Turiștii care ajung în Cheia, Prahova, goniți de autorități pentru că fac mizerie


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 01 Mai 2018 08:52
Categorie: Stiri Turism

Cheia, o stațiune turistică de la poalele Masivului Ciucaș, reușește să își surprindă neplăcut turiștii - și așa puțini. Cei care ajung acolo pentru aerul curat, peisajele minunate și liniște recunosc că locul pare părăsit.

Pe de altă parte, românii, nu foarte numeroși, care merg în zonă cu rulotele sunt goniți de autorități pe motiv că fac prea multă mizerie.

Să admire vârful Zăganu dintr-o poieniţă în care se aude doar susurul apei curgătoare. Este ceea ce vor turiştii care ajung la Cheia, o mică staţiune din Prahova aflată pe drumul dintre Vălenii de Munte şi Braşov.

Cu toate că vorbim despre o destinaţie perfectă pentru cei care caută linişte, staţiunea pare părăsită. Multe dintre casele de vacanţă sunt de vânzare, iar pensiunile şi restaurantele în care oamenii au investit acum câţiva ani au lacătul pe uşă.

Lucica Mierloiu, turist: "Oamenii care vin aicea zic domne ce să luăm de acolo, nu au magazine, restaurant."

Iulian Geană, administrator pensiune: "Infrastructura nu prea ne ajută în acest moment, nu ar fi un lucru greu să fie canalizare sau ceva de genul ăsta, speram la o pârtie de schi, la drumuri mai bune."

Vasile Cordoș, primar: "Toţi şi-au făcut case de vacanţă în speranţa că aici vor fi 12 pârtii de schi. Şi zona se va dezvolta şi ce bine ar fi dacă aş avea numai una."

Totuşi, puţinii investitori din zonă s-au pregătit pentru 1 Mai cu preparate delicioase.

Pe de altă parte, turiştii care şi-au făcut un obicei din a poposi acolo cu rulotele, mai nou, nu sunt văzuţi cu ochi buni de autorităţile locale.

"A venit ieri alaltăieri a făcut şanţul ăla, ca să nu mai intrăm. Ca să ne blocheze definitiv, a venit şi a pus-o pe asta aici şi a zis ieşiţi pe unde vreţi, faceţi ce vreţi. Pe unde să ieşim?"

"A zis că să plecăm atâta tot că ne-a avertizat anul trecut. Păi cum ne-ai avertizat? Ne-ai dat ceva în scris?"

Edilul a încercat să lămurească situaţia.

Vasile Cordoș, primar: "Cantitatea de gunoi făcută de aceştia măreşte cantitatea de gunoi pe care o ducem noi la groapa, motiv pentru care am depăşit cantitatea impusă de UE şi noi am plătit amendă."

Turist: "Am fost deschişi. Plătim, adu un container, ne înţelegem toţi aici, dăm cât dăm."

Poliţiştii au fost chemaţi să intervină pentru a lămuri lucrurile şi au început o anchetă. Cert este însă ca administraţia locală nu a amenajat un loc pentru camping, care ar putea reprezenta o sursă de venit pentru primărie.

Tags: cheia, turisti, gunoi,

VIDEO PROTVPLUS.RO