Exercitiu al autoritatilor din Timisoara. Politistii si pompierii s-au mobilizat pentru gasirea a doua fetite rapite

Ultima actualizare: 17-07-2014 00:25
Exercitiu

Pregatirea autoritatilor pentru situatiile nefericite in care sunt rapiti sau dispar copii a trecut din faza teoretica in cea practica.

La Timisoara, mai multe echipe de politisti, pompieri, jandarmi, medici si voluntari au participat la un exercitiu pe aceasta tema. Conform scenariului, doua fetite ar fi fost luate de langa parintii lor in timp ce se jucau pe malul unui lac.

Imediat ce a fost dat apelul despre disparitie la 112, autoritatile au intrat in alerta. Rand pe rand, echipe formate din politisti, jandarmi si voluntari au inceput cautarile. Dupa numai 30 de minute, salvatorii au reusit sa gaseasca prima fetita.

A doua fata a fost si ea recuperata rapid. In timpul rapirii, ea a incercat sa scape de agresor, dar s-a ranit, asa ca, odata adusa la baza, fetita a avut nevoie de ingrijiri medicale.

In timpul misiunii, alte doua femei si inca o fetita s-au pierdut intr-o padure din apropiere. Asa ca a fost nevoie din nou de interventia autoritatilor. Cautatorii au folosit masini de teren si caini special antrenati.

Scopul actiunii a constat in evaluarea reactiei cetatenilor in cazul declansarii unei astfel de crize, viteza de reactie a partenerilor publici si privati, cat si a voluntarilor", a explicat Mirela Draghicioiu, IPJ Timis.

Exercitiul a facut parte dintr-un mecanism national de alertare a populatiei in cazul rapirii sau disparitiei unui copil, situatie in care fiecare secunda conteaza.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO