune, vremea se va raci usor intre 27 iunie si 2 iulie, in timpul zilei temperaturile urmand sa atinga 26 - 27 de grade, iar cele din timpul noptii vor ajunge la 13 - 14 grade.

In Transilvania, in 21 iunie media regionala a maximelor se va situa in jurul valorii de 29 de grade. In 22 iunie se va produce o usoara racire, insa, spre finalul primei saptamani, vremea va deveni calduroasa, cu medii ale temperaturilor maxime de 29 - 30 de grade. In prima parte a celei de-a doua saptamani nu se vor inregistra variatii semnificative ale regimului termic din timpul zilei, iar ulterior media maximelor va cobori spre 25 - 26 de grade.

”Pe parcursul celor doua saptamani, media temperaturilor minime va fi de 10 - 12 grade, chiar mai ridicata in intervalul 24-28 iunie, spre 14 - 16 grade”, anunta meteorologii.

Si in Maramures, vremea se va incalzi pana pe 21 iunie, iar media temperaturilor maxime va atinge 28 de grade. In 22 iunie se va produce si aici o usoara racire, insa in weekend mediile temperaturilor maxime se vor situa in jurul a 30 de grade. In timpul noptilor, media temperaturilor minime va creste de la 11 la 16 grade.

”Valori termice ridicate se vor mentine si in perioada 26-28 iunie, cu usoare variatii de la o zi la alta, dar ulterior va fi in scadere atat media maximelor diurne, spre 25 - 26 de grade in primele zile ale lunii iulie, cat si aceea a minimelor nocturne, ce va ajunge, la sfarsitul intervalului de referinta, la 12 - 13 grade”, spun meteorologii.

Incalzirea vremii se va resimti si in Moldova, unde pe 20 si 21 iunie media regionala a maximelor se va situa in jurul valorii de 29 de grade, iar in weekend temperaturile maxime se vor situa intre 30 si 32 de grade. Pe parcursul celor doua saptamani, media temperaturilor minime va fi de 13-15 grade, chiar mai ridicata in intervalul 24-28 iunie, spre 16 -17 grade. In primele zile ale lunii iulie va fi mai ridicata probabilitatea pentru averse, descarcari electrice si local cantitati de apa mai insemnate.

Si zona Dobrogei va fi supusa unui proces de incalzire, spre finalul acestei saptamani mediile temperaturilor maxime urmand sa fie cuprinse intre 29 si 30 de grade. In a doua saptamana de prognoza nu se vor inregistra variatii semnificative ale regimului termic, media maximelor urmand sa fie de 27 - 28 de grade. Ca si in celelalte regiuni, averse locale, in general slabe cantitativ, se pot inregistra intre 28 iunie si 2 iulie.

In Muntenia, in perioada 23 – 29 iunie vremea va deveni calduroasa, chiar caniculara in zonele de campie, cu o medie a temperaturii de 33 - 34 de grade. Spre sfarsitul lunii iunie, temperaturile vor scadea usor, pana in jur de 30 de grade.

In Oltenia, temperaturile vor fi similare cu cele din Muntenia. Astfel, temperatura va fi in crestere treptata, de la o medie a maximelor in jur de 28 de grade, pana spre 34-35 de grade in intervalul 24-28 iunie, cand vremea va deveni caniculara in zonele de campie. Ulterior, este posibila o racorire treptata a vremii, media maximelor urmand sa coboare spre 30 de grade. In intervalul 27 iunie - 2 iulie va fi ridicata probabilitatea pentru averse, descarcari electrice si local cantitati de apa mai insemnate.

La munte, vremea se va incalzi, de la o medie a temperaturilor maxime in jur de 16 grade, pana spre 22 de grade in intervalul 24 – 28 iunie. Spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza vremea se va raci usor, pana spre o medie a maximelor in jur de 17 grade si a minimelor de 8 - 10 grade.

canicula Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Canicula in capitala Spaniei, la mijlocul lui iuniei. Timp de 2 zile, temperaturile nu au scazut sub 42 de grade Celsius

Canicula in capitala Spaniei, la mijlocul lui iuniei. Timp de 2 zile, temperaturile nu au scazut sub 42 de grade Celsius

Prognoza verii 2017 pentru Europa. Romania va fi lovita de valuri de canicula si de seceta excesiva

Prognoza verii 2017 pentru Europa. Romania va fi lovita de valuri de canicula si de seceta excesiva

frig

Vremea 24 februarie 2018. Zi mohorâtă și rece. Spre seară, va ninge

Vreme închisă cu ninsori în mai multe regiuni. Prognoza meteo

Viscol pe Autostrada Soarelui. Drumarii acționează cu 9 utilaje

Risc de avalanşă în Ceahlău. Temperatura resimţită va fi de - 34 grade

Vreme închisă cu precipitații. Duminică maximele vor fi sub 0 grade

Un val de ger va lovi România. Vortexul polar aduce temperaturi de -10 grade

viscol, ninsori, zapada

Lapoviță și ninsoare în mai multe regiuni din țară. Prognoza meteo

Cod galben de viscol în judeţul Caraş-Severin

Cod portocaliu de vânt puternic, care poate ajunge până la 110 km/h. Avertizarea meteorologilor

Temperaturi modeste, vânt și precipitații, marți. Prognoza meteo până vineri

Informare meteo de vânt puternic şi ninsori. Zonele vizate de avertizare

Ninsori și lapoviță în mai multe regiuni din țară. Prognoza meteo